reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Mialysmy racje co do płci dziewczyny. traachka, ironia gratki

ja odebralam dziS wyniki krwi. Wychodzi na to, ze mam słaba morfologie, ale o szczegolach bede rozmawiała dopiero na następnej wizycie w lutym. Poza tym nie jestem pewna czy te normy są dostosowane dla kobiet w ciąży, wiec nie będę się teraz martwić. Na pewno nie jest złe, bo inaczej kierowali by mnie odrazu do mojego lekarza.
Najbardziej co mnie interesowało to wynik genetycznego z krwi, ale na szczęście wszystkie 3 wyszły negatywnie. Uffffffff. Jak się cieszę!!!!!

reklama
Ironia, gratulacje :)

Fajnie ,że podał Ci wagę dzidziusia...ja nie wiem ile moje maleństwo waży.Lekarz skupił się głównie na najważniejszych wyliczeniach...kość udowa itd.
Katamisz sprawdź na jednym z wydruków (taki bez zdjęcia, same wymiary). Mi też lekarka nie podała wagi, ale potem wyczytałam właśnie na wydruku...

ironia gratuluję udanej wizyty :-)
niezłe przejścia, mały ma już charakterek ;-)
i chyba sie domyslam po kim ten charakterek...po mamusi of course:) he heh
trascha przeczytalam o tych dlugich nogach i mi sie snilo ze urodzilam dziewczynke, ktora miala wielkie stopy mojego meza:)
tusenfryd ja tez jeszcze nie znam plci:-(
dzis ide na usg to zobaczymy moze uda sie podgladnac:) wiec trzymajcie kciuki:)

Ostatnia edycja:
ironia gratuluję jeszcze jednego siusiaka w rodzinie:-D
ważne,że zdrowy, współczuję babkom,które czekały na wizytę po tobie,jak godzinę siedziałaś:tak:

Traschka, Ironia fajnie że już wiecie :-) Trochę to trwało, nie? Najważniejsze, że z maluchami wszystko super - teraz już z górki...czekamy na poród :-D Mam nadzieję, że już wkrotce pozostałe dziewczyny zobaczą siusiaka albo cos innego ;-)

dzięki kochane za gratki :)))

no trochę się osiedziałam tam u lekarza, ale spoko nie było kolejki bo pani w recepcji jak widzi że ktoś dłużej to dzwoni do innych i mówi, żeby się nie spieszyli więc nie było źle :) zresztą za 300 zł to musiałam wiedzieć co mi siedzi w brzuchu, a M powiedział jej ze żona zagroziła, że nie wyjdzie z gabinetu jak się nie dowie haha a pani...o to nie będzie łatwo z panią :))

jeśli chodzi o narządy i wszyskto inne to zdrowe jak konik :) ma piękny kręgosłupek :) nie wiem czy wszystkie maluchy takie miny robią wargami :) bródkę za to ma po mamusi...uparciuch będzie :)

Uploaded with ImageShack.us

Dziewczyny słuchajcie, czy wy także macie nocne bóle brzucha, zaczęłam się niepokoić bo mój brzuchol twardnieje momentami jak kamień i czuję mocne ukłucia i straszne dziwne bóle pomijając ciągnięcie i uczucie rozrywania od środka.
Nie wiem czy nie powinnam przyspieszyć wizyty lekarskiej - czytałam, ze macica się rozciąga itp, no ale wcześniej tego nie miałam a teraz pachwiny mało co mi nie rozerwie.
Dziś w nocy, aż się z bólu obudziłam:-(jak leżę to żadna pozycja mi nie pasuje, wyprtostowane nogi to pachwiny ciagną, a jak mam podkulone to ucisk na brzuch, a na brzuchu jak leze to juz w ogole :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Trashka, gratuluję córci !!!
Ironia, super, że wizyta udana !!! i bardzo się cieszę, że siusiak wreszcie się pokazał :-)

Ja też po wizycie !!! Będziemy mieli drugą córcię :-):-):-) jest zdrowiutka i ślicznie rośnie :-):-):-)

Do góry