reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Tusen, super, żę wizyta poprawiła Ci humor :tak:
Saffi, &&& żeby samo się rozkręciło !!! a o szyjkę się nie martw - w cale nie musi być zgładzona, żeby w razie czego oxy zrobiła swoje ;-)
moja miała 3,5 cm i rozwarcie na opuszek a po oxy urodziłam w niecałe 4 godz :tak:

reklama
Ja już po ktg na IP. Tętno małej idealne, brak czynności skurczowej. Następne ktg w sobotę. Maskara, ja się nigdy tych skurczy nie doczekam :-(
Póżniej podjechałam do mojej ginki po zwolnienie, bo dziś mi się kończy a nie chcę juz teraz wykorzystywać macierzyńskiego, i ona mnie poinformowała, ze jak do 10 nie urodzę to ląduję na patologii i wywoływanie mnie czeka :-(
A moja powiedziała, że może mi wystawić maksymalnie do terminu porodu, a potem to już tylko macierzyński :eek: Jak to jest do cholery?

Tusen - cieszę, że miałaś taką miłą budującą wizytę.

Zołzik - ja właśnie też nie wiem jak to jest z tym zwolnieniem... ja mam do 3.06, a termin 4.06. Rozumiem, że jak urodzę np. 9.06 to mi lekarz wystawi jeszcze zwolnienie od 4.06 do 8.06 a potem od 9.06 macierzyński czy jak?

Mi lekarz w szpitalu powiedział, że po terminie porodu już poleci macierzyński, bo inaczej ZUS się czepia o zwolnienia po terminie porodu :/ K. twierdzi, że lekarze nie uważają na zajęciach z takich zagadnień i ma dzis zapytać w pracy kadrową o to.

Zołza, Silva ... mi w pierwszej ciąży ginka też dała zwolnienie tylko do dnia terminu porodu (powiedziała, że dłużej nie może) ... potem miałam od rodzinnego !!!

może jest różnica między prywatnym a państwowym ginem :confused:
Saffi, chodzisz na NFZ ???

Do gina chodzę prywatnego. Ale rozmawiałam wczoraj z koleżanka kadrową i jak najbardziej można wystawić zwolnienie po dniu porodu. Mówiła, że automatycznie z dniem porodu zwolnienie jest przerywane i przechodzi sie na macierzyński. Dziwię się, ze u Was panuje inna polityka u lekarzy, moja ginka bez problemu wypisała mi zwolnienie. Koleżanka mi mówiła, że takie L4 może wypisać teraz nawet internista, byleby był kod B na zwolnieniu.

Silva na poprzedniej wizycie u naszego pana doktora rozmawiałam z nim na temat L4, on wtedy mi powiedział, ze jeżeli moja pani doktor mi nie wystawi, to bez problemu on to zrobi. Moze jak dziś będziesz na wizycie to się jego o to zapytaj.

reklama
Do 10. Potem chce mnie już kłaść na patologie. Dzwoniłam przed chwilą do koleżanki, ona urodziła w marcu 5 dni po terminie. Jej ginek wystawił L4 po terminie porodu na 3 tygodnie. Chyba co lekarz to inna polityka.

Do góry