reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Mi gin kazał się trzymać feminatalu, to posłucham chyba, ale masz rację dagamit- po tej zmianie nazwy strasznie drogi się zrobił...

Mi gin kazał się trzymać feminatalu, to posłucham chyba, ale masz rację dagamit- po tej zmianie nazwy strasznie drogi się zrobił...

nawet nie mów...ja w aptece mało zawału nie dostałam! no ale kupiłam, wróciłam i szybko do netu, poczytałam, porównałam i na allegro zamowiłam ten Prenatal Complex, a Feminatal zostawiam na później ;-)

Ja zobaczę, ile kosztuje u mnie w aptece, ale zostanę chyba przy Feminatalu, z tego względu, że tych głównych składników ma więcej w tabletce. I bierze się raz dziennie - dla mnie, jako totalnej sklerotyczki, to bardzo ułatwia sprawę. I tak muszę sobie zapisywać, że wzięłam tabletkę, bo zaraz zapominam :-p

Już Wam zdaje relację z badania USG :-)
Dzidzia się ciągle ruszała, trudno było zmierzyć jej tętno. Na monitorze ciągle tylko widziałam pupkę która się unosi i opada - nie wiem, co fasolka ćwiczyła, ale wyglądało to przezabawnie :)
Wymiary mojej fasolci:
CRL - 59mm
BPD - 19mm
NT - 1,2mm
NB (+) NB to kość nosowa, ale nie wiem co oznacze ten plusik, że jest :-) ?

Poza tym wszystko na swoim miejscu, widać nóżki i rączki. Termin porodu wyszedł na koniec maja, ale oczywiście to nie ma obecnie znaczenia :-)

Zapisałam się do dr w Promedisie na 3.12 - idę na konsultację co do tych moich wyników badań, żeby się wypowiedział, czy zaleciłby mi Acard czy też nie. Jak byłam u niego w październiku to dał mi skierowanie na glukozę no i teraz jestem w kropce. Chyba będę musiała pojechać i ją zrobić :eek:, bo co mu powiem - że mnie cofa na samą myśl o glukozie naczczo :confused:? A poza tym, postanowiłam przycwaniakować. Dr na tym skierowaniu nie zaznaczył ilości badań a jest tam "kwadracik" na CMV IgG/IgM więc... postanowiłam sobie to okienko zaznaczyć, żebym od razu zrobić cytomelagię :happy2:

Mi ginek powiedział, ze feminatal jest najlepszy ze wszystkich preparatów dostępnych na rynku( a wątpię, że ma z nimi jakiś pakt, bo reklamówki i kart ciąży ma od prenatalu). Kurcze może uda mi się w aptece kupić ten "stary" feminatal a nie femibion. Miesięczna kuracja feminatalem kosztowała do tej pory 17 zł, wiec całkiem spoko. Może w 3 trymestrze jak będę chciała preparat z dha, to zmienię sobie na prenatal.
A póki co zaaplikowałam sobie mega dawkę magnezu, bo zjadłam całą tabliczkę milki sama! i to taką dużą!! nie przyznam się mężowi :))

Iza kolejne ekstra wiadomości!! Bardzo się cieszę!!
Co do glukozy, to nie wiem, czy już w tej ciąży ją badałaś, bo ja tak i było to na czczo z krwi. Takie badanie po obciążeniu (czyli to picie i powtórka z krwi) położna powiedziała, że robi się po 20 tc. Więc może teraz to z krwi zbadasz?

Ja-zolza te normy są na 1 tabletkę, a bierze się dwie dziennie :-) No ale fakt, że trzeba pamiętać rano i wieczorem.

reklama
Iza, suuuper! Ale masz duzego bobalka :-) No parametry w porządku - cieszę się baaardzo! :-)

Dagamit, no jedna dziennie to wynalazek dla mnie ;-)

Idę podawać obiadek, bo wrócił K. :-)

Do góry