reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Ostatnia edycja:
reklama
Uff... Nadrobiłam zaległości :-) A ja nadal nie wiem na 100 % jaka płeć - minęło już przeszło 1 mc od amnipunkcji, dzwonię tam prawie codziennie, ale wyników jak nie było tak nie ma :-( Jest to też dobry znak - gdyby było coś nie w porządku to by dzwonili.
Ja mam wysyp wizyt lekarskich w kolejnym tygodniu - od 24.01. - tego dnia usg w ramach NFZ oraz wizyta u gin prywatnie. W czwartek kolejne, a po drodze lekarz "państwowy".

Ostatnia edycja:
Antar dziękuje.. ale czy będzie Konstancja to jeszcze nie wiadomo...
usg połówkowe mam 7 lutego... Boziu... toż to cały miesiac czekania!!
Dziś dzwoniłam żeby się zarejestrować na NFZ do lekarza i pani mi powiedziała że najbliższy termin to 28 styczeń..
Więc ja jej powiedziałam że nie moge tak późno bo potrzebene mi skierowanie na Toxo bo 27 mam wizyte w zakaźnym i musze już być z wynikami!!Więc kazała mi przyjść w czwartek rano i wejść do lekarza bez rejestracji po to skierowanie... w czwartek bedzie 20 no to powtórze badanie we wtorek.. cykora mam strasznego żeby tylko wynik nie podrósł bo inaczej bede musiała brać te cholerne antybiotyki do końca ciąży!!!

dzastina &&&& za wyniki.
ja już widzę po kolorze moczu i po innych sprawach:crazy:,że mam znowu bakterie i boje się,że tym razem da mi antybiotyk.mam skierowanie na badania,aż się boję robic....

justynka1 ja też się obawiam ,że mam jakąś bakterię w moczu ale ostatnio jak miałam badania to dali mi jakiś pasek z krateczkami kolorowymi i musialam go moczyc w kubeczku z moczem 3 minuty i wykazało ,że są liczne bakterie...dziwne bo nie kazali mi badania powtórzyć ani dać do dogłębnej analizy tylko na podstawie tego paseczka podali mi wyniki.Boję się też trochę o ten mocz i chyba pójdę jeszcze do rodzinnego i wyłudzę skierowanie na posiew moczu.A można robić specjalne badania w kierunku bakterii??Np colie czy chlamydia??

Dagamit, Lenka śliczna i bardzo się cieszę, że wszystko z nią w porządku :) Rzeczywiście kolejne dobre wiadomości :)

Która to się wróżbami zajmuje? Ja mam do połówkowego jeszcze tydzień (to będzie 22 t.c. jak u Zołzy) i ciągle nie wiem czy mam Okruszka czy Kruszynkę ;) No, ale mogę się jeszcze dłuuugo nie dowiedzieć. Mogę powiedzieć tylko, że brzuchal wielki, ale wcięcie w talii jak nigdy ;) no i mieszczę się jeszcze w niektóre ciuchy swoje, dzisiaj zrobiłam próbę ;) Koleżanki mówią, że lepiej wyglądam niż przed ciążą,a to zazwyczaj wróży chłopca. Jak ja ten tydzień wytrzymam, to pojęcia nie mam ;)

Dzastina, rozmawiałam ze znajomą, u której w drugim trymestrze wykryto toxo, tyle, ze jej poziom wynosił 700-800. Brała Rovamycine, a w 24 tygodniu zrobili jej amniopunkcję, żeby sprawdzić, czy z maluchem wszystko w porządku i urodziła zdrowiusieńkiego synka :) Także wierzę, że i u Ciebie wszystko będzie w porządku!

ja też mam liczne bakterie w moczu:( robiłam badanie kilka dni temu i miałam nadzieję, że juz przeszło, brałam już leki dwa miesiące temu (starsznie drogie grrrr) i znowu wróciło:( Skąd się bierze to cholerstwo? Przed ciążą nigdy nie miałam takich prolemów...

dzastina ogromnie trzymam za ciebie, oby wynik sie nie podniósł. A jak się czujesz po tych tabletkach? Mi po niektórych strasznie niedobrze dlatego pytam. Mam nadzieję, że chociaż są znośne...

reklama
Dostałam od prywatnego lekarza skierowanie na posiew moczu bo swego czasu wyniki miałam takie sobie i poszłam do Alfy - moja noga tam więcej nie postanie - 30 min. żeby oddać pojemniczek :szok: Plus niekompetentne zapisujące/inkasujące pieniądze.
A wyników amniopunkcji jak nie było tak nie ma :baffled:.
Zapisałam się w końcu na echo serca płodu w innym miejscu polecanym przez moją znajomą lekarkę - pod Warszawę, jest przeszło 30 % taniej niż na Agatowej. Mam termin na 01.02.

Do góry