reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Ja dziewczyny biorę Feminatal 400...płaciłam 50 zł...30 tabletek + 30 kapsułek...mi też lekarz powiedział że to najlepszy produkt jak narazie na rynku...nie wiem kto tu ma rację....ten preparat ma teraz mniejsza dawke metafolinu a większą jodu i kwasu DHA

reklama
Ja dziewczyny biorę Feminatal 400...płaciłam 50 zł...30 tabletek + 30 kapsułek...mi też lekarz powiedział że to najlepszy produkt jak narazie na rynku...nie wiem kto tu ma rację....ten preparat ma teraz mniejsza dawke metafolinu a większą jodu i kwasu DHA
No dokładnie o tym feminatalu mówię - kupiłam go przedwczoraj. Porównaj sobie skład tego z Prenatalem, który opisałam pod spodem. Nie wiem o co chodzi, ale w tym Feminatalu masy rzeczy nie ma!

tak porównuję teraz skład to ja mam jeszcze inny...ale Ty Dagamit wypisałaś FEMINATAL N a ja mam FEMINATAL 400, to jeszcze się rózni skład

tak porównuję teraz skład to ja mam jeszcze inny...ale Ty Dagamit wypisałaś FEMINATAL N a ja mam FEMINATAL 400, to jeszcze się rózni skład

tak tak, tu porównałam feminatal N i prenatal complex - a kupiłam i mam w domu ten feminatal 400 metafolin+dha co Ty i jest on o wiele uboższy od tych dwóch preparatów (a o ile droższy!!)

Iza kolejne ekstra wiadomości!! Bardzo się cieszę!!
Co do glukozy, to nie wiem, czy już w tej ciąży ją badałaś, bo ja tak i było to na czczo z krwi. Takie badanie po obciążeniu (czyli to picie i powtórka z krwi) położna powiedziała, że robi się po 20 tc. Więc może teraz to z krwi zbadasz?

Do lekarza w Promedisie udałam się na konsultację, bo jest podobno dobry z zagrożonych ciąż. Musiałam zrobić kardiolipidy i antykoagulant tocznia, żeby sprawdzić czy wszystko ok z moją krwią. Poza tym urodziłam Igora z wagą 3100g (35t4d) i dlatego dr zalecił zrobić badanie z glukozą. Niestety wiem, jak się to odbywa i dlatego jeszcze tego nie zrobiłam. Pierwsze takie moje badanie, które robiłam w pierwszej ciąży zakończyło się po ok 30min od wypicia glukozy. Muli mi to żołądek totalnie. Boje się, że znowu zwymiotuję, dlatego się tak ociągam.
A z drugiej strony, nie miałam badanej glukozy w tej ciąży... Każdy lekarz daje badania jakie chce... Dobrze, że cytomelagię mam zrobić, bo nigdy żaden lekarz wcześniej na to nie wpadł :)

Agabre - rośnie ten Twój skarb jak na drożdżach :) Gratuluję
Aestima - nie wiem czy o taki feminatal chodzi ale znalazłam na doz.pl, tylko tego kwasu foliowego tutaj dużo. Feminatal N, tabletki, 60 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

Zolza - dobrym sposobem na "pamięć" jest brać leki o jednej porze dnia :)

Ja za metafolin 800 płaciłam prawie 40zł, ale brałam go bodajże od maja aż do teraz. Z Igorem jak byłam w ciaży też brałam zwiększoną dawkę foliku i myślę, że to on przyczynił się do tego, że urodziłam zdrowego wcześniaka. Pamiętam jak ginekolog, który miał już swoje lata powiedział, że organizm bierze tyle kwasu foliowego ile mu potrzeba, nadmiar wydala i że większa dawka w niczym nie szkodzi. Tego się trzymałam.

Ogitu - czekam na Twoje relacje z wizyty...

reklama
Do góry