reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Hej, ja tylko na sekundkę, bo leżę, leżę i jeszcze raz leżę i... dzięki temu mam znów niziutkie ciśnienie. Ale puls dość wysoki (ok 110) czy dobre ciśnienie i wysoki puls wymagają interwencji? Czy mogę spokojnie czekać do wizyty (10 .05)? Blusia, jak u Ciebie z ciśnieniem?

Aestima, jeżeli masz ciśnienie dobre, to zero zmartwień. Puls w ciąży jest zazwyczaj podwyższony. Jakby Ci przekraczał 120, to wtedy możesz powiedzieć lekarzowi. A tak to, no stres :-)

Dzięki Asinka!:)))
Jakoś bardzo się martwię przez tą akcję z poniedziałku... Nie wiem co to było, ale już przeszło i ciśnienie jest calkiem dobre, więc chyba mogę odetchnąć:) Tylko jak wstanę , to zaczyna się od razy podwyższać, więc sobie odpoczywam i lektury nadrabiam:) Mam nadzieję, ze u Was dziewczyny wszystko dobrze- nie nadrabiam, bo net mam w kompie stacjonarny. Wracam do łózia, papa;*

Icak - nie martw się, taka uroda córeczki. Ja miałam podejrzenie hipotrofii, 10 dni temu Młoda ważyła z 1800 g, jest po prostu szczupła myślę, że po Tacie.:tak: Biorę witaminy, ale diety wysokobiałkowej nie mam zaleconej - za mięsem zresztą nie przepadam :no:
Łatwiej nam będzie urodzić, a ja raczej z tych drobniejszych:zawstydzona/y:Plus te wahania 500 g wynikające z usg.
Aestima - ja trzeba leżeć to trudno choć ja bym napewno miała problem z obyciem się bez kompa. :eek:

Aestima, Asinka, zmierzyłam ciśnienie ok. 106/60 i tętno 98.

Asinka, to mnie zmartwiłaś tym wywoływaniem...

Evka dobrze jak synuś dorodny, tylko się cieszyć bo to lepiej dla maluszka
katamisz, faktycznie mamy pare dużych BB bobasków i może ten stresik stąd się bierze, że inne dzieciaczki tak szybko i intensywnie rosną
asinka co sprzęt to inny pomiar i ważne tez jak lekarz sam zaznaczy kontury maluszka, bo tylko na tej podstawie są szacowane wielkości, a wiadomo nie jest to precyzyjne
Blusia dzięki kochana, to nasze dziewczynki rosną sobie podobnie, tylko własnie my jestesmy z mężulkiem wysocy i hmmm postawni więc dlatego dziwi nas okruszek w brzuszku. Dbaj o serduszko i ciśnienie!
Dzastina to smacznej kiełbaski ci życze :-) najwyraźniej Oli się jej domaga. Dzięki za wskazówki, jem to co lubie ale do obiadku oprócz warzyw staram sie z konieczności dorzucić tą rybe lub kuraka i mam nadzieje że Mała podrośnie jak twój Czarek. Może zaserwujesz sobie jakąś kawkę na podwyższenie ciśnienia?
Forever nam lekarka tez zrobiła wykład o hipotrofii i tym bardziej sie zmartwiłam, bo u nas nie ma po kim byc mała, ale mam nadzieje że po lekach teraz jakos łozysko bardziej ją dożywi
Aestima jak trzeba to leż i odpoczywaj i sie nie stresuj

reklama
Dziewczynki...martwię się ostatnio, bo nie dość, że drugi raz mam antybiotyk "dowcipny" na infekcję to teraz zastanawiam się czy przypadkiem na wkładce nie mam wód płodowych :( Ale widzę, że u Was też różnie bywa...

Do góry