reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
evka - ale sie usmiałam :) ale czytałam dzis ze malutkie dzieci czesto sie tak bawią :-) potem koło 8 roku im to zniaka i znów sie pojawia :) ale nie wiedziałam ze w brzuszku tez im to wpada do głowy :)

dzieki dziewczyny :-) lece sie zaraz natalkować alantanem i chłodny prysznic wziąśc :-) i nie dostałam żadnych tabletek na te płytki babaka mowi ze jeszcze w mikare bezpieczne te płytki 95 tys a norma od 150...wg mnie troche jest ponizej normy ale chyba powinnam wierzyc lekarzowi?

Asinka uważaj z tym ciśnieniem, ale dobrze że reszta w porządku
Blusia leż koniecznie jak zalecił lekarz i oby wszystko było ok
Ironia całe szczęście, że to nie zatrucie
Justynka super że Kalinka jest Kalinką i rośnie zdrowo
Evka a to nieźle
Ramari gratuluje dorodnego syncia

My też już po wizycie, było 1,5h opóźnienia wiec troszkę się naczekaliśmy.
Hanulka jest na 1000% Hanulką, bo mamy nawet duże zdjęcie jej krocza :-D
Poza tym serduszko, mózg, pęcherz moczowy, żołądek ok. Szyjka zamknięta, łożysko bez zwapnienień tez ok. Niestety jest malutka, ma zaledwie 1738g a to jest 33t3d :-( Niby w tej siatce percentylowej jest w dolnej granicy, ale w normie. Dostałam recepte na jakieś leki co niby ma ją dożywić, ja mam jeść dużo mięcha i mam siedzieć dziennie dłużej w wannie, bo to zwiększa przepływy i lepsze jest krążenie w łożysku :confused: Teraz się martwie hipotrofią, ona jest taka maleńka, przez 3 tyg przybrała niecałe 300g :-( Co to jest 1738g w niemal 34 tyg...wasze dzidzie takie duże

Dziewczyny...gratuluję udanych wizyt!
Icak...nie martw się, dzidzia mieści się w granicach normy i to jest najważniejsze. Dziewczynki zazwyczaj są drobniejsze, a Mała ma jeszcze czas zeby nadgonić. Moja Julcia cały czas była drobniusia, a wczoraj 2300 ważyła orientacyjnie więc nadgoniła.
Jeszcze jako pocieszenie napiszę Ci, że moja córka Dominika urodziła się w terminie z wagą 3000g więc nie zawsze dzieci ważą 3500-4500kg. Są i te drobniejsze, szczególnie dziewczynki. Łatwiej Ci będzie urodzić mniejsze dziecko.

Blusia, tak, biorę fenoterol od jakiś 2 tyg. W sumie nic mi się po nim specjalnego nie dzieje, tylko ręce mi się cholernie trzęsą. Ja biorę 4x0,5 tabletki + staveran na obniżenie tętna, bo po Fenoterolu strasznie podnosi się tętno (ja mam czasem nawet 120 :szok:).
Evka, mój brat jak się urodził, to miał "takie" zabawy :-D i najlepsze jest, to że on tak zasypiał :-D Ale tak do 4 lat tak miał, później mu przeszło. Gratuluję udanej wizyty.
Wszystkim gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze &&&&&&&&&&&&&&&&&

Icak najważniejsze, ze mała zdrowa, widocznie już w brzuszku mamy dba o linie ;-):-)
Ja bym sie nie martwiła bo ja jak sie urodziłam to miałąm 2900 g w terminie, a moja koleżanka 2300 g przenoszona !!!
Więc nie ma sie co stresować:-)

Doris, Kati dzięki kochane za wsparcie.
Oj gdyby mała sie urodziła choc 3000 lub 3200 byłoby super, a niestety wg tej siatki percentylowej wychodzi, że przy takim marnym przybieraniu na wadze jak to ona ma, zapowiada się w 40 tyg na 2100-2200g :-( Przeciez to taki okruszek :szok: Dziś wykupie tą odżywkę i zobaczymy, czy cokolwiek ją ruszy wagowo-oby!
Zapamiętałam że kośc udową ma na 63mm, czy to dobrze na 33 tydzień?

reklama
icak
Moja Amela w 30 tygodniu miała 1600 g i lekarz mówił, ze malutka a jak nadrobiła to w dzien porodu miała 3750g.
Najwazniejsze, ze rozwija sie prawidłowo.
Moja kuzynak urodziła wczesniaka 800g i przezył, teraz ma 3 latka i nie ma zadnych roznic miedzy nia a rowiesnikami jesli chodzi o rozwój.
Nie martw sie bo od tego nie urosnie :-)

Do góry