reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
:zawstydzona/y:
ale mi naprawde skacze powieka tzn drzy okropnie, to jest dosc widoczne
moze i to głupota :-p ale jesli to np niedobor Mg?

Gosiaczku ja sobie żartuje, mam nadzieję, że Cię nie uraziłam. Śmieję się tylko, bo Ty zawsze masz mnówstwo wątpliwości do swojego stanu zdrowia, a wiele z nich w ciąży to standard. Ale oczywiście lepiej się pytać niż martwić - oby nie za dużo:))) Buziaki

Silva bo to moja pierwsza tak zaawansowana ciąza, poprzednie poronilam :-( czekalam na nia taaak dlugo -dlatego trzesę się jak osika i wszystkim przejmuję, no i szukam odpowiedzi jak mam jakies watpliwosci będąc tu z wami, moja cala rodzinka pracuje, tak wiec siedze cale boze dnie sama i zostaje mi komputer (jak sie lepiej czuje)

Gosia, raz jeszcze zatem baaaaardzo przepraszam! Nie wiedziałam, że miałaś takie przeżycia i bardzo Ci współczuję! Pytaj o wszystko, jeśli tylko masz wątpliwości.

Ale ja głupia jestem, miał być żarcik, a wyszło głupio echhh wybacz....

Nie ma sprawy ;-) przecież nie będę się nad sobą użalać. Było ... minęło - ważne za niedługo będę wreszcie mamą :-)

Gosiaczek.81 - czekoladę jedz, ale porządną, Magnezin oczywiście też. Miałam to samo kiedyś, aż się głupio czułam. Pomogła wizyta u neurologa plus proszki a potem... wyleczenie zębów na górze z tej strony co drgała powieka. Dentystka mi powiedziała, że to może nie być bez znaczenia.

moejemu M czasami drzy powieka ale jak je regularnie mg to mu przechodzi ;) ja jem 3 razy po dwie tabletki mg wiec dosc duzo ;) ale to ze wzgledu ze boje sie skurczy ktore czasami sie pojawiały :)

silva- zazwyczaj to ja mam w zyciu takie szczescie ze z czegos zartuje a potem okazuje sie to totalnie nieodpowiednie heh coz zdarza sie :) wazne zeby ta druga osoba sobie tego do serca nie wziela :)

Dziekii dziewczyny za ogrom &, bez nich na pewno nie byłoby takich dobrych wieści. ;)))
Wiec z usg anatomicznego wynika, ze z dzidzia jest wszystko w pozadku, krew ksiazkowa, szynka długa, gruba i zagieta. Co prawda nie widziałam malucha, ale słyszałam serduszko 154 u/min.
Jedyne co mnie trapi to moja choroba skory. Zaczyna mnie wysypywac, bo od 6 miesięcy nie biorę lakow. Dostałam skierowanie do reumatologa na konsultacje, ale nie będę się tym za bardzo przejmować. Najważniejsze, ze Benek zdrowy a skóra pomartwie się po porodzie.

Nadzieja super że z maleństwem wszystko w porządku i "szyneczka" taka długa :-) Uśmiałam się z tej szynki :-D

hej dziewczyny :-)
już po wizycie...

Wszystko dobrze, dziecko rozwija się prawidłowo... rośnie szybciutko, termin przesunął mi się z 19.06 na 13.06 :tak:

łożysko mam z tyłu... szyjka prawidłowa.

Co do płci, to lekarz był bardzo ostrożny...
Ale powiedział: "wygląda mi na dziewczynkę, bo nic między nóżkami nie widać." A potem dodał, że jajeczka wychodzą z moszny do 24 tyg, więc więcej mi powie przy następnej wizycie...

Ale mi dał nadzieje, ja tak pragnę, żeby w brzuszku była MARYSIA :happy:
Póki co niebędziemy mówili Fasolek, tylko Maryśka- może wtedy nic nie urośnie :-D

ps: uśmiech nie schodzi mi z buzi... :tak::rofl2:

AgatkaT trzymam kciuki żeby malutkiej tam nic między nóżkami nie wyrosło :-)

reklama
Agatko ja również gratuluję córci:)
U mnie ma być 2 synek... bo jednak coś tam między nogami odstaje...ale!! Jakoś nie mam przekonania w 100 %. Niby lekarz jest pewnen na 100 % ale jak porównuje film z Czarka zdjęciami usg to nie bardzo mi to do siurka podobne..tzn malutkie:)
Ale wizyte mam na początku marca to znów podejży czy siurek nadal jest:) Po 26 lutym mam zrobić glukoze i dopiero z wynikami,a że musze wziąść zwolnienie to pujde 1 marca:)

Do góry