reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Forever, JoL-gratulacje!:)

Forever, waga się nie martw, mi teraz leci do góry już w megaszybkim tempie. Wczoraj przekroczyłam ... 70kg!:szok: Czyli od początku to już kilkanaście kg na +... A jem dosyć mało i zdrowo, dużo warzyw i owoców... Czasami sie skuszę wprawdzie na coś słodkiego, ale bez przesady.

reklama
Witam dziewczyny...

W skrócie... Moje skurcze brzucha nie wróżyły nic dobrego !! "Teraz zmieniamy tryb na pudla kanapowego, jedyny twój ruch moze byc z łóżka na kanape w salonie lub do łazienki! Jeżeli oczywiście chcesz tę ciążę donosic do tego 40tyg, bo zbyt częste masz skurcze i napinanie brzucha, teraz wszystko jest pozamykane i rozwarcia nie ma, ale z tego co mówisz, zaraz się to może zmienic ! Bo te skurcze są już BARDZO niepokojące" słowa ginki !! Więc się załamałam ogólnie :(

Poza tym cisnienie miałam wysokie bo byłam zdenerwowana cały dzień i wynosiło aż 111/79 :D szalona ja ;) a waga +7 :( więc już mam 65,5 kg... Więc na uśpienie smutków mąż zabrał mnie do Maca na moje ukochane lody w waflu z polewą czekoladową :D :D :D

też o Agacie myślałam...
forever, joL - gratulacje:-)

forever
moja waga też skoczyła o parę kg w parę dni - teraz pokazuje 11-12 na "+", a ja zaczynam sie czuć taka...gromotna:dry:jak cos podnieść, to się trzeba rozkraczyc najpierw co by buniek wpadł pomiędzy, wydaje mi sie że sie gdzies spokojnie zmieszczę i przecisnę, po czym się klinuję - ze zdziwieniem oczywiście:-Dmąż się ze mnie śmieje paskud jeden, a ja sie kulam, sapię i dyszę, o!

jutro mam usg;

a właśnie dziewczyny powiedzcie-jak macie badane szyjki za pomoca usg to tą sondą oddolnie czy może jest to tą samą aparaturą co przez powloki brzuszne? bo mi ginka kazała jutro nie zapomnieć o skontrolowaniu mojej zapesarowanej szyjki i jak ja spytałam czy to tą sondą, to powiedziała coś w stylu "nie, on (ten lek.od usg) ma taką maszynę, że jedną sprawdza wszystko" i juz nie ciągnęłam tematu, ale teraz się zastanawiam czy to jest możliwe?

Doggi - teraz to i ja się martwię... bo ja też mam częste i mocne skurcze, właściwie codziennie na noc no-spę łykam, a i tak nieraz się budzę w nocy bo jakies dreszcze takie mam od tych skurczów...[ lody, mniam mniam mniam....]

Ostatnia edycja:
Jol gratuluję wizyty! :))

Forever dla ciebie również gratulacje! Ja mam ok +11, 12. To niesamowite jak ta waga nagle skacze do góry. W dwa miesiące +7:(

Doggi
no to weź sobie do serca słowa lekarki i odpoczywaj! Nadrobisz zaległości książkowe i filmowe:) Albo zagraj w the Sims:)) Dobrze, że lekarka zainterweniowała, nawet jeśli wszystko byłoby w porządku to na pewno lepiej dmuchać na zimne w takiej sytuacji. Do rozwiązania już nie pozostało tak dużo, niektóre biedaczki leżą od 20 tygodnia:(

Andariel mi ginka bada szyjkę dodatkowo ush dopochwowym, ale dopiero od ostatniej wiztyty. Powiedziałą, że teraz już zawsze będzie tak sprawdzać szyjkę. Wcześniej tylko zerkała przez usg brzuszkowe. Więc może jest to możliwe choć nie wiem czy tak dokładne. Pewnie można zajrzeć, a jak się widzi coś niepokojącego to wtedy bada się dokłądniej, tak mi się wydaje.

Doggi no to weź sobie do serca słowa lekarki i odpoczywaj! Nadrobisz zaległości książkowe i filmowe:) Albo zagraj w the Sims:)) Dobrze, że lekarka zainterweniowała, nawet jeśli wszystko byłoby w porządku to na pewno lepiej dmuchać na zimne w takiej sytuacji. Do rozwiązania już nie pozostało tak dużo, niektóre biedaczki leżą od 20 tygodnia:(

Moja ciocia jak była w ciązy to w szpitalu leżała od 11tyg !! Z małymi przerwami co jakis czas, ze na tydzien do domu ja puszczali i znow do szpitala... A pierwsza ciąze straciła, była juz w prawie 7miesiacu i jednego dnia sie obudzila i brzuch miała jak kamień i nie czuła ruchów, pojechali do lekarza i się okazało, ze syn przez noc umarł :( Była wielka tragedia w rodzinie wtedy :(

Oczywiście nie chce powtórzyc tego, i wezme sobie do serca słowa lekarki, ale ubolewam strasznie nad tym, gdyz ja mam male ADHD i mnie nosi :(

Oj :-( A ja miałam wczoraj USG, Młoda rozwija się książkowo, waży 1 kg, a ja już + 10 :szok:
gratulacje
ja wczoraj miałam wizytę i USG :tak: wszystko suuuper, córcia dalej jest córcią :-) ma 1100 gram i rośnie zdrowo :tak: wszystko elegancko pozamykane, wyniki mam lepsze, więc zmniejszam ilość połykanego żelastwa ...
ogólnie tylko się cieszyć :-)
też gratulacje:tak:

doggi leżeć leżeć,może razem z AGATĄ się położycie ;-)
p.s. zazdroszczę tych lodów

forever, JoL gratulacje!!!
Doggi jak gin każe leżeć to trzeba leżeć, teraz maleństwo jest najważniejsze

ja też w nocy budzę się z bólem brzucha, nie wiem czy to możliwe, żebym go gniotła? chyba nie, bo mam pod brzuch poduszkę podłożoną...myślicie, że takie łykanie nospy na noc codziennie jest bezpieczne? może powinnam zacząć?

reklama
ja strasznie nie lubię wspomagania się lekami, ale ginka mi kazała brać oprócz magnezu jeśli czułabym silne skurcze, więc wolę łyknąć 1 szt. skoro mnie potem skurcze wybudzają; mam nadzieję, że wybieram mniejsze zło...

Do góry