reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Wczoraj z mężem pojechaliśmy na usg . Wiecie że wszystko ostatnio mi sie sypie ? Będzie córeczka (strasznie się cieszę! ) waga 700 gram, ale musze zrobić echo serca dziecka bo lekarz zauważył cos w serduszku, jakby ubytek w części błoniastej. Czasem wyglądało to jakby wszystko było dobrze a czasem faktycznie coś tam się pojawiało, wiecie ja się nie znam na tym wszystkim, ale strasznie się boję. Wiedziałam, miałam przeczucie że coś się stanie bo ostatnio wszystko co złe sie mnie czepia.
Cinamonku, wierzę, wszystko będzie dobrze. Skorzystaj z namiarów podanych przez Forever, nie ma jak sprawdzony lekarz! Trzymam kciuki i przytulam z całych sił!
Może Agata też będzie mogła podać Ci jakieś nazwisko...

reklama
Cinamon- Słońce wszystko będzie dobrze!!!!!!!!

Wszystkie jesteśmy tu z Tobą...

Jak najszybciej do lekarza! Żebyś się nie musiała denerwować...

A Córuni na pewno nic nie jest... Wiesz te usg nie są dokładne...

Całuję i przytulam mocno! :*

:-) Witamy w klubie matek dzieci nocnych marków :happy2:
Ja - Zołza, glukoza i tyle pączków :shocked2: Co na to Edgarek ?

Skakał z radości ;-) Ale nie bardziej, niż zwykle.

Cinamon, nie denerwuj się na zapas! Jeżeli ubytek nie jest wielki, być może zamknie się sam. Jak najszybciej jednak idź do lekarza specjalisty - super, że Forever ma sprawdzonego! I dowiedz się wszystkiego, dla własnego spokoju. Bo wiesz, że nerwy córuni nie służą. Ściskam Cię kochana i trzymam kciukasy &&&&&&&&&&&& :-)

Cinamon tulę mocno, ale przypadek 2-letniej chrzesnicy mojego M. był taki sam. Na połówkowym okazało się, ze jakaś wada serce coś poważnego. Przyjaciółka musiała jeździć po Katowicach (70 km od niej) kilka razy, okazało sie że jakaś mała wada. A jak się urodziła to wady żadnej nie miała!
Więc nie martw sie na zapas tylko sprawdź to najlepiej.
Życzę Ci żeby to wszystko wyszło tak jak z naszą Patrysią :biggrin2:

Cinamon, moja koleżanka chyba już w 5 czy 6 m- cu dowiedziała się, że jej córeczka ma wadę i od razu po porodzie czeka ją operacja. Z tej okazji miała nawet jechać rodzic do w-wy, ale w 8-9 m-cu okazało się, ze po wadzie ani śladu! Także ja wierzę, że u Ciebie też będzie podobnie. Nie martw się, może już to echo serca coś wyjaśni! Kiedy idziesz kochana?? Trzymam kciuki i będzie dobrze- musi być!!! Lekarze co chwila którejś z nas coś tam wynajduj~ą, ale gdyby nie to, że w dzisiejszych czasach co chwila mamy usg, to nawet byśmy nie wiedziały, ze gdzie~ś tam po drodze działo się cos niepokojącego, bo wiele z tych wad, odchyleń po prostu zanika. Tego się trzymajmy!

Cinamonku na spokojnie; to tylko podejrzenia. Mam dwie panie Kardiolog które zajmują się wadami u dzieci w życiu plodowym. Jeśli chcesz to podam ci namiary i wszystkie szczegóły, tylko daj znać. Nic się martw, w obecnych czasach dobrze się leczy wszystkie wady serca; wiem co czujesz bo mój Franio miał w 20 tyg ciąży stwierdzone ze nie kurczy się jego lewa komora serca i byliśmy przygotowani na to ze jeśli przeżyje to zaraz po porodzie będzie operowany a jak się urodził to serducho samo się naprawilo i teraz ma tylko taki mały defekt, który narazie trzeba obserwować.
Napisałam to dlatego ze czasem bardzo trudno przewidzieć co dalej, bo u dzieciaczkow wszystko jest na etapie rozwoju i to czego wczoraj nie było za kilka dni może już być. Tak wiec napisz czy chcesz namiary na te pancie i już.

Ostatnia edycja:
Dziewczynki, ponawiam pyt. z wczoraj- jakie Waszym Maluchom wyszło bpm na ostatnim usg? bo mojemu tylko 129 (wcześniej 150, 149) - wczoraj to dopiero na nagraniu z bad. zauważyłam i trochę się martwię. Pewnie niepotrzebnie, może po prostu sobie spał?
Ja pytałam o to lekarza na ostatnim usg. Powiedział, że tętno malucha jest różne w zależności od tego, czy baraszkuje, czy odpoczywa i nie należy się tym martwić - najważniejsze, że serce bije rytmicznie.

Cinamonku - moja znajoma urodziła synka i od razu dali im skierowanie na badanie serduszka, bo coś się lekarzom nie podobało. Badania wyszły w porządku. Dla rodzica to stres, ale najwazniejsze, aby lekarz sprawdził nawet najmniejszą niepewność. Trzymam kciuki - na pewno będzie dobrze!

cinamon nie martw się!!!! pewnie okaże, ze to nic poważnego, a jezeli nawet coś jest teraz nie tak, to za 2 miesiące może być już dobrze, bo w trakcie rozwoju wiele sie zmienia...a moze okazać sie że nic sie nie dzieje...głowa do góry, jak najszybciej umów sie na echo i rozwiej wątpliwości...będzie dobrze!!!1

Cinamon, zgadzam się z dziewczynami. Koniecznie skonsultuj to z innym lekarzem. Bez sensu żebyś się tyle denerwowała. Sama wiem jak to jest jak lekarz zobaczy coś czego nie ma. Ściskam Cię mocno i wierzę, że z córunią wszystko będzie dobrze :) Buzia.

reklama
Cinamon - wogóle się nie nakręcaj póki nie pójdzie do specjalisty :tak: Synek mojej koleżanki miał dwie operacje serca i byś nie powiedziała, że to dziecko po przejściach... Niedaleko CZD.Głowa do góry !:blink:

Do góry