traschka
Mama Marysi
aha, czyli ok
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mam usg robione na kazdej wizycie, za to moje kochanie naczytało sie i naoglądało Mamo to ja i teraz mnie dręczy, czy nie za często mamy to usg, że niby powinno się mieć 3 razy, a ja już tyle miałam... Kazałam by zapytał za tydzień na połówkowym o to naszego lekarza. Sama zaczęłam się zastanawiać...Wiesz co z tym USG to śmieszna sytuacja wyszła, bo jak poszłam na pierwszą wizytę (5tc), to ginka dała mi skierowanie na USG i powiedziała, żebym się zapisała ok 12 tygodnia, no i tak zrobiłam. Potem miałam wizytę w 7tc i ona chyba zapomniała, ze wcześniej dała mi skierowanie, więc jak gdyby nigdy nic zapisałam się na kolejne USG na 14tc. Potem byłam w 12tygodniu na wizycie i znowu mi dała skierowanie, żebym się zapisała w okolicy 20tc, a jak poszłam na kolejną wizytę w 17tc to znowu mi dała, więc zapisałam się na 23tc... Nie wiem czy załapałaś ale generalnie to przez to, ze moja ginka ma już swoje lata...
Zgadzam się w całej rozciągłości.Dla mnie to wszystko zabobony, zarówno wygląd zewnętrzny kobiety w czasie ciąży, jak i kwestia tego czy dziecko bardziej, czy mniej kopie...
Blondplatyna a może lekarz bada szyjkę tylko głosno tego nie komentuje? Ja tak miałam na poczatku więc na którejś z wizyt o to zapytałam. Ginekolog wyjaśnił mi, że za każdym razem badając mnie ginekologicznie sprawdza szyjkę, a potem dodatkowo przy usg dopochwowym też mierzy. Może warto o to zapytać przy następnej wizycie?Hej dziewuszki!
Mam malutkie pytanko, może dla niektórych trochę głupie ale jak i kiedy powinno sprawdzać się szyjkę, bo podczas usg nie otrzymałam takiej informacji a moja ginka nie badała mnie przez 3 ostatnie wizyty. Czy jest jakieś wskazanie do sprawdzania jej długości jeśli ja czuję się ok?
Marta gratuluję zdrowego siurka, no p parki w domuwitam sie wieczornie...juz po usg polowkowym, synus wyglada zdrowo i wazy pol kilograma wiec chlop jak dab hheheeeeeeeh
siusior(jak to lekarz powiedzial): " i to jaki!!!!". jestem spokojna, szczesliwa i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze a szyjka taka dluga ze moglabym kilka ciezarnych obdarowac
Blusia dobrze, że już jesteś spokojna. Teraz korzystaj z uroków ciąży (tych dobrych) i ciesz się córcią. Gratulujędziś się okazało, że ma być córeczka
Po dzisiejszym usg wszystko w porządku!!! Nawet nie wiecie jaki mi kamień z serca spadł Moje nerwy dziś sięgały zenitu Dostałam opis prawie na całą stronę a4 , zdjęcia i płytkę. Ale najważniejsze to to, że maluszek zdrowy. Najpierw spał sobie słodko, potem wkładał stopę do buzi a przy próbie podejrzenia przez usg trójwymiarowe zasłonił buzię dwiema rączkami. Pewnie nie lubi zdjęć jak mamusia Waży 351g (synuś dokładnie na tym samym etapie ważył 432 g). Serduszko bije miarowo 143/min.
No i będzie dziewuszka