reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Moderna - ciesze się, że fasolka jest na swoim miejscu :)

Dziewczyny które mają dzisiaj wizyty - powodzenia i czekamy na info (+ fotki :)? )

Ja mam jutro wizytę. Dzisiaj rano mój synek pojechał ze mną na pobranie krwi. Mocz miałam jakiś mętny, ale może to po sobotnim plamieniu... no nic, jutro będzie wiadomo, czy przypadkiem się nie rozwija jakieś paskudztwo. Poza tym, moja jutrzejsza wizyta mam nadzieję, że będzie ostatnią u tej pani dr. a później żeby wytrwać do 17.11 do wizyty u nowej dr a 18.11 usg... Ja najchętniej robiłabym usg co tydzień, żeby sprawdzić jak dzidzia rośnie ;)

reklama
Moderna, gratulacje! W poprzedniej ciąży USG miałam robione w 6t4dc i serduszko było już widoczne, ale tutaj każdy dzień ma znaczenie, więc nie zamartwiaj się tylko spokojnie czekaj do kolejnej kontroli! Trzymam kciuki!

Moderna ciesze się że wszystko jest ok i fasolka jest na swoim miejscu :-)

ja też jestem już po wizycie ale u mnie nie było tak kolorowo :-(
Lekarz który robił mi USG powiedział że nie stwierdza ciązy!!!!!!!!!! :szok::sad::sad:
POwiem wam jak to u mnie jest i same oceńcie :-(

1 wizyta u ginka (6 tydzień) '' nie mogę pani powiedzieć czy jest pani wciązy bo ma pani macice w tyłozgięciu i nie jestem w stanie jej wybadać bez USG, dam Pani skierowanie'' pomyślałam no ok przeciz to i tak wcześnie więc wiadomo że nie zawsze da się ciąże ''wymacać'' nie martwiłam się tym i poszłam się zapisać na USG termin na za 3 tygodnie ( dziś)

POstanowiłam zmienić lekarza bo po co mi lekarz bez USG w gabinecie ?

2 Wiztya u Ginka (7/8 tydzień) '' potwierdzam ciąże ok 7/8 tygodnia. lecz niestety musi pani zmienić lekarza gdyż ja nie zajmuje się położnictwem''

ucieszona wyszłąm a lekarz nie robił mi nawet USG ! poprstu zbadał i wiedział..

3 Wizyta u Ginka ( 8 tydzień ) '' zgadzam się z poprzednim lekarzem to jest ciąża 8 tygodnia, zapraszam do pokoju obok zrobie pani USG'' Maleństwo strasznie się skryło ale jest !! 1,6 cm wszytstko wporządku..

niestety lekarz hamski :crazy:

postanowiłam iśc do tego pierwszego lekarza i poprostu czekać na USG

poszłam a tam lekarz szuka i szuka i szuka i NIC !! Myślałam że wybiegne z płaczem gdy usłyszałąm '' nie stwierdzam ciąży'' tysiąc myśli na sekunde że przecież widziałam moje maleństwo :sad:

postanowiłam iśc odrazu do szpitala.. polożna była bardzo miła wytłumaczyła mi że skoro nie miałam żadnych plamień a testy ciązowe i 2 lekarzy potwiedrdziło ciąze to lekarz musiał się pomylić lub poprostu zły sprzęt.. bo Zwykłe USG ''na brzuchu'' czasem ''nie widzi'' tak wczesnej ciąży i kazałą iść do innego ginka i zrobić USG dopochwowe.. poleciałam szybko i zpisałam się na jutro..

ja do jutra chyba do głowy dostane niewiem co o tym wszytskim myśleć przecież widziałam moją fasolke więc jak to możliwe :-(

Moderna to wspaniałe wieści! Kamien z serca...no to masz szczęśliwy dzień! :-)

Luisiana - co to za koszmar?? A tego gina który robi w 8 tc usg przez brzuch to radziłabym jak naszybciej zmienić! Z tego co wiem, to dopochwowo robi się co najmniej do końca I trymestru albo i jeszcze dłużej, bo przez brzuch nic nie widać! Na pewno jest wszystko ok i jutro się uspokoisz. Głowa do góry!!

Lusiana, bodajże do 11. tyg. usg robi się wyłącznie przezpochwowo, bo inaczej ciężko stwierdzić! Tak więc bądź dobrej myśli, trzymam kciuki!
Ja miałam usg w połowie 8. tyg. i miałam właśnie przez pochwę.

W 2004 roku to ja miałam robione USG przez brzuch ale teraz jak byłam w ciąży i obecnej robili USG dopochowo. Podobno takie usg robi się do ok 20 tc. Tak więc nie bardzo wiem, jeśli ten lekarz zna się na rzeczy, dlaczego robił USG przez brzuch?
Nie denerwuj się, jeśli dwóch lekarzy potwierdziło ciążę to musiałaś dzisiaj trafić na cymbała (przepraszam za określenie, ale lekarz który wykonuje swój zawód i popełnia takie błędy nie powinien być lekarzem.)

Dziewczyny, ja w ciąży z Wiką (2000) w 7tc miałam USG przez powłoki brzuszne i wszystko było widać. W ciąży z Jasiem (2006/2007) 2 pierwsze USG w 7tc i 10tc transwaginalne, a kolejne w 12tc już przez powłoki brzuszne. Także nie ma chyba sztywnych zasad co do tego do kiedy i czy w ogóle robi się przez pochwę czy przez brzuch...

Luisiana trzymam kcuki, żebyś jutro zobaczyła piękną fasolkę!

Ja już nie wytrzymuję, jeszcze teraz po tym opisie mój stres osiągnął apogeum...

Luisiana nosisz przy sobie poprzednie badania, to USG z 8 tc? Zawsze można pokazać lekarzowi, że przecież była tam fasolka. Trzymam za Ciebie i za fasolkę kciuki!!!

reklama
Ja miałam robione 2 usg do tej pory i oba przez powłoki brzuszne....lekarz nie robił dopochwowo ponieważ nie chce naruszać szyjki macicy do 12 tyg ciąży.

Do góry