reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Setana, &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&!!!!!!!!!!!!! :*

Cinamon
, niedobór żelaza prowadzi do anemii, osłabienia organizmu... poczytaj choćby tu: Żelazo - WIEM, darmowa encyklopedia
Są, oczywiście tabletki z tym pierwiastkiem, jednak często braniu ich towarzyszą przykre skutki uboczne ze strony organizmu, głównie przewodu pokarmowego - ja sama zrezygnowałam z żelaza tabletkowego, bo bóle brzucha przyprawiały mnie niemal o histerię - nie wiedziałam, czy to dziecko, czy jelita, czy coś jeszcze innego. Uzupełniam dietą, póki nie mam anemii - ale jeśli przy następnym badaniu morfologia mi spadnie, wrócę do suplementacji farmakologicznej.
Warto wcinać produkty bogate w żelazo [w necie można znaleźć zestawienia] ale należy pamiętać o witaminie C, która ułatwia przyswajanie żelaza!

Setana strasznie długo do tego 10 .Ja sama mam usg połówkowe dopiero 4 marca i też się strasznie martwię czy to oby nie za późno.
Wiem że trudno czekać w takiej sytuacji ale trzymam kciuki żeby jednak wszystko było dobrze i żeby to rozwiązanie jednak w terminie było.
Zolza zaraz jadę do apteki po żelazo.Ile dni powinna taka kuracja trwać?O witaminie c pamiętam bo biorę ją od początku ciąży

Zolza zaraz jadę do apteki po żelazo.Ile dni powinna taka kuracja trwać?O witaminie c pamiętam bo biorę ją od początku ciąży

Lekarz powinien określić, ile czasu masz brać i umówić się na badania krwi po tym czasie - w zależności od wyników kontynuacja bądź zaprzestanie przyjmowania żelaza...

Kurcze wiesz że z moim lekarzem to ciężka sprawa. Bo on wolał mi to nieszczęsne wino zalecić. Dobra to w takim razie Zostane w tym miesiącu przy produktach spożywczych bogatych w żelazo i zobaczę czy to pomaga. Jak coś to dopomne się o zastrzyki lub pastylki na następnej wizycie

Dziś wizyta w szpitalu na szczegółowym usg, możliwe że wreszcie dowiemy się czy będzie z nami Zuzia czy Radek:-) Wy też boicie się każdego usg, że coś okaże się nie tak?
Jeśli chodzi o żelazo to ja też muszę brać 2x dziennie - Biofer. Mam straszne zaparcia po nim:-( A jeśli chodzi o wino to położna po pierwszej ciąży kazała mi wieczorem po karmieniu pić lampkę wina (Egri Bikaver - lub tak zwana "bycza krew") z rozmieszanym surowym żółtkiem jaja. Nie jest to może smaczne, ale podobno super podnosi poziom żelaza. Tylko, że ta rada to dla tych dziewczyn, które już się "rozpakowały";-)

reklama
mamusiacoreczki ja też mam dzisiaj wizytę oraz badanie z udziałem glukozy.Denerwuję się jak zawsze.Trzymam kciuki za nasze wizyty &&&&
Co do tych lekarzy to co oni się tak uparli na to wino...kurcze przecież w czasie karmienia chyba też nie jest wskazane.

Do góry