reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Dziewczyny, ja też się chciałam pochwalić:) oto moje cudowności:)))))

dzidzius.jpg

U mojego Maleństwa wszystko ok- serduszko bije 168/ min, Maluch jest duży (3,19 cm) i bardzo ruchliwy (wierzgał nóżkami, przyciągał rączki do buzi), widzieliśmy nawet paluszki.... :) Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia...
Lekarz mówi, że rozwija się idealnie, według usg dzieciaczek jest starszy niż wg OM (10 tydz 1 dzień). Termin porodu 30.05 2011.
Ze względu na to, że jestem po poronieniu dostałam skierowanie do poradni genetycznej na darmowe badania, więc za 2 tyg. znów zobaczę moje śliczności.

Ależ jestem szczęśliwa!!!!!!!!!

Zebrra- śliczny Twój maluszek:)
Dagamit- czekam na wieści:)

reklama
Ja też byłam dziś u lekarza i z malenstwem ponoć wszystko w porządku. Pięknie rośnie, macha rączkami i nózkami, jego serduczko bije jak oszalałe. Trochę gorzej ze mną, bo mam podejrzenie toksoplazmowy. Dziś powtórzyłam badania i będę wiedzieć pojutrze, ale strasznie się martwię.... w zasadzie jestem przerażona :( Nie mam przeciwciał, więc jeśli choruję to włąśnie teraz. Jakiego trzeba mieć pecha żeby zachorować w trakcie dwóch miesięcy ciąży, właśnie wtedy kiedy tak bardzo o siebie dbam?? Żadnego surowego mięsa, wszystko dokłądnie myje, nie dotykam kota ani kuwety...więc jak to możliwe? :( Jestem załamana.

Ja też już po! I też szczęśliwa!
Dzidzia skakała, machała rączkami i nóżkami i słyszeliśmy serducho - 164 uderzenia!!
Ma 3 cm, jest ciągle troszkę mniejsza niż OM (dziś mam 10 tc, a dzidzia ma 9,4). Gin powiedział, że wszystko w najlepszym porządku, możemy znów wrócić do seksu, ale ostrożnie. Ciągle biorę duphaston i folik, no i za 2 tyg. mam badania prenatalne.
Jestem przeszczęśliwa, a widok tego brykającego maleństwa był niepowtarzalny - mężowi odebrało mowę :-)
Mam nawet fotkę 4D od mojego gina i właśnie się z Wami nią dzielę.
A, no i mogę chodzić na basen, ale po każdym pobycie dopochwowo lactovaginal, bo lepiej dmuchać na zimne, niż coś złapać!

Gratuluję kochane pozytywnych wieści, a Traschka nie martw się, bo moja koleżanka tez złapała toxo w ciąży i wszystko skończyło się dobrze! Nie panikuj! To nie jest żaden wyrok!!
1.jpg

Ostatnia edycja:
Luisiana ja też mam USG dopochwowe, a i tak nie zawsze wszystko widać wyraźnie. Najpierw lekarz też musiał poszukać, a jak już znalazł to i tak co jakiś czas znika. Głowa do góry, zobaczysz, że jutro usłyszysz tylko dobre wieści! :)

Ach, no i oczywiście gratuluję wszystkim, które wróciły dziś szczęśliwe po badaniu :) Takie chwile pozwalają całkowicie zapomnieć o wszelkich trudach dnia codziennego... :)

dziewczyny które sa po badaniu usg!!! gratuluję i cieszę się razem z wami!!!cudowne zdjęcia waszych fasolek:-)
ja jestem niestety w oczekiwaniu na usg i nie wiem kiedy to będzie, wizyte u gina mam 8.11...
Moderna trzymam kciuki za dobre kolejne wieści... badź cierpliwa
Lusiana przytulam mocno i bądź dzielna...jutro się powinno rozstrzygnąc. ale nie chce mi sie wierzyć że ra była ciąża a raz nie...szybko daj znać jak się czegoś dowiesz

Dziewczyny - zdjęcia fasolek rewelacyjne :) Jak pomyślę, że te 3 centymetrowe maleństwa już tyle potrafia w naszych brzuszkach... zadziwiające :) Ja zobaczę moją fasolkę ponownie 18.11. Zdjęcie w 4D rewelacja :)

Aestima i traschka - gratuluję Wam! pewnie czujecie się jak latające motyle :)

ja też niedługo powinnam wybrać sie badania prenatalne, nawet lekarz mi to polecił ostatnio - tylko zastanawiam się gdzie? macie może jakiś polecny gabinet na śląsku? znalazłam właśnie centrum FEMINA w Katowicach ale nie wiem czy tam warto? Swoją drogą wiecie może ile kosztują takie badania?

:-):-):-)
Gratuluję wspaniałych wieści z wizyt !!! Maluszki śliczne !!!

Trashka, będzie dobrze !!! nie bardzo się znam, ale czy brak przeciwciał nie oznacza po prostu, że się danej choroby nie przechodziło ???
skąd to podejrzenie, żę akurat teraz toxo ???

Luisiana, &&&& za dzisiaj !!!!!!!!

reklama
Do góry