reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
DZASTINA
WBC- 9.6
RBC- 3.39
HGB- 9.8 TO SA PARAMETRY PODSTAWOWE MORFOLOGI KRWI, ŚWIADCZĄ W TYM PRZYPADKU O MAŁEJ NIEDOKRWISTOŚCI
HCT- 28.9 KTÓREJ SIĘ NIE LECZY, PO PORODZIE POWINNO SIĘ WYRÓWNAĆ.
MCV- 84.4
MCH -28.9
MCHC- 34.4

PLT 267 PŁYTKI KRWI, ŚWIADCZĄ O PRAWIDŁOWEJ PRACY KRWINEK I KRZEPNIĘCIA KRWINKI

APTT 23.0 I INDEX APTT 0.79 SĄ TO CZYNNIKI ODPOWIADAJĄCE ZA CZAS KRZEPNIĘCIA KRWI

DOLARGAN silny lek p/bólowy, stosowany do znieczulenia w małech zabiegach chirurgicznych; stosowany powszechnie jako premedykacja do znieczulenia.

MIDANIUM lek stosowany w premedyacji do nieczulenia, wycisza, uspokaja

METHERGINlek stosowany w położnictwie, pomaga skócić III okres porodu, podaje się go po CC w celu zwinięcia macicy

PWE płyn wieloelektrolitowy stosowany w celu wyrównania poziomu utraconego płynu

0,9%NaCL fizjologiczny roztwór soli do wyrównania poziomu płynu

POLSTYGMINA stosowany w celu poprawy napięcia i kurczliwości mięśni, stosuje się go do wybudzenia z narkozy

BISACODYL środek przeczyszczający, myślę że dostałas go przed porodem

BIOFAZOLIN antybiotyk stosowany okołooperacyjnie, najczęściej w ginekologii i chirurgii

KETONAL lek p/bólowy i p/zapalny

" PATRUS NON PROGREDIENS. DYSPROPORIO CEPHALO-PELVICA. ANEMIA SECUNDARIA poród nie postępujący, niestosunek porodowy głowki do wchodu miednicy( główka nie wchodzi w kanał); niedokrwistość wtórna czyli w trakcie ciąży miałaś anemie i do domu wypisali cię z anemią.

Mam nadzieje, że w miarę zrozumiale wszystko wytłumaczyłam. Przepraszam, że tyle to trwało ale miałam utrudniony dostęp do netu; a dzisiaj dwa razy próbowałam wysłać opis i gdzieś mnie wyrzucało; jeśli znów pójdzie coś nie tak to wyrzucam to cudo przez okno.

KOCHANE DLA WSZYSTKICH MOJE SZCZERE GRATULACJE:-)
teraz po przeczytaniu dobrych wiadomości można spokojnie iść spać.

AAGA za ciebie trzymam kciuki, daj znać jak tylko będziesz miała wynik HCV;-)

Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Super wieści macie!!!Niedługo zaczniecie się rozpakowywać jedna po drugiej:) Ja już sama nie wiem, im bliżej godziny 0 tym bardziej się boję tego porodu, wciąż się karmię nadzieją że mała fiknie jeszcze fikołka i ułoży się jak natura chce główką w dół. Jeśli nie razem z mężem będziemy chyba naciskać na cc, chyba że usg wykarze że jest malutka, ale to chyba mało prawdopodobne. Skurcze mnie męczą, za Zosią już nie nadąrzam, jak jest ciepło wszystko mi puchnie i generalnie tyle jeszcze do zrobienia że ...ach szkoda gadać

Agatko bardzo dziękuję za interpretację..
Faktycznie przed porodem miałam podawaną lewatywę... by pobudzić macicę do skurczów ale niestety się nie udało..
Dziękuję za interpretację wypisu tego po łacinie... że miałam anemię to nie wiedziałam, co prawda lekarz przepisał mi tyrdoferon ale łykłam go ze 2 razy i to było tyle... źle się po nim czułam... po 2 tygodniach zrobiłam kontrolnie morfologię i wyniki były już ok:-D

Antar nie przejmuj się.. będzie wszystko dobrze. Może mała fiknie koziołka przed samym wyjściem na świat;-) a jeśli bedzie cc to tez się nie martw..wcale nie jest tak źle:tak:

Witam i od razu gratuluję wizyt!! Dziewczyny, aż strach pomyśleć, ale to już jedne z ostatnich odwiedzin u gina z brzuszkiem :-D Fajnie, że niektóre z Was znają już termin cc - przynajmniej wiecie, kiedy możecie spodziewać się dzidzi w domu!

Gratuluję udanych wizyt Mamuśki :) Ja w czwartek idę na powtórny wymaz (może przy okazji powie mi czy coś tam się skróciło), a w poniedziałek wizyta. Jestem ciekawa czy wyznaczy mi jeszcze kolejną czy to już ostatnia będzie.

reklama
Gratuluję wszystkim tak dobrych wyników i wizyt !!!! Aż micha mi się cieszy jak czytam że już są poustalane terminy i za kilka dni będziemy mieć wysyp dzieciątek :-):-)

Ja mam KTG dopiero 31.05 i chyba wezmę przykład z Marty i nagram sobie bicie serduszka:-), natomiast jeśli chodzi o termin porodu to wyliczony na podstawie OM wypada 11.06 a wg pierwszego USG 15.06 i nastawiam się raczej na drugi termin przez nieregularne miesiączki

Do góry