traschka
Mama Marysi
ale mi nie chodzi tylko o wzrost... zawsze bardziej mi się podobały takie "misie" niż typy anorektyczne
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wprawdzie nie robię w marketingu, ale załatwianie spraw nie do załatwienia to moja specjalność :-) U siebie to bym musiała specjalnie się ubrać i do tego zdecydowanie wypiąć, choć zauważyłam ostatnio czyli dziś, że chodzę wreszcie ( ? ) jak ciężarnaale się uśmiałam i tak najpierw idzie brzuch. U mnie jest naprawdę duży wręcz olbrzymi.
hmmm a mój M. jest chudziutki i mnie sie podoba a jak się urodził to miał 4600 g :-)
ja bym z takim dużym chłopem głupio wyglądała bo sama jestem niska
witaj, Agata R:-) kupowałam w gab. na Łuckiej za 165 zł, bagatelazałożenie jeszcze sobie jakoś wyobrażam, bo to dosyć plastyczne jest i może faktycznie jak lek. umiejętnie to zrobi, to mało czuć, ale jak to to potem w miarę bezboleśnie wyciągnąć to już nie wiem... to jak to jest z wyjęciem??? a do którego tyg. masz mieć ten krążek? 36 czy później? i czy wiesz już w którym szpitalu będziesz chciała rodzić?ANDARIEL ile zaplacilas za pessar? Pytam. Czystej ciekawości. To teraz będzie nas dwie nadziane na piękny krążek. Nie bój sie założenia bo jest to do wytrzymania; trzymam kciuki za poniedziałek. Ja już druga ciążę z krążkiem wiec jeśli masz jakieś pytania to chętnie odpowiem .
witaj, Agata R:-) kupowałam w gab. na Łuckiej za 165 zł, bagatelazałożenie jeszcze sobie jakoś wyobrażam, bo to dosyć plastyczne jest i może faktycznie jak lek. umiejętnie to zrobi, to mało czuć, ale jak to to potem w miarę bezboleśnie wyciągnąć to już nie wiem... to jak to jest z wyjęciem??? a do którego tyg. masz mieć ten krążek? 36 czy później? i czy wiesz już w którym szpitalu będziesz chciała rodzić?
Pytałam o cenę z ciekawości, bo w prywatnych gabinetach pessar i jego założenie to koszt od 400- 600 zł. Ja miałam zakładany w szpitalu na Karowej,; tam tez będę rodziła;mnie w poprzedniej ciąży dwa razy pessar spadł; ostatecznie zajęli mi go w 32 tyg a urodziłam w 34 tyg. Zdjęcie tego ustronstwa nie boli; ja np.mam ciagle uczucie ze siedzę na kołku, już tyle tygodni z nim chodzę i ciagle to coś czuje; ale moze to przez to ze moja szyjka ma 13 mm wiec prawie jej nie ma. Jeśli mogę coś doradzić to zaraz po założeniu zapytaj lekarza o receptę na globulki p/grzybicze i p/zapalne; bo to jednak ciało obce a organizm po kilku dniach zaczyna buntować sie i mogą pojawić sie stany zapalne, grzybicze a to ani miłe ani potrzebne. Wiem ze nie każdy lekarz zaleca pacjentkom stosowanie globulek, dlatego lepiej sie dopytaj. Ja stosuje moje globulki jedna co piec dni, i jak do tej pory nie mam żadnych problemów. To już chyba wszystko co miałam napisać.