reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Dziewczynki, ponawiam pyt. z wczoraj- jakie Waszym Maluchom wyszło bpm na ostatnim usg? bo mojemu tylko 129 (wcześniej 150, 149) - wczoraj to dopiero na nagraniu z bad. zauważyłam i trochę się martwię. Pewnie niepotrzebnie, może po prostu sobie spał?

Aestima, nie masz się co martwić, jeśli nie spadło poniżej 120.Mój szkrab miał i 124 raz, a potem 140. To wszystko jest w normie :-)

aestima co do tętna to na ostatniej wizycie lekarz mi nie powiedział i nigdzie nie mam zaznaczone ile było ale na jeszcze poprzedniej mam informację ,że bpm 154.Myślę kochana ,że gdyby były jakieś powody do niepokoju to lekarz by ci o tym powiedział.A tak całkiem mozliwe ,że Mieszko sobie spał.

Co do tych przepływów o których pisałyście wcześniej to ja pamiętam jak byłam prywatnie na usg 3D na genetycznym to lekarz sprawdzał.Mam nawet na filmiku pokazane na czerwono i niebiesko-wszystko i było ok.Ale poproszę lekarza jak będzie mi robił teraz w 30 tc aby sprawdził ponownie.Bo w 30 tc robimy ponownie to usg szczegółowe z pomiarami tak??

Zebrra upomnę się o to badanie. Moja ginka na każdej wizycie dokładnie ogląda serduszko, widać wyraźnie wszystkie komory i co tam trzeba ale nigdy żadnych niebieskich i czerwonych kreseczek tam nie było.

No pewnie, ze się upomnij, żeby nie było jakiegoś zaniedbania! To takie migające plamki, nie kreseczki. U mnie czerwone, niebieskie i pomarańczowe chyba... W każdym razie właśnie widać jak coś przepływa...

U mnie to badanie wygląda tak jak u zebry, ale ginek robi je tak co drugą wizytę- robił na połówkowym i potem jeszcze raz, ostatnio nie.
U mnie usg trwa ok 8 minut

reklama
Aestima, u mnie trwa tyle, bo to jest sama wizyta usg i robię ją nie u mojej ginki, tylko u innej... To w szpitalu jest - państwowo. Teraz jak się zapisywałam to już na maj terminy...

Jak prywatnie chodziłam w ciąży z Jasiem, to ginek robił na każdej wizycie tak na szybko, zeby spojrzeć czy wszystko ok i oprócz tego takie długie typu połówkowe właśnie...

Do góry