reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

kasiawilde też się zastanawiałam czy są jakieś objawy... pamiętaj że gin patrzy na szyjkę w trakcie usg i gdyby coś go zaniepokoiło to pewnie by powiedział. To nie jest tak, że trzeba mieć badanie ginekologiczne żeby ją obejrzał.

reklama
no tak traschko... tylko, że ja w Anglii po 20 tygodniu przepisowo nie mam więcej usg, chyba, że coś będzie nie tak :/ poza tym z moich doświadczeń z angielską służbą zdrowia to wątpię, żeby ktokolwiek mi sprawdzał szyjkę na usg wcześniej :( a w Polsce będę dopiero w pierwszej połowie kwietnia i dlatego chciałam wiedzieć na co ewentualnie mam zwracać uwagę.

heh traschka nie ma za co przepraszać, to po prostu kraj, który nie dba o spokój psychiczny ciężarnej, no ale daję radę, już niedługo ;) tak czy inaczej dziękuję za odpowiedź

no tak traschko... tylko, że ja w Anglii po 20 tygodniu przepisowo nie mam więcej usg, chyba, że coś będzie nie tak :/ poza tym z moich doświadczeń z angielską służbą zdrowia to wątpię, żeby ktokolwiek mi sprawdzał szyjkę na usg wcześniej :( a w Polsce będę dopiero w pierwszej połowie kwietnia i dlatego chciałam wiedzieć na co ewentualnie mam zwracać uwagę.
ale bez sensu tam mają.jak dla mnie,to właśnie im późniejsza ciąża tym USG powinno byc obowiązkowe:confused:
a jeśli chodzi o tę szyjkę,to jak nie robi dopochwowego to nie zobaczy,a mi nie robił:eek:

hejka:-)
ja podobnie jak kasiawilde nie mam badania ginekologicznego na kazdej wizycie:szok:,
mialam na poczatku i raz w 18 tyg jak mialam bolesci brzucha to mnie wtedy gin zbadal a tak jak ciaza przebiega bez objawow do badania to tu w usa nie badaja, badaja na miesiac przed terminem i wtedy co ttydzien, no ale do tego czasu nie wiem nic co sie dzieje z moja szyjka, podobnie jak kasia nie wiem jakiej dl mam szyjke, ale widze ze duzo z was szyjka sie skraca, wiec teraz jak pojde do =gina wymusze badanie,:tak:

dziewczyny a czy wam lekarze zlecali test na HIV albo czy same robicie? Ja widzę, że w niektórych szpitalach jest obowiązkowe badanie do wglądu w trakcie przyjęcia na oddział, tak jak np badanie grupy krwi. Nie wiecie ile to kosztuje?

Ja miałam test na HIV na początku ciąży. Moja lekarka mi zlacila, na początku się zdziwiłam ale teraz się cieszę, że zrobiłam to badanie, przynajmniej wiem że jeśli chodzi o ten problem to on mnie nie dotyczy. Nie to żebym prowadziła jakiś rozwiązły tryb życia... ;-)
A ile kosztuje to nie wiem, ja to mam w pakiecie medycznym, więc za to badanie nie płaciłam.

reklama
Do góry