reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
agabre trzymam kciuki za wizytę i żeby to ciśnienie się unormowało, ważne że rozpoznane więc będzie można kontrolować i w razie czego przeciwdziałać :)

eva Witaj;). ja mieszkam w New Jersey. A w ktorym tygodniu jestes, bo u nas glukoze robia dopiero od 28tc.
traskcha Dzieki, pewnie nie potrzebnie sie wczoraj zdenerwowalam. Przeciez lekarz widzial dziecko wiec mysle, ze jakby bylo cos nie tak to by powiedzial. Zapisze sie dla pewnosci prywatnie. Tam bede miala 15 minut nanacieszenie sie skarbem I wyjde z albumen zdjec.
agabre &&&!

Nadzieja szkoda ze mieszkasz tak daleko mialam nadzieje ze jestes rowniez z Chicago tu jest duzo polakow, tu obciazenie glukoza robia od 24 tygodnia, ja musialam wczoraj zrobic bo mam dzisiaj wizyte u gina, mam nadzieje ze przesla wyniki, strasznie sie martwie bo w pierwszej ciazy mialam cukrzyce ciazowa wiec jest duze ryzyko ze i teraz mam, odezwe sie po wizycie i jak znajde chwilke pozniej to sie przedstawie w odpowiednim watku

jestem po wizycie u ginka. Z moimi siurkami tak jak sie spodziewałam nie najlepiej, jak juz pisałam tamten antybiotyk nie pomógł, badania wcale nie wyszły lepsze, a moze nawet troszke gorsze. w zwiazku z czym mam zrobic posiew, wziasc przez 7 dni duomox, a pozniej mocz ogolny. jezeli wynik dalej nie bedzie satysfakcjonujacy to bede musiala pojsc do nefrologa:baffled:. Zapytała o dlugosc szyjki, ma ok 2 cm, troche mniej, serduszka bija ksiązkowo i jezeli sie zdecyduje na cc (albo bedą ku temu wskazania) i oczywiscie nie rozpakuje sie wczesniej to na pzełomie maj/czerwiec beda bąki na swiecie. O ty cc to na razie tak hipotetycznie rozmawialismy, ale wydawałby sie ze jeszcze tyle czasu do porodu a tuttaj temat zaczął sie juz przewijac

Aaga, najważniejsze, że dzieciaczki książkowo się rozwijają, a z siuśkami to już tak bywa w ciąży, że coś tam często się dzieje. Ja też miałam kiepskie wyniki, ale brałam lekarstwa i pomogło... mam nadzieję, że u Ciebie też się poprawi! Trzymam za to kciuki:)

eva trzymam jednak kciuki za twoja glukoze I oby sytuacja z pierwszej ciazy sie nie powtorzyla.
aaga nie przejmyj sie tak tymi "siurkami" na pewno ci po tym antybiotyku wyniki sie poprawia. Tak jak napisala silva tak to juz w naszym stanie jest. Ciesz sie, ze reszta super ;)

No, jestem :) jak myślałam, wyniki glukozy muszę powtórzyć. Już kupiłam kolejną pakę i jutro jadę na badanie. Na skoki ciśnienia dostałam leki, na niska hemoglobinę też, znowu poszło ponad 50 zł na same leki a za kilka dni trzeba dokupić femibion jeszcze :( Na osłodę kupiłam sobie nową bluzeczkę ciążową i materiał na zasłonki do pokoju :) Jutro jadę na powtórkę glukozy.

Aha, jeśli któraś jest na zwolnieniu, to zmieniły się przepisy i lekarz zamiast numeru dowodu osobistego wpisuje NIP. To tak dla informacji, żeby któraś nie była zaskoczona podczas wizyty :) Ja muszę jutro uzupełnić, bo tego numeru nie noszę ze sobą na codzień :)

reklama
Aha, jeśli któraś jest na zwolnieniu, to zmieniły się przepisy i lekarz zamiast numeru dowodu osobistego wpisuje NIP. To tak dla informacji, żeby któraś nie była zaskoczona podczas wizyty :) Ja muszę jutro uzupełnić, bo tego numeru nie noszę ze sobą na codzień :)

Chyba odwrotnie... zamiast numeru NIP numer dowodu, bo NIP dla osób indywidualnych od 2011 roku nie obowiązuje...?

Do góry