reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Doris Widziałam malutką Juleczkę!!!! śliczna gwiazdeczka!!!!!

Ja po usg. Jak wiecie denerwowałam się jakoś ostatnio, bo dziwne sny miałam ale okazało się że wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Maleństwo rośnie, teraz waży 200 gram , serduszko 140 uderzeń miarowe tętno więc to najważniejsze.Główka kształtna, kręgosłup też oki, żołądek też.
Maleństwo leży sobie główką w dole i doktorek powiedział że akurat trzymało sobie rączkę pod główką :)
Co do płci to nie chciał mi powiedzieć bo stwierdził że nie jest pewien.ale ja go uprosiłam a on się spytał co ja myśle , ja na to : myślę że chłopak, on odpowiedział : ja myślę że nie chłopak :)
Więc oczywiście ciesze się chociaż nic nie wiem ale wiem że dziecie moje zdrowe a to wynagradza wszystko to co ostatnio sie dzieje i w ogóle.

Wczoraj za wizytę zapłaciłam 150, dziś za usg 150, razem mamy 300 ...do końca miesiąca na plackach chyba pojadę!

reklama
cinamon gratulacje dziewczynki;-)
wytłumaczcie mi,bo ja juz nie rozumiem jak to jest z waszymi opłatami?
ja wam powiem jak to jest u nas:
jak idziesz do nfz do lekarza,to nie płacisz za nic,tylko leki w aptece.jezeli masz skierowanie na badania to są za darmo,a jak na USG to też za darmo.
ja chodze prywatnie,ale w gabinecie mam "all inclusive",waga ,ciśnienie,USG,badanie.tylko za badania krew itp trzeba płacić.

a jak to jest u was?np ty cinamon wymieniłaś tu kwoty ,czemu tak płacisz?
zastanawia mnie,dlaczego lekarze prywatnie nie mają Usg,A TAKIE PIENIĄDZE BIORĄ ZA WIZYTĘ?

zolza teraz to jestem mega spokojna i szczęśliwa! zdjęcia nie mam hmm nawet nie wiem czemu ale tylko karteczkę z opisem mam .No to właśnie mój superlekarz:wściekła/y: no ale trudno. Najważniejsze moje 200 gram szczęścia :)

blondplatyna nad imieniem zastanawiałam się zanim jeszcze byłam w ciąży i wtedy myślałam o imieniu Ania.Ogólnie nie chce żeby było to nowoczesne imię ani żeby było za bardzo popularne.Ogólnie nie wierzyłam w to że będę miała córeczkę i dalej nie uwierzę jak nie zobaczę.

Moje pierwsze dziecko od fasolki było Jasiem bo od początku wiedziałam że to chłopiec.Teraz nie wiem nic .Chłopiec pewnie będzie Julianem, albo Frankiem , lub też Krzysiem, chociaż nie wiem .Nic nie wiem ale to też fajne :)

Justynko zgadza sie. Ja płacę za wszystko. U mojego lekarza w gabinecie jest tylko kawałek biurka, łóżko do badania( na którym leżałam tylko raz ) i to wsio. Gabinet w bloku, całkiem obskurnie i nijak.W pokoju gdzie się czeka każde krzesło pamięta inne czasy a na szafce 10 szklanek z dziwnym nalotem.Łazienka...hmm może nie będę opowiadać dalej.
Co miesiąc czekam na wizytę bo jest tyle dziewczyn do niego że zawsze są opóźnienia.
Wagi jak już wspomniałam nie ma, ma za to aparat do ciśnienia chyba z 70 roku . ale ma.
Ogólnie koleś ma ze 40 lat, włosy do ramion nigdy nie ogolony....itd itp... i zawsze jak do niego trafiam to jest chory i kaszle!!!
ALE podobno jest bardzo dobrym lekarzem, który ma cokolwiek do powiedzenia w szpitalu gdzie będę rodziła. Ja już a to z braku sił może i z nadziei że stanie się cud i urodze normalnie, w normalnych warunkach, zgadzam się na to .

Wiecie ogólnie dziwna jestem w tej ciąży , czasem mam wrażenie że daje się bardzo łatwo wykorzystać

Ostatnia edycja:
Cinamon, he he, niedowiarku ;-)

Nie przejmuj się brakiem zdjęcia - może ewentualnie następnym razem zapytaj o nie?
My też mieliśmy imiona wybrane przed ciążą, ale zmieniliśmy ;-)

Cinamon ja jak będę miała synka to też będzie Krzyś - nie lubię nowoczesnych imion, które zauważyłam, że ostatnio są bardzo modne.

A jak będzie dziewczynka? Strasznie teraz dużo Lenek, i tym podobnych.Mnie to imię też się podoba ale ja taka jestem że wole odmienność :)

Zolza jakie wybraliście te imiona no dawaj dawaj bo spać się chce a ja ciekawa :-D

cinamon ja za takie pieniądze w zyciu bym tam nie poszła,naprawdę,poza tym zgadnij ile on będzie przy twoim porodzie?jeżeli w ogóle będzie miał dyżur...:dry: zastanów się

reklama
Do góry