reklama
aneczka1526
Fanka BB :)
No więc ja już po :-) mała waży 3000g i już jest na 100% małą a nie małym :-) Szyjka lekko skrócona ale wszystko pozamykane, następna wizyta 2 czerwca (jak doczekam), mała leży główką w dół ale przekręca się z boku na bok i teraz dupkę ma z mojej prawej strony (czyli tak jak myślałam), do porodu o ile urodzę w terminie może jeszcze przybrać na wadze nawet 750 g nie lada wyzwanie będzie przede mną jeśli tyle będzie faktycznie - kawał baby się robi :-) oby z mamusi przykładu nie wzięła bo ja przy porodzie ważyłam 4200g, poza tym ok, muszę kontrolować ciśnienie i obserwować obrzęki, a gdyby się pogarszało to dzwonić
Dzastina222
Czekam..
Witam witam,...
No więc ja pierwsza po wizycie opowiadam jak było..
No więc wyniki do bani... hemoglobina spadła do 9.9 i znów muszę łykać Tyrdoferon tyle że tym razem dostałam w syropie.
Po za tym wszstko ok!
Mały waży niecałe 3600 więc już tak szybko nie przybiera...urodzi sie normalnym dzieckiem nie będzie kolosikiem
Szyjka się skróciła ale rozwarcia żadnego nie ma... i nie rozpulchnia się.
Lekarz zalecił spokojny tryb zycia żeby dotrwać do 13 czerwca... ( będzie cesarka)
Na dzień dzisiejszy ciąża donoszona... acha no i zlecił mi badania na GBS... co to jest? Mam sobie wkładać patyczki i zanieść do labo żeby zbadali....to jest badanie na paciorkowca? Ciekawe ile się czeka na wynik jeszcze jedną wizytę mam 6 czerwca...ostatnią! Taką organizacyjną A gdzie reszta babeczek?
No więc ja pierwsza po wizycie opowiadam jak było..
No więc wyniki do bani... hemoglobina spadła do 9.9 i znów muszę łykać Tyrdoferon tyle że tym razem dostałam w syropie.
Po za tym wszstko ok!
Mały waży niecałe 3600 więc już tak szybko nie przybiera...urodzi sie normalnym dzieckiem nie będzie kolosikiem
Szyjka się skróciła ale rozwarcia żadnego nie ma... i nie rozpulchnia się.
Lekarz zalecił spokojny tryb zycia żeby dotrwać do 13 czerwca... ( będzie cesarka)
Na dzień dzisiejszy ciąża donoszona... acha no i zlecił mi badania na GBS... co to jest? Mam sobie wkładać patyczki i zanieść do labo żeby zbadali....to jest badanie na paciorkowca? Ciekawe ile się czeka na wynik jeszcze jedną wizytę mam 6 czerwca...ostatnią! Taką organizacyjną A gdzie reszta babeczek?
asinka85
Mama Tymona i Niny :-*
Tak Dzastina, GBS to badanie na paciorkowca. Super, że wszystko dobrze u Was. Mały już duży chłopak :-) Obyście ładnie wytrzymali do 13 czerwca. Kurcze, same cesarki się szykują jak na razie...
Aneczka, Twoja mała w porównaniu z synem Dzastiny, to malutka :-) Będzie dobrze. U Ciebie to już 37 tydzień, a wszystko pozamykane, a ja to już od jakieś czasu mam lekkie rozwarcie i raczej do terminu nie dotrzymam...
Aneczka, Twoja mała w porównaniu z synem Dzastiny, to malutka :-) Będzie dobrze. U Ciebie to już 37 tydzień, a wszystko pozamykane, a ja to już od jakieś czasu mam lekkie rozwarcie i raczej do terminu nie dotrzymam...
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Aneczka, Dzastina...gratuluję udanych wizyt!!!!
Dzastina, a ta Twoja CC to tak dosyć późno planowana, właściwie chyba dokładnie w terminie. Ja mam mieć 3.06 a termin mam na 08.06
Dzastina, a ta Twoja CC to tak dosyć późno planowana, właściwie chyba dokładnie w terminie. Ja mam mieć 3.06 a termin mam na 08.06
ANECZKA, DZASTINA gratuluję udanych wizyt :-)
Dzastina ale duzego Oliwierka masz :-) a ten wymaz to sama masz zrobić? dziwnie bo powinni ci to pracownicy lab zrobić - ale takiego co moze to wykonać.
Ja odebrałam wyniki (znaczy mój M.) i mam wszystko w normie zero jakiś paskudnych leukocytów :-) ale mam jakiegoś paciorkowca :-( czyli pewnie antybiotyk bedzie, no cóż....
Dzastina ale duzego Oliwierka masz :-) a ten wymaz to sama masz zrobić? dziwnie bo powinni ci to pracownicy lab zrobić - ale takiego co moze to wykonać.
Ja odebrałam wyniki (znaczy mój M.) i mam wszystko w normie zero jakiś paskudnych leukocytów :-) ale mam jakiegoś paciorkowca :-( czyli pewnie antybiotyk bedzie, no cóż....
Dzastina222
Czekam..
Asieńko ginek dał mi odpowiedni sprzent do pobrania wymazu i mam te patyczki zanieść do takiego laboratorium gdzie te badania wykonują
Doris ja planowany termin pordu z OM mam na 20 czerwca... a cc bedę mieć o 7 dni szybciej czyli tak jak piszesz praktycznie w terminie... ale to chyba dobrze. Niech Olisiek siedzi jak najdłużej
Aneczko gratuluję udanej wizyty
Kati powiem ci że jak masz paciorkowaca to po porodzie podadzą dziecku antybiotyk... i tobie też. Bynajmniej tak mi lekarz mówił... że w szpitalu tam gdzie jade rodzić tak robią i koniecznie jest potrzebny wynik.
Doris ja planowany termin pordu z OM mam na 20 czerwca... a cc bedę mieć o 7 dni szybciej czyli tak jak piszesz praktycznie w terminie... ale to chyba dobrze. Niech Olisiek siedzi jak najdłużej
Aneczko gratuluję udanej wizyty
Kati powiem ci że jak masz paciorkowaca to po porodzie podadzą dziecku antybiotyk... i tobie też. Bynajmniej tak mi lekarz mówił... że w szpitalu tam gdzie jade rodzić tak robią i koniecznie jest potrzebny wynik.
Ostatnia edycja:
aneczka1526
Fanka BB :)
Mi się wydawało, że duża będzie ale faktycznie jak patrzę na wagę maleństwa Dżastiny to spora różnica, moja ma taka być za 3 tygodnie...
reklama
ja też jutro jadę z siuśkami i krwi upuścić przed czwartkową wizytą ;-)no to tak jak ja...
jutro muszę mocz do laboratorium dostarczyć, co by wyniki mieć...
Aaga kurcze mam nadzieję, że to jednak jakiś błąd i kolejny wynik będzie dobry. Wierzę, że nie wszystkie wirusy sobie Was upodobały i nawet tak nie myśl. Będzie dobrze!
aneczka1526 gratuluję udanej wizyty i samych dobrych wiadomości :-)
Dzastina no ja nie wiem czy wagowo to będzie taki przeciętniak, mały juz teraz waży wiecej niż średni noworodek a jascze chłop ma trochę czasu... najważniejsze, że wszystko dobrze, tak trzymać!
Kati jak masz paciorkowca to po prostu przy porodzie dostaniesz antybiotyk i synuś po narodzeniu również, ale nie ma paniki bo to zdarza się bardzo często.
Ja na wynik czekałam niecały tydzień.