reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

dzięki cioteczki:-). Zobaczymy tylko czy dziewczynka jedank nie okaze sie chłopczykiem:-D, ale mysle ze nie, w kazdym razie juz nie bede tylko ogladac tych rozowych ubranek:-D

reklama
aaga, gratulacje!!!

dzięki cioteczki:-). Zobaczymy tylko czy dziewczynka jedank nie okaze sie chłopczykiem:-D, ale mysle ze nie, w kazdym razie juz nie bede tylko ogladac tych rozowych ubranek:-D
Ja oglądam po to aby nie zapomnieć dlaczego ich nie lubię:-) aczkolwiek z uwagi na jakość zdjęcia z Allegro czasem się jakiś róż przemknie :-(

aaga super , gratuluję :-)

Ja po wizycie: oczywiście na leukocyty w moczu mam antybiotyk - duomox. Mam go brać przez 8 dni potem badanie moczu i dopochwowo jak mi się pojawi grzyb (a po tych antybiotykach napewno) przez 5 dni Natamycyna.
W tym tyg oczywiscie glukoza 75, acha i powiedział mi gin, ze mogę sobie przed glukozą cos zjeść neutralnego, mało ale cos mogę i pół cytryny. Ja sie go pytałam czemu inni nie mogą. A on że mam nie mówić im w lab że coś jadłam bo oni nie rozumieją że kobiety w ciąży niektóre nie dają rady bez jedzenia np. wafla ryżowego.
Acha i kazał mi unikać basenu... jaka szkoda a tak chciałam popływać...
to tyle następna wizyta 9 marca

Agaagratuluję parki! Super wiadomość! Oby dziewczynce nic nie urosło!!! ;-)

Kati- ja też musiałam zrezygnować z basenu, a uwielbiam pływać!!! I moczyć się w wodzie... No ale cóż! Jak trzeba to trzeba, dla mojego Maleństwa wszystko :-D

aaga1407 super że będzie parka!!!!gratuluje....

kati no ważne zdrowie maluszka i nie martw się że basen musisz odpuścić, to tak jak ja...

A ja też po dzisiejszej wizycie - no cóz leukocyty - podwyższone, do piątku dużo mam pić i siusiać, w piątek powtórka moczu - jeżeli sie powtórzy to na wizytę odrazu, jak minie to czekamy do kolejnej wizyty, która dopiero za 4 tygodnie...
poza tym wszystko oki, szyjka zamknięta, 4,7cm wszystko oki pod tym względem...grzybicę minęła po nystatynie i jest oki...
dzidziuś też w porządku sie rozwija, rośnie nadzwyczaj szybko średnio o 2 tygodnie wyprzedza wiek ciąży, wszystko dobrze, ułożony pośladkowo i ściśnięte nóżki uniemożliwiły podejrzenie płci dla 100% pewności - aczkolwiek pani doktor nie wiedząc o tym, ze wiemy powiedziała "no muszę powiedzieć, ze nic mi tu nie dyńda i wyglada mi to na płeć żeńska, ale na 100% nie mogę powiedzieć"....no to my jej, ze na echo dowiedzieliśmy się ze pani doktor ujawniła nam dziewczynkę i była pewna na "setkę".....A moja gin "o jak tak powiedziała, to będzie dziewczynka. Ona nie mówi jak nie jest pewna". Dobrze, ze zdrowo rośnie i duuuża już 670g.
No i ten basen muszę sobie odpuścić i mam iść na kontrolę do internisty i na EKG serca, bo mi strasznie duszno i ginka mówi, ze to za wcześnie na takie trudnosci w oddychaniu, choć macica bardzo wysoko sięga - jak na 26 tydzień, a mam dopiero 23.

mysia gratuluję i życzę żeby te przeklete leukocyty wysiusiałaś, ja nie dałam rady i mam antybiotyki, ale moze tobie sie uda.
A mój gin nie robił mi usg :-(, tylko detektorem tętno wysłuchał i sprawdził szyjkę powiedział, ze długo i zamknięta...

A ja po zmianie szpitala jestem zadowolona. Skończyły się dupogodziny.Młoda lekarka jak jej powiedziałam co i jak, to załatwiła mnie b. szybko Dostałam skierowanie na glukozę 75 na czczo 3 x co 1 h. Nie muszę jej przynosić ze sobą :-) Robię w przyszłym tygodniu.

reklama
Mysia, gratuluję dorodnej pociechy :) Rośnie jak na drożdżach :)

Dziewczyny życzę wysiusiania leukocytów, ja mam zamiar pozbyć się erytrocytów ;)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry