reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
witam dziewczyny,
czytam to forum od poczatku ale jakos nie mialam odwagi sie przylaczyc,
ale zobaczylam post Nadzieja i postanowilam napisac,
Nadzieja ja tez mieszkam w stanach a gdzie dokladnie? ja w chicago
jutro mam wizyte, dzisiaj bylam na badaniach obciazenia glukoza,
pozdrawiam :-)

evaUSA1 - zapraszam do przedstawienia się na wątku "poznajmy się". :-)
Adariel - to dali Ci to do ręki ?????:szok:
A Młoda - nie pierwszy raz - będzie miała dwa USG jednego dnia :tak: - rano idę na prywatną wizytę i tam ginka zawsze robi - zapewne dowiem się jak moja "szynka" a wieczorem "państwowo" po zmianie szpitala ( gdzie i kolejek nie ma i terminy krótkie i jakoś tak po ludzku traktują :happy:) na zasadzie aby mogła skorzystać z tego co mi przysługuje.
Bardziej doświadczone albo oczytane dziewczyny - ale Zebbry brakuje :-(, ciekawe jak się miewa - genetyczne oba zrobiłam, echo serca Młodej zrobiłam, na usg i wszystkie laboratoryjne biegam jak trzeba, nefrolog/urolog po porodzie. Co jeszcze powinnam zrobić, o czymś zapomniała ? :eek:

Nadzieja nie wiem czy ten wynik, który podałaś to długość, ale jeśli tak to chyba jest w porządku biorąc pod uwagę to, w którym tygodniu jesteś. Lekarze nie badają długości całego maluszka bo nóżek praktycznie nie da się zmierzyć, ciągle w ruchu:) Dla nich ważniejsza jest długość od główki do pupci. Zatem raczej nie ma powodu do zmarwień:)

Adariel - to dali Ci to do ręki ?????:szok:
tak, to jest taki zwykły krążek pakowany próżniowo i jeszcze dodatkowo w w jakiś worek; dotychczas można to było zamówić wylącznie telefonicznie w jedynej firmie rozprowadzającej, a od jakiegoś czasu można to kupić w gabinetach na Łuckiej i właśnie stamtąd to mam;-)oczywiście nie wolno mi tego rozpakować przed wizytą;-)

Hej brzuchatki :) ja idę na wizytę na 17.00 :) Trochę się denerwuję, bo mi namieszali z tym badaniem glukozy w dodatku od 2 dni mam wysokie jak na mnie ciśnienie. Zawsze w okolicach 100 było (99, 106, 112) a tu wczoraj 155 a dzisiaj 133 z rana. Co prawda mogłam się tego spodziewać, bo nadciśnienie miałam rozpoznane już jakieś 6 lat temu, ale leczone tylko doraźnie w razie potrzeby tabletka pod język. Oby Hanuli to nie zaszkodziło :(

reklama
Do góry