reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
mamusia u mnie tez między nogami pusto,powiedział,że wygląda na cipeczkę:-D,ale za każym razem prosze ,żeby potwierdzał,bo nie wierzę.

gratuluję

Justynka - to uwierz! Teraz przy dobrym sprzęcie, lekarz widzi wszystko jak na dloni :-)

Ostatnia edycja:
Mamusia, gratuluję córci :)

Setanka, ściskam mocno, mam nadzieję, że nereczka się unormuje i wszystko będzie dobrze!

Marta, niefajnie jak to cukrzyca, ale wszystko jest do opanowania :)Ja też mam jakieś obawy, zobaczymy jutro.

A u mnie po raz 4 potwierdzona córeczka!!Ostatnio lekarz dawał 98 % a dzisiaj już był pewien dał mi 100% pewności.Widzieliśmy z moim D cipkę naszej córeczki jak na dłoni!!Wargi sromowe nam pokazywał i dziurkę :-) Mój D podsumował ,że córka ma dużą broszkę :laugh2: nie sądził ,że tak wyraznie to zobaczy!!Słyszeliśmy serduszko, oglądaliśmy nóżkę i buźkę nam znowu pokazywała...tym razem zdjęć lekarz nie robił.Powiedział ,że dzisiaj tak wyjątkowo szybciutko żeby małej co miesiąc nie stresować zaglądaniem do niej.Na kolejnej wizycie będzie szczegółowe Usg znowu z wymiarami itd.Wizytę mam 16 marca...to tyle czasu!!
Jeśli chodzi o tą paskudną glukozę powiem Wam ,że obawiałam się tragedii.Wcale nie było mi niedobrze.Nie kręciło mi się w głowie i nie miałam żadnych dolegliwości...Czułam się ok.Wynik mało pocieszający ale położna i lekarz są dobrej myśli ponieważ nie miałam sprawdzanego cukru na czczo dla porównania wyszło mi 147 a norma do 140.W środę mam iść do swojej przychodni do laboratorium i robimy obciążenie 75 g (czyli najpierw na czczo a potem po wypiciu 75 g po 2 godzinach)Wtedy się okaże co dalej...ale lekarz mówi ,że mam się nie stresować bo wynik jest minimalnie przekroczony i raczej cukrzycy nie ma...tyle u mnie.Dziękuję kochane za trzymanie kciuków :*:*

setana, forever -
trzymam za Was mocno kciuki &&&& Musi być wszystko dobrze!!!!Innej opcji nie ma...Nie czytajcie absolutnie nic na internecie to wywołuje tylko nie potrzebny lęk i nerwy!!

mamusiucóreczki gratuluję córeczki :-)

Katamisz - gratuluje udanej wizyty, a cukier...nie wiem...norma do 140 jest...ja miałam 137 po 2 godzinach.
A Ty miałas 75 czy 50g?

Setana - z tego co wyczytałam - a googlam nie tylko ja ale i Tata Młodej zupełnie niezależnie - to te wszystkie kciuki przydadzą się bardziej Tobie niż mi. :-( U Krysi nerki funkcjonują normalnie. Moja gin powiedziała, że da mi namiary po urodzeniu Młodej gdzie się udać na kontrolę, ale nie jest to powód do niepokoju, przynajmniej teraz.

reklama
Do góry