reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
A więc tak...szyjka się skróciła z 4,9 mm do 4,0 mm...nie jest tragicznie jak na ten etap ciąży...miałam dopochwowe usg i normalne...skąd te bóle nie wiadomo...ale prawdopodobnie mała gdzieś naciska i dlatego te bóle...ale mam brać pól tabletki Fenoterolu na noc...jesli nie przejdzie mam nie brać...jesli skurcze będą częste mam zaraz jechać na IP...no i mała jest odwrócona nózkami na dól...musimy obserwować i mieć nadzieję że się odwróci...to tyle.

misialina czyli narazie jest oki, i nie ma się co martwic...odpoczywaj ile się da i już...u nas mała też nogami w dół...głowa u mnie w żołądku :-D

Ostatnia edycja:
No to dziewczynki i ja Wam gratuluję udanych wizyt :-) Cieszę się razem z Wami.
A misialina nic się nie martw czasem "szynką" bo 4 cm to książkowa długość a ,że ciut się skróciła...to bardzo bezpieczna długość także bez obaw ;-)

Misialina masz jeszcze sporo, spoko!

moją wizytę przełożono na 28-02; odebrałam już pessar i muszę przyznać, że doznałam lekkiego szoku: raz, że to takie wieeeeelkie (nie wiem jakim cudem można tego ustrojstwa nie czuć po założeniu?), a dwa, że ma kolor... mocno niebieski:eek: nie to, żeby mi to jakąś wielką różnicę robiło, ale spodziewałam się czegoś przezroczystego raczej;-)

reklama
Ja tez po wizycie. Jestem troche zmartwiona, bo co prawda lekarz nie zmierzyl ani nie zwazyl maluszka, ale z jedynego zdjecia ktore zrobila i whblagalam od niej wychodzi ze maluszek ma tylko 18 cm:(. Nie jestem pewna czy to jest pomiar jego dlugosci ale co innego to moze byc ? Jest dokladnie napisane CN64 a pod spodem 18 cm. Co o tym myslicie
misialina dobrze, ze u ciebie wszystko gra :-)

Do góry