reklama
aaga, gratulacje!!!Na chwile wpadam bo obiecałam ze napisze po ginku
Zaczne od tego ze wszystko w porządku, serduszko, uklad kostny, brzuszek, czaszka, pepownina itd. ksiązkowe. Dzeiciaczki ułozone oba posladkowo wiec głowa na gorze, nozki na dole, z lewej strony chłopczyk (siurek jak ta lala, M. jak zobaczył to powiedział: o kurcze!), natomiast z prawej (to bardziej ruchliwe) najprawdopodobniej dziewczynka, przynajamniej siurka nie widac, tylko takie ziarenko kawy wiec druga wyprawaka rozowa. wiek ciążowy obu baczków jednakowy praktycznie, wymiary główki, brzuszka rowniez dokladnie takie same, dziewczynka ma dłuższe nózki, a chłopczyk jest troszke cięzszy, wazy ok 567 g, natomiast dziewuszka ok. 517 g. Niestety ale w 4D nie udało sie fajnych ujec zrobic bo dzieciaczki zbyt duzo miejsca nie maja, chłopiec ma tego miejsca jeszcze o tyle o ile, natomiast dziewczynka głowke ma przycisnieto do sciany łozyska
O ile mi sie uda to załacze zdjecie buzinki chłopczyka
Niestety ale nie umiem sobie poradzic ze zdjeciem zrobionym z filmu wiec poki co wkleje zdjecie zdjecia, tylko jakoisc kiepskawa
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Ja oglądam po to aby nie zapomnieć dlaczego ich nie lubię:-) aczkolwiek z uwagi na jakość zdjęcia z Allegro czasem się jakiś róż przemknie :-(dzięki cioteczki:-). Zobaczymy tylko czy dziewczynka jedank nie okaze sie chłopczykiem, ale mysle ze nie, w kazdym razie juz nie bede tylko ogladac tych rozowych ubranek
aaga super , gratuluję :-)
Ja po wizycie: oczywiście na leukocyty w moczu mam antybiotyk - duomox. Mam go brać przez 8 dni potem badanie moczu i dopochwowo jak mi się pojawi grzyb (a po tych antybiotykach napewno) przez 5 dni Natamycyna.
W tym tyg oczywiscie glukoza 75, acha i powiedział mi gin, ze mogę sobie przed glukozą cos zjeść neutralnego, mało ale cos mogę i pół cytryny. Ja sie go pytałam czemu inni nie mogą. A on że mam nie mówić im w lab że coś jadłam bo oni nie rozumieją że kobiety w ciąży niektóre nie dają rady bez jedzenia np. wafla ryżowego.
Acha i kazał mi unikać basenu... jaka szkoda a tak chciałam popływać...
to tyle następna wizyta 9 marca
Ja po wizycie: oczywiście na leukocyty w moczu mam antybiotyk - duomox. Mam go brać przez 8 dni potem badanie moczu i dopochwowo jak mi się pojawi grzyb (a po tych antybiotykach napewno) przez 5 dni Natamycyna.
W tym tyg oczywiscie glukoza 75, acha i powiedział mi gin, ze mogę sobie przed glukozą cos zjeść neutralnego, mało ale cos mogę i pół cytryny. Ja sie go pytałam czemu inni nie mogą. A on że mam nie mówić im w lab że coś jadłam bo oni nie rozumieją że kobiety w ciąży niektóre nie dają rady bez jedzenia np. wafla ryżowego.
Acha i kazał mi unikać basenu... jaka szkoda a tak chciałam popływać...
to tyle następna wizyta 9 marca
agatkaT
Fanka BB :)
Agaagratuluję parki! Super wiadomość! Oby dziewczynce nic nie urosło!!! ;-)
Kati- ja też musiałam zrezygnować z basenu, a uwielbiam pływać!!! I moczyć się w wodzie... No ale cóż! Jak trzeba to trzeba, dla mojego Maleństwa wszystko
Kati- ja też musiałam zrezygnować z basenu, a uwielbiam pływać!!! I moczyć się w wodzie... No ale cóż! Jak trzeba to trzeba, dla mojego Maleństwa wszystko
mysia23
mama dwójeczki
aaga1407 super że będzie parka!!!!gratuluje....
kati no ważne zdrowie maluszka i nie martw się że basen musisz odpuścić, to tak jak ja...
A ja też po dzisiejszej wizycie - no cóz leukocyty - podwyższone, do piątku dużo mam pić i siusiać, w piątek powtórka moczu - jeżeli sie powtórzy to na wizytę odrazu, jak minie to czekamy do kolejnej wizyty, która dopiero za 4 tygodnie...
poza tym wszystko oki, szyjka zamknięta, 4,7cm wszystko oki pod tym względem...grzybicę minęła po nystatynie i jest oki...
dzidziuś też w porządku sie rozwija, rośnie nadzwyczaj szybko średnio o 2 tygodnie wyprzedza wiek ciąży, wszystko dobrze, ułożony pośladkowo i ściśnięte nóżki uniemożliwiły podejrzenie płci dla 100% pewności - aczkolwiek pani doktor nie wiedząc o tym, ze wiemy powiedziała "no muszę powiedzieć, ze nic mi tu nie dyńda i wyglada mi to na płeć żeńska, ale na 100% nie mogę powiedzieć"....no to my jej, ze na echo dowiedzieliśmy się ze pani doktor ujawniła nam dziewczynkę i była pewna na "setkę".....A moja gin "o jak tak powiedziała, to będzie dziewczynka. Ona nie mówi jak nie jest pewna". Dobrze, ze zdrowo rośnie i duuuża już 670g.
No i ten basen muszę sobie odpuścić i mam iść na kontrolę do internisty i na EKG serca, bo mi strasznie duszno i ginka mówi, ze to za wcześnie na takie trudnosci w oddychaniu, choć macica bardzo wysoko sięga - jak na 26 tydzień, a mam dopiero 23.
kati no ważne zdrowie maluszka i nie martw się że basen musisz odpuścić, to tak jak ja...
A ja też po dzisiejszej wizycie - no cóz leukocyty - podwyższone, do piątku dużo mam pić i siusiać, w piątek powtórka moczu - jeżeli sie powtórzy to na wizytę odrazu, jak minie to czekamy do kolejnej wizyty, która dopiero za 4 tygodnie...
poza tym wszystko oki, szyjka zamknięta, 4,7cm wszystko oki pod tym względem...grzybicę minęła po nystatynie i jest oki...
dzidziuś też w porządku sie rozwija, rośnie nadzwyczaj szybko średnio o 2 tygodnie wyprzedza wiek ciąży, wszystko dobrze, ułożony pośladkowo i ściśnięte nóżki uniemożliwiły podejrzenie płci dla 100% pewności - aczkolwiek pani doktor nie wiedząc o tym, ze wiemy powiedziała "no muszę powiedzieć, ze nic mi tu nie dyńda i wyglada mi to na płeć żeńska, ale na 100% nie mogę powiedzieć"....no to my jej, ze na echo dowiedzieliśmy się ze pani doktor ujawniła nam dziewczynkę i była pewna na "setkę".....A moja gin "o jak tak powiedziała, to będzie dziewczynka. Ona nie mówi jak nie jest pewna". Dobrze, ze zdrowo rośnie i duuuża już 670g.
No i ten basen muszę sobie odpuścić i mam iść na kontrolę do internisty i na EKG serca, bo mi strasznie duszno i ginka mówi, ze to za wcześnie na takie trudnosci w oddychaniu, choć macica bardzo wysoko sięga - jak na 26 tydzień, a mam dopiero 23.
mysia gratuluję i życzę żeby te przeklete leukocyty wysiusiałaś, ja nie dałam rady i mam antybiotyki, ale moze tobie sie uda.
A mój gin nie robił mi usg :-(, tylko detektorem tętno wysłuchał i sprawdził szyjkę powiedział, ze długo i zamknięta...
A mój gin nie robił mi usg :-(, tylko detektorem tętno wysłuchał i sprawdził szyjkę powiedział, ze długo i zamknięta...
forever_young
Niemłoda mama Młodej
A ja po zmianie szpitala jestem zadowolona. Skończyły się dupogodziny.Młoda lekarka jak jej powiedziałam co i jak, to załatwiła mnie b. szybko Dostałam skierowanie na glukozę 75 na czczo 3 x co 1 h. Nie muszę jej przynosić ze sobą :-) Robię w przyszłym tygodniu.
reklama