reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

dziwni ci lekarze...moja bada za kazdym razem szyjke na fotelu i jeszcze usg dopochwowe a dopiero potem normalne usg przez brzuch... i tak za kazdym razem...

ja mam tak samo...zawsze ginka mi mówi dokładnie co i jak...wiec sie nie martwię...w pierwszej ciąży na tym etapie miałam szyjkę bardzo krótką 2,5cm...i leżałam sobie do końca...teraz mam zamkniętą i długą na 5cm, co bardzo mnie cieszy...może w tej ciąży nie będę leżeć...

Blusia gratuluje córci.!!!

reklama
zebra no pewnie, ze zabobony, bo inaczej po płeć dziecka chodzilybysmy do dermatolog a nie do gina-znacznie przyjemniejsze;). Ale pogdybac sobie zawsze można.

Hej, ja już po lekarzach. Rano dentysta i jedno małe borowanko + piaskowanie i spokój na rok:) Potem odebrałam wyniki z laboratorium siup do gina. W badaniu ginekologicznym potwierdził, że szyjka twardziutka i długa:)

Badania krwi o niebo lepsze niż poprzenio. Nadal drobna niedokrwistość, ale tendencja jest dobra więc dieta i żelazo działają:)) Z tarczycą też wsjo dobrze wyszło więc kamień z serca!!! Mocz jak zwykle lekko zanieczyszczony ale w normie. Robiłam ostatnio posiew i nic nie wychodowali więc nie ma powodu do niepokoju:) Na następne badanie mam zrobić glukozę. No i dostałam skierowanie na usg w 30 tc, ale to jeszcze tyyyyle czasu...

Acha i pytałam się o sex - możemy, ale delikatnie i niestety najlepiej w prezerwatywie więc nie wiem jak to będzie bo używaliśmy ich 10 lat temu i to ze 2 razy bo wszystko psuły;) No ale jak nie można inaczej to trudno... no a jak będzie się pojawiało plamienie to niestety ale znowu celibat. No nic, zobaczymy....:D

Podsumowując - jest ok i mogę zacząć normalnie funkcjonować:) Hurrrrrrra!

Oczywiście w natłoku postów ominęłam...
Fajnie Silva, ze wszystko idzie w dobry kierunku

Dzięki dziewuszki :)

Katamisz, ja po prostu już sobie chyba do głowy wbiłam tego synka, bo mi po prostu wszyscy naokoło gadali, że wyglądam na chłopaka :) Ale w żadnym wypadku nie jestem rozczarowana ;)

Dzastina, dasz radę, to już jutro :)

Antar
, no to kolosik Ci rośnie :)

Traschka
, mi ginka powiedziała, że mogę zrobić glukozę już w przyszłym tygodniu (to będzie 22 tydzień) i tak się zastanawiam czy to nie za wcześnie. Bo widzę, że tu w większości po 24 robicie.

Justynka, u mnie dziewuszka :)

Silva, super że wyniczki dobre :) Tylko bez szaleństw teraz ;-)

Silva ja również gratuluję dobrych wieści:)
U mnie jutro wizyta... dziś wybyłam na cały dzień do siostry żeby dzień szybciej zleciał... no i zleciał:)
teraz siedzę i myślę w co by się ty jutro ubrać...na tę randkę z ginekologiem:)
Mąż też idzie i jest bardzo podekscytowany... na ostatniej wizycie ginek zaprosił go na to usg i on bidak bardzo przeżywa:)
Zresztą ja sam se miejsca znaleść nie mogę.. wizytę mam o 15:20 więc bardzo was proszę o kciukasy..
Aestima ciekawe czy twoja "przepowiednia" się sprawdzi:) Bo niby był chłopiec..ale po ostatniej wizycie już nie było wiadomo:)
Więc jeśli faktycznie bedę mieć córeczkę... to wyśle ci bukiet kwiatów:):)

Silva nie ukrywam że mam trochę pietra... odnośnie Toxo... bo mamy konsultacje..
Co prawda telefonicznie było wszystko ok ale doiero jutro rzuci okiem na wyniki i powie co o tym myśli..
Ja mam tylko nadzieję że nie bede musiała brać antybiotyku do końca ciąży... bo sie załamie!
No i mam nadzieję że przez te 30 minut usg dziecko pokaże co tam ma miedzy nogami:)

reklama
Do góry