DZASTINA
WBC- 9.6
RBC- 3.39
HGB- 9.8 TO SA PARAMETRY PODSTAWOWE MORFOLOGI KRWI, ŚWIADCZĄ W TYM PRZYPADKU O MAŁEJ NIEDOKRWISTOŚCI
HCT- 28.9 KTÓREJ SIĘ NIE LECZY, PO PORODZIE POWINNO SIĘ WYRÓWNAĆ.
MCV- 84.4
MCH -28.9
MCHC- 34.4
PLT 267 PŁYTKI KRWI, ŚWIADCZĄ O PRAWIDŁOWEJ PRACY KRWINEK I KRZEPNIĘCIA KRWINKI
APTT 23.0 I INDEX APTT 0.79 SĄ TO CZYNNIKI ODPOWIADAJĄCE ZA CZAS KRZEPNIĘCIA KRWI
DOLARGAN silny lek p/bólowy, stosowany do znieczulenia w małech zabiegach chirurgicznych; stosowany powszechnie jako premedykacja do znieczulenia.
MIDANIUM lek stosowany w premedyacji do nieczulenia, wycisza, uspokaja
METHERGINlek stosowany w położnictwie, pomaga skócić III okres porodu, podaje się go po CC w celu zwinięcia macicy
PWE płyn wieloelektrolitowy stosowany w celu wyrównania poziomu utraconego płynu
0,9%NaCL fizjologiczny roztwór soli do wyrównania poziomu płynu
POLSTYGMINA stosowany w celu poprawy napięcia i kurczliwości mięśni, stosuje się go do wybudzenia z narkozy
BISACODYL środek przeczyszczający, myślę że dostałas go przed porodem
BIOFAZOLIN antybiotyk stosowany okołooperacyjnie, najczęściej w ginekologii i chirurgii
KETONAL lek p/bólowy i p/zapalny
" PATRUS NON PROGREDIENS. DYSPROPORIO CEPHALO-PELVICA. ANEMIA SECUNDARIA poród nie postępujący, niestosunek porodowy głowki do wchodu miednicy( główka nie wchodzi w kanał); niedokrwistość wtórna czyli w trakcie ciąży miałaś anemie i do domu wypisali cię z anemią.
Mam nadzieje, że w miarę zrozumiale wszystko wytłumaczyłam. Przepraszam, że tyle to trwało ale miałam utrudniony dostęp do netu; a dzisiaj dwa razy próbowałam wysłać opis i gdzieś mnie wyrzucało; jeśli znów pójdzie coś nie tak to wyrzucam to cudo przez okno.