reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Witajcie
Przepraszam, że mało się udzielam.

Jestem po wizycie. Dzidziuś zdrowy, nerki i serduszko pracują prawidłowo. Kręgosłup prawidłowy. I poznałam płeć - to chłopczyk :):):) Jestem bardzo szczęśliwa :)
majqa gratuluję zdorwego synusia :-) Zwiększa się w końcu liczba forumowych chłopczyków.

Jestem przeciwnikiem picia nawet śladowych ilości alkoholu w ciąży i wiem że już nie raz był ten temat poruszany tu na forum ale mam pytanie .Na wtorkowej wizycie u gina dowiedziałam się że wyniki krwi lecą w dół i że żelaza mam zdecydowanie za mało.Lekarz nie kazał brać żelaza tylko pić raz w tygodniu kieliszek wina czerwonego.Nie mogę czy też nie potrafię się przemóc do tego . Co da to wino a w czym może zaszkodzić?Pierwszy raz słyszałam coś takiego żeby w ciąży pić!
Ja jako pedagog jestem przeciwnikiem picia jakiejkolwiek ilości alkoholu w ciąży. Za dużo nasłuchałami i naczytałam się o FAS-ie, który może pojawić się nawet po wypiciu jednej lampki szampana (znam taki przypadek).

Ostatnia edycja:
Mi w pierwszej ciąży lekarz też zalecił pić w tygodniu jeden kielieszczek czerwonego wina..
Bo żelaza nie tolerowałam... bllee jak se przypomne!!!
Oczywiście nie piłam bo popytałam w aptece i pani dała mi takie witaminy które się nazywają " burak" to jest wyciąg z czerwonego buraczka i tam są niezbędne witaminy by pozbyć się anemii. Po kilku dniowej kurwcji odrazu mi morfologia się polepszyła więc może spróbuj tego zamast pić czerwone wino:)

Oliwier w 20 i 4 tc ważył 499 gram:) więc ja to się dygam porodu he he he :)

Alkohol w ciąży... Dla mnie zdecydowane NIE i szczerze mówiąc nie mam tolerancjii dla ciężarówek pijących...
Jesli żelazo z tabletek się nie przyjmuje (częste przypadki), są jeszcze zastrzyki, bolesne, ale uważam, że lepiej przyjąć zastrzyki niż pić wino...

Majqa, gratulacje :)

Moja Julcia 21+6 miała 430 g
Co tam Gosiaczek sprawdzasz????

porównuję, bo ponieważ w ogole nie tyje (nadczynnośc i ciąza zagrozona)bałam sie jak diabli ze urodze cherlawe male dziecko :-( no ale widze ze nie jest zle :-)
moja mała jest 3 dni mlodsza wg usg, niz to wskazuje obliczenie z miesiaczki :-p
aaaa i zapomnialam dopisac wam, ze nie zagraza mi już lozysko przodujące :-D

reklama
Do góry