reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Ja dziewczyny biorę Feminatal 400...płaciłam 50 zł...30 tabletek + 30 kapsułek...mi też lekarz powiedział że to najlepszy produkt jak narazie na rynku...nie wiem kto tu ma rację....ten preparat ma teraz mniejsza dawke metafolinu a większą jodu i kwasu DHA

reklama
Ja dziewczyny biorę Feminatal 400...płaciłam 50 zł...30 tabletek + 30 kapsułek...mi też lekarz powiedział że to najlepszy produkt jak narazie na rynku...nie wiem kto tu ma rację....ten preparat ma teraz mniejsza dawke metafolinu a większą jodu i kwasu DHA
No dokładnie o tym feminatalu mówię - kupiłam go przedwczoraj. Porównaj sobie skład tego z Prenatalem, który opisałam pod spodem. Nie wiem o co chodzi, ale w tym Feminatalu masy rzeczy nie ma!

tak porównuję teraz skład to ja mam jeszcze inny...ale Ty Dagamit wypisałaś FEMINATAL N a ja mam FEMINATAL 400, to jeszcze się rózni skład

tak porównuję teraz skład to ja mam jeszcze inny...ale Ty Dagamit wypisałaś FEMINATAL N a ja mam FEMINATAL 400, to jeszcze się rózni skład

tak tak, tu porównałam feminatal N i prenatal complex - a kupiłam i mam w domu ten feminatal 400 metafolin+dha co Ty i jest on o wiele uboższy od tych dwóch preparatów (a o ile droższy!!)

Iza kolejne ekstra wiadomości!! Bardzo się cieszę!!
Co do glukozy, to nie wiem, czy już w tej ciąży ją badałaś, bo ja tak i było to na czczo z krwi. Takie badanie po obciążeniu (czyli to picie i powtórka z krwi) położna powiedziała, że robi się po 20 tc. Więc może teraz to z krwi zbadasz?

Do lekarza w Promedisie udałam się na konsultację, bo jest podobno dobry z zagrożonych ciąż. Musiałam zrobić kardiolipidy i antykoagulant tocznia, żeby sprawdzić czy wszystko ok z moją krwią. Poza tym urodziłam Igora z wagą 3100g (35t4d) i dlatego dr zalecił zrobić badanie z glukozą. Niestety wiem, jak się to odbywa i dlatego jeszcze tego nie zrobiłam. Pierwsze takie moje badanie, które robiłam w pierwszej ciąży zakończyło się po ok 30min od wypicia glukozy. Muli mi to żołądek totalnie. Boje się, że znowu zwymiotuję, dlatego się tak ociągam.
A z drugiej strony, nie miałam badanej glukozy w tej ciąży... Każdy lekarz daje badania jakie chce... Dobrze, że cytomelagię mam zrobić, bo nigdy żaden lekarz wcześniej na to nie wpadł :)

Agabre - rośnie ten Twój skarb jak na drożdżach :) Gratuluję
Aestima - nie wiem czy o taki feminatal chodzi ale znalazłam na doz.pl, tylko tego kwasu foliowego tutaj dużo. Feminatal N, tabletki, 60 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

Zolza - dobrym sposobem na "pamięć" jest brać leki o jednej porze dnia :)

Ja za metafolin 800 płaciłam prawie 40zł, ale brałam go bodajże od maja aż do teraz. Z Igorem jak byłam w ciaży też brałam zwiększoną dawkę foliku i myślę, że to on przyczynił się do tego, że urodziłam zdrowego wcześniaka. Pamiętam jak ginekolog, który miał już swoje lata powiedział, że organizm bierze tyle kwasu foliowego ile mu potrzeba, nadmiar wydala i że większa dawka w niczym nie szkodzi. Tego się trzymałam.

Ogitu - czekam na Twoje relacje z wizyty...

reklama
Do góry