reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Doris gartuluje wizyty:-) a tarczycą się nie martw, skontrolujesz i będziesz spokojniejsza

Misialina ja dodatkowo, jak mi puchły wieczorem nogi zaczęłam smarować żelem o takim:
788_01_8888.jpg

i lepiej sie czuje moze dodatkowo spróbuj, mnie pomaga lepiej sie czuje

reklama
Misialina, no tak, jak masz białko w moczu, to już może być problem... Bo kardiolog też mi mówiła, jak jej powiedziałam,że mi nogi puchną,że jeżeli nie mam białka w moczu, to wszystko jest ok. Ale trzymam kciuki,żeby było dobrze:-)
Doris,a Ty miałaś wcześniej jakieś problemy z tarczycą,że robiłaś te badania czy w ciąży trzeba takie robić?? Ja się nie znam, bo nigdy z tym nie miałam problemu...

Asinka...badania robiłam pierwszy raz w życiu, nigdy nie miałam żadnych problemów i nic nie wskazywało na jakieś problemy. Zrobiłam dziś wyniki i tsh mam w normie, ft3 w normie, a ft4 0,69 (norma dla ciężarnych to od 0,7) więc nie dużo poniżej normy. W poprzednich ciążach nie robiłąm wcale tych badań.

no to Misialina odpoczywaj! oby to nie zatrucie ciążowe jednak - po co Ci na sam finisz!
Doris a to ciekawe, że Ci akurat teraz coś nie tak wyszło; no ale skoro lekarz uspokaja, to trzeba być dobrej myśli!

Ja mam w poniedziałek "państwowe" usg, w środę jednego lekarza, a w piątek drugiego. Muszę też na jakieś badania potuptać, może w też w poniedziałek.
Cały czas zastanawiam się co z Doggi....:-(

U mojego gina tez wieczne obsuwy dlatego zawsze chodze w srode, najlepiej na 9 lub zaraz po 9 (od 9.00 przyjmuje)
Asinka super ze obyło sie bez diety, oby tak dalej:tak:
Missialina ja mialam slad przy bialku, co do zatrucia ciążowego to raczej nie to, wydaje mi sie ze jezeli byłoby to zatrucie to na pweno byłaby jakas wartosc liczbowa, ale fakt białka nie powinno byc wcale. Juz doczytałam ze dzwoniłas do gina,
Doris z ta tarczyca to bez nerwow, czesc oznaczen masz w porządku tylko to ft4, ktore w zasadzie tez jest w normie bo twoj wynik praktycznie nie jest obniżony. Moje Ft4 to 0,61, ft3 tez ponizej normy, a tsh to juz w ogole masakra, baaardzo ponizej normy. Generalnie endokrynolog na razie nie widzi wilekiego problemu, mowi ze wszystko jest przyblokowane przez ciąże, zrobila mi tez usg tarczycy i wsio ok. Nie sadze zeby w twoim przypadku endo dopatrzył sie jakis wielkich nieprawidłowosci

reklama
Witajcie, wpadłam na chwileczkę rpzed spaniem powiedzieć, ze byliśmy na usg i wszsytko ejst fajnie. Chłopiec wazy ok 1700g a dziewczynka ok 1600g. :) Jakośm yślałam, ze są jak narazie mniejsi.... ;-)
I okazało się, że to co mi włazi w żebra to główka dziewczynki.
:):)

Do góry