reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
A kiedy masz kolejne USG? Ja za niespełna 2 tygodnie mam to badanie przezierności karkowej :) Wtedy nie zapomnę dopytać o wielkość dziecka i męża będę musiała koniecznie mieć przy sobie :D

w pszyszlym tygodniu bede miala wizyte no i usg, a od kiedy mozna usg przez brzuch robic bo ak sie moj dowiedzial ze to przez pochwe jest to po badaniu wszedl sobie zdjecia na monitorze obejrzec, a tez bym chciala zeby ze mna byl

Jeszcze to za niecałe 2 tygodnie będzie przez pochwę, u mnie jest tak, że lekarz najpierw mnie bada i wszystko dokładnie wyjaśnia a później prosi męża i jeszcze on sobie ogląda maleństwo :D ja mam podwójną radochę, bo dwa razy dłużej widzę mój Skarb :D

Mój mężuś był dzisiaj ze mną na USG i dodał mi otuchy :-) Weszliśmy do gabinetu już pare minut po 9ej, jakoś tak luźno było - jednak jest różnica jak się idzie prywatnie :tak:
Dzisiaj jest 10t6d i wymiary dzidzi potwierdzają 11tydzień. Trofoblast się nie odkleja, krwiaczków żadnych nie ma, dzidzia machała sobie rączkami i nóżkami. Lekarz mówił, że przezierność karkową robi się jak faosolka ma 44mm, a moja ma 42mm, więc napisał, aby powtórzyć USG za 7-14 dni. I fajnie, bo kolejne mam przecież 18.11, więc zmieścimy się w tym terminie :-) Tylko ASP ok 140/min... czy to nie za mało? Niby dr powiedział, że wszystko jest ok.
Aha i miałam USG robione przez brzuch. Dr był zabawny. Po wejściu do gabinetu pyta mnie jak mnie zbadać, czy przez pochwę czy brzuch, odpowiedziałam, że jak dr uważa. Więc zaproponował, aby najpierw sprawdzić przez brzuch :-) Uff, jaka ulga, nie musiałam majtek ściągać :-D Postaram się jakoś fotki wkleić :happy:

izabela34 gratulacje udanej wizyty,ja tez powiem ze bylam w szoku jak zobaczlamjak dzidia macha raczkami.....wogole to cala sie ruszala.
agabre gratuluje i Tobie, a koszulki kupilas z mysla o dziewczynce czy o chlopcu,a moze uniwesalne????

W sumie mam 7 zdjęć :) Patrzę na jedno z nich, gdzie są oznaczenia T: 368ms; RR: 368ms; HR: 163 bpm. Czy to HR to nie udeżenia serduszka? Tak coś mi się wydaje, że lekarz przy badaniu mówił że serduszko bije 160/min... Ale stres swoje robi i już nie jestem tego pewna :/

reklama
Kupiłam białe :) takie zapinane na boku. Takie zwykłe, na co dzień, ale nie mogłam się oprzeć :)

Izabela, ja też nie rozumiem tych oznaczeń. ale zawsze można w internecie pogrzebać i sprawdzić :D

Do góry