reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Też mam spadkową tendencję z HCT i hemoglobiną. Z miesiąca na miesiąc niższe wyniki. Lekarz póki co nie zapisuje żadnych dodatkowych suplementów, bo jeszcze są w normie :) Teraz mamy trochę słabsze wyniki, bo Maluszki się rozwijają i potrzebują tego, co najlepsze od nas.

reklama
U mnie nie podaja zadnych wynikow (krew, mocz, cukier) do wiedzy pacjentki. Tylko jezeli sa jakies problemy to robia ponowne badania i zapisuja co trzeba. Tak wiec nie ma stresu i porownywania. Jezeli nic nie mowia to jest ok. W poprzedniej ciazy poinformowali mnie tylko o bialku w moczu (to na szczescie juz na koncowce). Teraz jestem nieswiadoma i spokojna :-D

Na chwile wpadam bo obiecałam ze napisze po ginku
Zaczne od tego ze wszystko w porządku, serduszko, uklad kostny, brzuszek, czaszka, pepownina itd. ksiązkowe. Dzeiciaczki ułozone oba posladkowo wiec głowa na gorze, nozki na dole, z lewej strony chłopczyk (siurek jak ta lala, M. jak zobaczył to powiedział: o kurcze!), natomiast z prawej (to bardziej ruchliwe) najprawdopodobniej dziewczynka, przynajamniej siurka nie widac, tylko takie ziarenko kawy wiec druga wyprawaka rozowa:-D. wiek ciążowy obu baczków jednakowy praktycznie, wymiary główki, brzuszka rowniez dokladnie takie same, dziewczynka ma dłuższe nózki, a chłopczyk jest troszke cięzszy, wazy ok 567 g, natomiast dziewuszka ok. 517 g. Niestety ale w 4D nie udało sie fajnych ujec zrobic bo dzieciaczki zbyt duzo miejsca nie maja, chłopiec ma tego miejsca jeszcze o tyle o ile, natomiast dziewczynka głowke ma przycisnieto do sciany łozyska
O ile mi sie uda to załacze zdjecie buzinki chłopczyka
Niestety ale nie umiem sobie poradzic ze zdjeciem zrobionym z filmu wiec poki co wkleje zdjecie zdjecia, tylko jakoisc kiepskawa

Aaga aleeeee fajnie:) Wszystko dobrze, dzieci duże i zdrowe - gratuluje! No i super, że parka:) A fotka syneczka śliczna - czy on się puka w czoło? ;)))

U mnie nie podaja zadnych wynikow (krew, mocz, cukier) do wiedzy pacjentki. Tylko jezeli sa jakies problemy to robia ponowne badania i zapisuja co trzeba. Tak wiec nie ma stresu i porownywania. Jezeli nic nie mowia to jest ok. W poprzedniej ciazy poinformowali mnie tylko o bialku w moczu (to na szczescie juz na koncowce). Teraz jestem nieswiadoma i spokojna :-D

Tutaj tez tak jest i rzeczywiscie manimalizuje to stres. Ja jestem troche dociekliwa wiec poszlam do szpitala po wydruk wszystkich badan -20 kartek!!!, bo wiedzialam, ze choc nie jest to praktykowane, mam prawo odebrac swoje wyniki. Potem studiowalam je sama w domu przez 2 tygodnie porownujac je z normami na internecie :)))))Po kilku dniach na wizycie spytalam sie tylko jak tam moje wyniki a ona mowi, ze jak nie wzywali do szpitala to dobrze. Potem jeszcze zerknela w papiery dla pewnosci i powiedziala, ze super :)))

reklama
aaga super ,że będzie parka!!Gratuluję!!Najważniejsze ,że dzieciaczki duże i zdrowe rosną :-)
Zdjęcie śliczne i tak wyraznie widać buzkę całą...super!!

Do góry