reklama
Mi gin kazał się trzymać feminatalu, to posłucham chyba, ale masz rację dagamit- po tej zmianie nazwy strasznie drogi się zrobił...
nawet nie mów...ja w aptece mało zawału nie dostałam! no ale kupiłam, wróciłam i szybko do netu, poczytałam, porównałam i na allegro zamowiłam ten Prenatal Complex, a Feminatal zostawiam na później ;-)
Ja zobaczę, ile kosztuje u mnie w aptece, ale zostanę chyba przy Feminatalu, z tego względu, że tych głównych składników ma więcej w tabletce. I bierze się raz dziennie - dla mnie, jako totalnej sklerotyczki, to bardzo ułatwia sprawę. I tak muszę sobie zapisywać, że wzięłam tabletkę, bo zaraz zapominam
Już Wam zdaje relację z badania USG :-)
Dzidzia się ciągle ruszała, trudno było zmierzyć jej tętno. Na monitorze ciągle tylko widziałam pupkę która się unosi i opada - nie wiem, co fasolka ćwiczyła, ale wyglądało to przezabawnie
Wymiary mojej fasolci:
CRL - 59mm
BPD - 19mm
NT - 1,2mm
NB (+) NB to kość nosowa, ale nie wiem co oznacze ten plusik, że jest :-) ?
Poza tym wszystko na swoim miejscu, widać nóżki i rączki. Termin porodu wyszedł na koniec maja, ale oczywiście to nie ma obecnie znaczenia :-)
Zapisałam się do dr w Promedisie na 3.12 - idę na konsultację co do tych moich wyników badań, żeby się wypowiedział, czy zaleciłby mi Acard czy też nie. Jak byłam u niego w październiku to dał mi skierowanie na glukozę no i teraz jestem w kropce. Chyba będę musiała pojechać i ją zrobić , bo co mu powiem - że mnie cofa na samą myśl o glukozie naczczo ? A poza tym, postanowiłam przycwaniakować. Dr na tym skierowaniu nie zaznaczył ilości badań a jest tam "kwadracik" na CMV IgG/IgM więc... postanowiłam sobie to okienko zaznaczyć, żebym od razu zrobić cytomelagię
Dzidzia się ciągle ruszała, trudno było zmierzyć jej tętno. Na monitorze ciągle tylko widziałam pupkę która się unosi i opada - nie wiem, co fasolka ćwiczyła, ale wyglądało to przezabawnie
Wymiary mojej fasolci:
CRL - 59mm
BPD - 19mm
NT - 1,2mm
NB (+) NB to kość nosowa, ale nie wiem co oznacze ten plusik, że jest :-) ?
Poza tym wszystko na swoim miejscu, widać nóżki i rączki. Termin porodu wyszedł na koniec maja, ale oczywiście to nie ma obecnie znaczenia :-)
Zapisałam się do dr w Promedisie na 3.12 - idę na konsultację co do tych moich wyników badań, żeby się wypowiedział, czy zaleciłby mi Acard czy też nie. Jak byłam u niego w październiku to dał mi skierowanie na glukozę no i teraz jestem w kropce. Chyba będę musiała pojechać i ją zrobić , bo co mu powiem - że mnie cofa na samą myśl o glukozie naczczo ? A poza tym, postanowiłam przycwaniakować. Dr na tym skierowaniu nie zaznaczył ilości badań a jest tam "kwadracik" na CMV IgG/IgM więc... postanowiłam sobie to okienko zaznaczyć, żebym od razu zrobić cytomelagię
Aestima
Fanka BB :)
Mi ginek powiedział, ze feminatal jest najlepszy ze wszystkich preparatów dostępnych na rynku( a wątpię, że ma z nimi jakiś pakt, bo reklamówki i kart ciąży ma od prenatalu). Kurcze może uda mi się w aptece kupić ten "stary" feminatal a nie femibion. Miesięczna kuracja feminatalem kosztowała do tej pory 17 zł, wiec całkiem spoko. Może w 3 trymestrze jak będę chciała preparat z dha, to zmienię sobie na prenatal.
A póki co zaaplikowałam sobie mega dawkę magnezu, bo zjadłam całą tabliczkę milki sama! i to taką dużą!! nie przyznam się mężowi )
A póki co zaaplikowałam sobie mega dawkę magnezu, bo zjadłam całą tabliczkę milki sama! i to taką dużą!! nie przyznam się mężowi )
Iza kolejne ekstra wiadomości!! Bardzo się cieszę!!
Co do glukozy, to nie wiem, czy już w tej ciąży ją badałaś, bo ja tak i było to na czczo z krwi. Takie badanie po obciążeniu (czyli to picie i powtórka z krwi) położna powiedziała, że robi się po 20 tc. Więc może teraz to z krwi zbadasz?
Ja-zolza te normy są na 1 tabletkę, a bierze się dwie dziennie :-) No ale fakt, że trzeba pamiętać rano i wieczorem.
Co do glukozy, to nie wiem, czy już w tej ciąży ją badałaś, bo ja tak i było to na czczo z krwi. Takie badanie po obciążeniu (czyli to picie i powtórka z krwi) położna powiedziała, że robi się po 20 tc. Więc może teraz to z krwi zbadasz?
Ja-zolza te normy są na 1 tabletkę, a bierze się dwie dziennie :-) No ale fakt, że trzeba pamiętać rano i wieczorem.
reklamówki i karty ciąży ma od prenatalu
hehe a mój ma właśnie wszystko od feminatalu :-)
reklama