reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Kochane lecę na ocenę szyjki i echo mojego serducha, i posłuchać mądrości kardiologa; całe szczescie ze to tylko formalność, bo ta baba od serca to moim zdaniem powinna pracować w tartaku jest taka miła i delikatna jak drwal.

Za wszystkie które maja dzisiaj badaczki i wizyty trzymam kciuk&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

a jeśli chodzi o tę szyjkę,to jak nie robi dopochwowego to nie zobaczy,a mi nie robił:eek:
Justynko, od 10tc kiedy miałam ostatnie usg dopochwowo, nie miałam takiego badania szyjki, tylko zawsze ręcznie na fotelu - i zawsze gin mówi, że jest ok. Gdyby coś zobaczył niepokojącego, to pewnie zrobiłby też usg, ale widocznie takie badanie też wystarcza, żeby stwierdzić, czy wszystko w porządku. Nie stresuj się ;-)

Agata trzymam kciuki za wizytę &&&&&&&&&&&&&&&&&&

justynko ja tak jak Dagamit mam badanie ręczne i gin mówi, ze jest ok. Raz jak byłam z lekkim krwawieniem na ip to mi zrobili usg dopochwowe i wtedy miałam 4,7 cm więc nie ma obawy. A badanie ręczne robi mi za każdym razem.

dziewczyny a czy wam lekarze zlecali test na HIV albo czy same robicie? Ja widzę, że w niektórych szpitalach jest obowiązkowe badanie do wglądu w trakcie przyjęcia na oddział, tak jak np badanie grupy krwi. Nie wiecie ile to kosztuje?
ja tez bym chetnie zrobiła,oczywiście w rozsądnej cenie:nerd:
Justynka, ale przy badaniu na fotelu gin też sprawdza stan szyjki :) No i przy usg przez brzuch też określa jej długość.
no tak tylko,że mnie badał tylko na I-szej wizycie i dopiero teraz na ostatniej,bo mu powiedziałam,że coś się przyplątało.:baffled:więc skąd miał wiedzieć?

już po wizycie!
Jestem bardzo szczęśliwa, nasza Marysia na 100% pozostanie Marysią, tak ewidentnie rozchyliła nóżki i dała się podglądnąć, że nie możę być wątpliwośći co braku siusiaka:)) POza tym waży już 940g! To niesamowite, niedawno była główką od szpilki! Wszystkie narządy piękne, serduszko śliczne 4komorowe, żeberka, żołądeczek, pęcherz i nereczki. Ogólnie rozwija się idealnie. Jest o jakiś tydzień większa niz powinna, ale raczej nie spodziewam się małego chucherka patrząc na wzrost tatusia:)
Moja szynka pięknie trzyma, zapomniałam oczywiście zapytać ile ma, ale jest "piękna i baaaardzo długa" więc to mi wystarczy.

Jestem taka szcześliwa:))))

reklama
Do góry