reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

To ja po wizycie. Na szczescie nie musialam w nikogo strzelac bo zrobili
mi usg :-)
widzialam w koncu JAJKA;-)!!!Teraz jestem pewna, ze to chlopak I to jaki, lekarz powiedzial, ze synus ma duze przyrodzenie(ma miec po kim haha!!!) puls 138, macica wieksza niz powinna o jakies 1,5 tygodnia wiec dzidzia tez duza. Bylo widac jak cwiczy oddychanie I powiedziala, ze to bardzo dobry znak I ze niektorym dziecia zajmuje 30 minut za nim pojawi sie na usg ten odruch a ten skubaniec oddychal caly czas od samego poczatku. heheh. Acha I dzidzia glowa do dolu,  wiec jest duza szansa, ze juz tak zostanie. Ale mi ulzylo...
Kciuki pomogly :-)

reklama
Nadzieja - oooh przepraszam Cię bardzo :sorry2: ciągle jestem zdenerwowana i mam te pity w głowie, obiecuję że więcej taka pomyłka się już nie zdarzy i ciesze się razem z Tobą że jest już Twoja dzidzia główką do dołu :tak: wybacz...

Nadzieja gratuluję udanej wizyty i cwiczeń oddechowych syncia :)

A ja ostatnio wyczytałam w pewnej mądrej książce, że po 30stym tyg nasze dzieciaczki otacza multum hormonów i że ich przyrodzenia stają się duże i opuchnięte zarówno u dziewczynek jak i chłopców, i że rodzą się też takiie podpuchnięte i dopiero z czasem normuje sie :p Jestem ciekawa ile w tym prawdy... U mojej Olci ostatnio nie było mowy o pomyłce, nie trzeba było się jakoś super przyglądac, mała jak się rozkraczyła to WSZYSTKO było widac... nawet ja i mój mąż, którzy nie mamy nigdy pojęcia co jest widoczne na usg, tam... nie mieliśmy oboje wątpliwości :p moja córcia taka bezwstydnica :p

Nadzieja ja mam dziewuszkę w drodze a 3/4 rzeczy to też niebieskie, bo mi się podoba ten kolor.. NIe tak jak czarny czy czerwony ale lepszy niż różowy:p ;D pozostałe to białe, zielone i kilka różowych (moja mama by mi córcię od góry do dołu na różowo poubierała :p)

reklama
Nadzieja ja mam dziewuszkę w drodze a 3/4 rzeczy to też niebieskie, bo mi się podoba ten kolor.. NIe tak jak czarny czy czerwony ale lepszy niż różowy:p ;D pozostałe to białe, zielone i kilka różowych (moja mama by mi córcię od góry do dołu na różowo poubierała :p)
ja ma wszystko po synku, tez niebieskie... dwie sukieneczki malenkie dokupilam tylko puki co.... u mnie tesciowa od gory do dolu by na rozowo poubierala, juz mi jakies czapeczki rozowe dala, gdzie ja nie znosze tego koloru i ona o tym dobrze wie :dry:

nadzieja super wiesci ;-)

Do góry