reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Agata R przeraziłas mnie tą ceną:szok:nawet nie zakładałam, że moja ginka weźmie coś ekstra za parę minut roboty, jak mam swój pessar... to się mogę zdziwić... teraz to już w ogóle mi się nie spieszy na tę wizytę:-(o globulkach mi lek. mówiła, więc zakładam, że mi je przepisze; modliłam się tylko, by to nie były glob. macmirror, których szczerze nie cierpię:/
forever - a Ty wiesz coś od swojego lek. o kosztach założenia krążka?

Ostatnia edycja:
reklama
Blusia zatem wszystko jest dobrze! L4 weź chętnie i odpoczywaj, ja o nim marzę! Szyjka w dalszym ciągu piękna zatem tylko pogratulować:)

andariel czemu nie cierpisz macmirror? Ja brałąm wiele różnych i macmirror to jedyne, po których czułam się znośnie, no i szybko zadziałały więc jak dla mnie są rewelacyjne.

blusia ja też gratuluję wizyty :-)
traschka, andariel a co to są te glob macmirror??i na co się je stosuje??

katamisz ja brałam macmiror complex w ciąży na jakieś bakterie, to są globulki dowcipne:) Działa przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybicznie jednocześnie. Kiedyś brałam coś innego i wspominam to jako koszmar, wszystko piekło i lało się ze mnie litrami a ten wspominam jakoś wyjątkowo dobrze. Tylko drogi jest:(

Ja po antybiotyku (miałam anginę i musiałam brać Duomox) stosowałam Clotrimazolum dowcipnie, bo zrobił się stan zapalny. Piekło to cholerstwo jak nie wiem, na szczęście tylko 6 tabletek w opakowaniu więc tydzień męczarni i spokój:-)

traschka aaa.A powiedz one są pakowane w szklane malutkie fiolki??Bo coś mi ta nazwa mowi a brałam kiedyś takie i były bardzo drogie ale skuteczne!!

KATAMISZ to są globulki dość duże, żółte; ja dwa tygodnie temu zaplacilam za nie 83 zł. Są to najskuteczniejsze i najszybciej działające globulki p/grzybicze i p/zapalne.

BLUSIA ale twoja dusznosc moze być spowodowana niedokrwistoscia; jaki masz poziom Hb?
BLUSIA twoja szyjka jest jeszcze długa, a najważniejsze ze jest twarda i zamknięta wiec nie martw sie, wytrzyma do końca. Ja mam "ogryzek" szyjki i tez wierze w to ze mi sie uda dotrwac do 36 tyg.;-)

Ostatnia edycja:
AGATA R - ja teraz zwiałam na Inflancką z tej .... Żelaznej. Ja pewnie będę trzecia nadziana, bo wątpię aby do środy mi się szyjka wydłużyła :-(
Cenowo - 160 zł za cudo i 40 zł za założenie - prywatnie, więc chyba nie tak źle. Dobrze, że napisałaś o tych globulkach - zapytam lekarza.
Jak to jest jak krążek spada i przede wszystkim czy to się czuje ?
Adariel - ja też myślę, że jakoś będzie na tej glukozie, wcale się nie nastawiałam na osobę towarzyszącą. :-)
Blusia - ale z Ciebie... żyrafa ;-), ja zawsze miałam 3 cm, aż do środy gdy 2,8 cm. :-(

Forever jak to niebieskie cudo spada z szyjki to masz takie uczucie jak by to coś wypadało, ze zaraz to coś będzie w majtkach. To nie boli tylko robi sie strasznie niewygodnie. Powiedz mi a dlaczego masz mieć pessar, chyba czegoś niedoczytalam; myslalam ze twoja szynka jest ok.

reklama
AgataR takpodczytuje rozmowę na temat tego passera.Ja nie wiem czy tao to samo czy coś innego ale ja miałam z Alksandrem tzw.szewek zakładany około 15tc.Fachowo to się inaczej nazywa .Zabieg był pod pełnym znieczuleniem i kompletnie nic nie czułam że coś mam.Nic nie czułam .Ściągany miałam chyba w 35tc bez znieczulenia albo cos mi chyba psikneli,bo uczucie nie było przyjemnie jak to ściągali.Rozumiem że ten mój zabieg i passer to dwie różnie metody???Ale cel ten sam.Czy już odchodzi sie od tych szwów na rzecz tego passera???
Troche przeraziłaś tym że te pasery mogą spaśc,to tak jak mojej koleżance wypadła wkładka antykoncepsyjna.:shocked2:

Do góry