reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Ja miałam robione 2 usg do tej pory i oba przez powłoki brzuszne....lekarz nie robił dopochwowo ponieważ nie chce naruszać szyjki macicy do 12 tyg ciąży.

Co lekarz, to inne zwyczaje... Mój z kolei robił przez pochwę, bo za wcześnie na inne, a poza tym obejrzał szyjkę macicy, że dobrze zamknięta, przydatki, że w porządku itd.

Moderna świetne wieści!
Luisiana trzymam kciuki, żebyś jutro ujrzała maleństwo. Ja oba usg do tej pory miałam dopochwowe. W pierwszej ciąży tak samo.
Zebrra trzymam kciuki, nie denerwuj się.
Ja już po wizycie. Maleństwo ma całe 1,1cm! Wyliczony wiek ciąży dokładnie pokrywa się z tym w suwaczku z OM 7t2d. Termin na 19 czerwca. Aha no i najważniejsze serduszko pięknie bije :)

Luisiana trzymam &&&&&&&. Wszystko będzie dobrze, to niemożliwe, że lekarz stwierdził ciążę, widział zarodek a inny nie stwierdza. Wiem, że ciężko Ci wytrzymac do jutra ale jutro będą same pozytywne wiadomości!!!!
Moderna, Ramari gratulacje!!!
Czekamy na dalsze wiadomości od reszty mamuś!!! Dagamit, Zebrra i reszta trzymam kciuki!!!!!

no w koncu moge sie wpisac w ten wątek...wiec wszystko wyglada dobrze, moj dzidzius ma 3cm 2 mm i serduszko pieknie bije huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
termin wychodzi 31maja/1 czerwca

Lusiana musi byc dobrze!!! Moja kolezanka miala tak samo, tyle ze u niej w 12 tygodniu nie mogli znalezc dzidziusia mimo ze bylo bicie serca. Coz trzymam wiec kciuki, ona tez ma nietypowy ksztalt macicy.

Wszystkim szczesliwym po badaniach zycze relaksu... ja musze czekac jeszcz 2,5 tyg na moje usg i pierwsze badania:(( ale coz:crazy:

reklama
Do góry