reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Dziewczynki zapomnialam ktora z was prowadzi ciąze u ginekologa z IMiD, bardzo slicznie proszę o opinie o nim oraz nazwisko i kontakt - oczywiscie moze byc na priv, planuje tam porod, ale poki co ciaze prowadze i z NFZ i prywatnie

reklama
Gosia, mi prowadzi ciążę dr Piotr Raczyński z IMiD. Chodzę do niego prywatnie do CM Damiana. Proponuję byś się do niego wybrała na konsultację i pogadała. On jest bardzo miły (to jego główna zaleta;)), opinie w świecie medycznym (według Agaty) ma dość ok. Raz wzbudził moje wątpliwości, ale okazało się, że diagnzoza była celna. Czasem jest lekko zapominalski (co mnie irytuje), ale przy takiej ilości pacjentek można się pogubić...

Silva a sluchaj ile kosztuje cie wizyta ? usg w cenie czy osobno? i maja 3d czy zwykle? ;-)
Damiana mam blisko bo na Wałbrzyskiej :-)

Gosia, nie wiem, bo ja mam abonament, ale wydaje mi się, że zwykła wizyta ok. 100-120 zł. USG jest osobną usługą i też nie mam pojęcia ile kosztuje... ale pewnie też coś koło tego. Do doktora Raczyńskiego możesz się umówić i na zwykłą wizytę i na usg (bo on ma też specjalizację radiologa). On przyjmuje w Damianie na Wałbrzyskiej i na Niepodległości (tam jest fajniej bo mniej ludzi:)). A czy mają 3d to nie wiem, nie mam pojęcia, musisz zadzwonić i się dowiedzieć:)

hej dziewczyny :-)
już po wizycie...

Wszystko dobrze, dziecko rozwija się prawidłowo... rośnie szybciutko, termin przesunął mi się z 19.06 na 13.06 :tak:

łożysko mam z tyłu... szyjka prawidłowa.

Co do płci, to lekarz był bardzo ostrożny...
Ale powiedział: "wygląda mi na dziewczynkę, bo nic między nóżkami nie widać." A potem dodał, że jajeczka wychodzą z moszny do 24 tyg, więc więcej mi powie przy następnej wizycie...

Ale mi dał nadzieje, ja tak pragnę, żeby w brzuszku była MARYSIA :happy:
Póki co niebędziemy mówili Fasolek, tylko Maryśka- może wtedy nic nie urośnie :-D

ps: uśmiech nie schodzi mi z buzi... :tak::rofl2:

Agatka - i ja się cieszę z Tobą i trzymam kciuki, żeby Marysia się pokazała dokładnie a następnej wizycie:)

AgatkaT - gratuluję udanej wizyty!! Bardzo się cieszę, że z dzidzią wszystko ok - a płeć...tak naprawdę to wszystkie mamy wiedzą, że kochamy te cudeńka w naszych brzuszkach bez względu na to, co mają między nogami :-)

reklama
NADZIEJA przepraszam zle to napisałam, chodziło mi własnie o to ze jak pisze z telefonu to wskakuja wyrazy z pamięci, i potem jak czytam to po pierwsze są błędy a po drugie nie koniecznie o ten wyraz mi chodziło. To tak jak u ciebie z ta szynka, a swoją droga trochę to dziwne bo u mnie w pisowni szyjki tez wyskakuje szynka; nie mam pojęcia co mam zmienić w ustawieniu tego telefonu żeby było napisane to co ja chce a nie to co sugeruje telefon. Mam nadzieje ze teraz bardziej logicznie napisałam.
NADZIEJA błędy to moja specjalonosc, nawet przez myśl mi nie przeszło ze odbierzesz to do siebie. W żaden sposób nie chciałam cię urazić.:zawstydzona/y:

Agatka absolutnie mnie niczym nie urazilas, no co ty;)))
Ja tez kiedyś probowalam grzebac w ustawieniach, ale nie mogę wyłączyć tego słownika.....
Dobra, dobra nie spamuje już;)

Do góry