Anapi hahaha, ja też w stresie jestem cały czas od początku ciąży, ze wody odejdą mi tak zjawiskowo jak w filmie Stoje w supermarkecie gadam z koleżanką a tu HADZIAAAA i "oops, my water brokes", ale podobno takie sytuacje zdarzają się naprawdę rzadko i wody najczęsciej odchodzą w nocy lub nad ranem jak jestesmy w domku Wiec mam nadzieje ze tak bedzie
reklama
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Dzięki za podbudowanie :-) Ja niestety nie czuję kiedy mi się szyjka skraca , koleżanka mi mówiła, że w jej przypadku to było jak rozdzieranie się torebki foliowej... Na chwilę obecną odczucia wewnętrzne bez zmian - poza harcami młodej oczywiście - więc myślę, że pessar jest na swoim miejscu.FOREVER to moja kolejna ciąża z niebieskim krążkiem, zapewniam cię ze zdjęcie tego jest porównywalne do założenia. Jest to bardziej nieprzyjemne a z bólem ma to mało wspólnego. Co do Ani to pessar sam spadł z chwila kurczenia się szyjki. Mnie w poprzedniej ciąży dwa razy spadał i uczucie jest takie jak przy twardnieniu brzucha; czujesz napięty brzuch i odczuwasz ze coś w pochwie cię ciągnie; nie wiem czy odrozniasz kiedy skraca się twoja szynka.; to nie jest ból to dziwne uczucie, ale jak już spadnie do pochwy to wtedy wiesz ze coś jest nie tak bo czujesz ze coś ci przeszkadza i nie możesz usiąść; wtedy wkladasz paluch do środka i wyjmujesz niebieska gumke. Bardziej obrazowo nie umiem opisać niebieskiego cuda.
U mnie to trudno wyczuć, napewno dużo wydzieliny, no ale i Luteinę biorę 2x2 na dobę i na noc globulki. Myślę, że czop to jeszcze nie. Mam nadzieję
Cinamon - to się łapówka nazywa.
Dzastina222 - Twoja koleżanka dobrze zrobiła. Jak tak można....
Ostatnia edycja:
no ja mam nadzieje, ze bedzie tak jak przy corce, ze pechcerz wcale nie peknie. Lazienke mam na parterze, a sypialnie na pietrze wiec oblewac schodow tez bym nie chciala. Musze sobie polozyc recznik obok lozka "w razie czego".Anapi hahaha, ja też w stresie jestem cały czas od początku ciąży, ze wody odejdą mi tak zjawiskowo jak w filmie Stoje w supermarkecie gadam z koleżanką a tu HADZIAAAA i "oops, my water brokes", ale podobno takie sytuacje zdarzają się naprawdę rzadko i wody najczęsciej odchodzą w nocy lub nad ranem jak jestesmy w domku Wiec mam nadzieje ze tak bedzie
No ja w sumie najbardziej sie boje, że skurcze się zaczna takie jak do porodu i częste i długie i pojdziemy do auta, i w drodze do szpitala w aucie wody mi odejdą i zapaskudzę całe autko ;( Wiec jak sie zacznie i wody mi nie odejda to milion reczników w samochodzie poukładam, plus takie podkłady higieniczne które od spodu maja taka ala ceratke i nie wiem co jeszcze
Gosiaczek.81
Fanka BB :)
Dziewczyny, ile ml tych wód odchodzi? pół litra czy więcej?
Może bliżej 38 tc kłaśc na noc na lozko podkłady 60 x90 dla osob starszych nietrzymających moczu ?
Może bliżej 38 tc kłaśc na noc na lozko podkłady 60 x90 dla osob starszych nietrzymających moczu ?
mamusia czerwcowa 2011
Mamusia Tymusia
ja się bardziej boję że wody mi odejdą nie w samochodzie jak już będziemy na porodówkę jechać a gdzieś w miejscu publicznym np w sklepie przy robieniu zakupów
No my mamy w przyszlym tygodniu juz nowe autko miec i to z jasna tapicerka wiec tez bede musiala dobrze chronic. Na pewno wezme podklady do przewijania z Rossmanna.No ja w sumie najbardziej sie boje, że skurcze się zaczna takie jak do porodu i częste i długie i pojdziemy do auta, i w drodze do szpitala w aucie wody mi odejdą i zapaskudzę całe autko ;( Wiec jak sie zacznie i wody mi nie odejda to milion reczników w samochodzie poukładam, plus takie podkłady higieniczne które od spodu maja taka ala ceratke i nie wiem co jeszcze
reklama