reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
asia super zdjecia, buziak pierwsza klasa
agatka, agabree moc &&& za jak najdluzszy pobyt maluszkow w brzuszku
agabree a dlaczego wizyte masz dopiero za 3 tyg? Na tym etapie ciazy powinnysmy widziec lekarz co 2.

Co do kolorow ciuszkow I pokoiku to napisalam to tak lekko w przenosni. Tak naprawde to zarown w szafie jak I na scianach kolory sa jak niemalze wszystkie oprocz rozowego oczywiscie;)) Problem jest w tym, ze wszystko ma chlopiece motywy- samochody na scianach, lodki na spioszkach itd. Ale na szczescie jest chlopak:)
ironia niezly sen, hehe. Mi sie ostatnio snilo, ze urodzilam 16 maja i sie tak cieszylam, ze bedzie jednak byk a nie blizniak czy rak. Maly wazyl 8 kg, byl rudy jak marchewka I taki brzydkiiiii ;-).....

hehe 8 kg rudzielec no to ładnie :)))

mój Beniutek cały dzień dokazuje i się rzuca :) lecę posprzątać po obiadku i zmieszać ciasto aż ślinka mi cieknie :-)

Agata, agabre dacie rade kochane i wytrwacie jak najdłuzej w dwupaku, maluszki jak będą gotowe to się dopiero wyklują całe, zdrowe i piękne!!

Nadzieja 8kg :szok: tego ci nie życzę, to byłoby juz znęcanie nad matką ;-)

Doggi &&&&&&&&&&&&&

reklama
Agatko, trzymam kciuki za Ciebie i Antka, żebyście wytrzymali jak najdłużej w duecie :)

Agabre
, za Ciebie również, niech córcia jeszcze troszkę posiedzi :)

Asinka, gratuluję udanej wizyty :)

To napiszę co u mnie :)
Ja po wizycie i u ginki i w szpitalu. Ginka pobrała mi wymaz, zbadała szyjkę (trochę zmiękła, skróciła się), lejek prowadzi do rozwierania się no i szyjka powoli się "przygotowuje" jak to lek. określiła. Do tego podejrzewała krwiaczek podłożyskowy. Morfologia podskoczyła, ale nadal mam łykać żelazo.
Do tego dzisiaj przez przypadek odnalazły się moje wyniki z 9.03. Najlepsze jest to, że ja te wyniki już odebrałam.A dziś jak odbierałam najnowsze to babeczka mi dała te wcześniejsze tylko z dodrukowanym jeszcze jednym wynikiem :wściekła/y: No i wyszły ponad normę. D-dimery norma do 500 a u mnie wynik 885. Do tego w ciągu ostatnich kilku dni zaczęła mi bardzo puchnąć prawa noga. No więc te kilka spraw się złożyło na to, że dostałam skierowanie na patologię.
W szpitalu zrobili ktg. W ciągu pół godziny zanotowały się 3 skurcze (średnio co 10 minut) na poziomie 30, których w ogóle nie czułam. Na usg okazało się, że na szczęście żadnego krwiaczka nie ma, ufff. Szyjka ma 3,2, kanał szyjki zamknięty, ale ujście wewnętrzne rozwarte na 8 mm, w kształcie litery V (czyli owy lejek). Mała waży 1780g. Mam łykać nospę, magne B6 i leżeć. No i kontrolować wagę, obrzęki i ciśnienie, choć na razie wciąż zaliczam się do niskociśnieniowców :) Kontrola u ginki po świętach.
No to chyba tyle :)
Aha, z racji tego, że ja z większością jestem daleko w polu, dzisiaj na wariata było pakowanie plecaka do szpitala. Chyba czas najwyższy zacząć poważnie myśleć o skompletowaniu torby i zabraniu się za wyprawkę ;)

To się rozpisałam :)

Do góry