reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Iza, dziękuję Ci bardzo! :-) :*

Nie ma za co :-) Ze zdjęć strony wydaje się, że mają tam porządny sprzęt.

Cinamon - gratuluję Ci zdrowego dzieciaczka. Masz już jakieś swoje przejścia i tym się kierujesz przy podejmowaniu decyzji. To jak ja z zakupem detektora tętna. Wydałam pare groszy, ale jestem spokojna, bo kiedy mnie coś niepokoi, przykładam detektor i się uspokajam słysząc bijące serducho. Zgodzę się z Twoim zdaniem, że w tej ciąży dajesz się wykorzystywać... tu już mam na myśli nie tylko lekarza... Dobra z Ciebie dzieczyna, musisz zadbać też o siebie - pamiętaj o tym!

Justynka - ja na NFZ mam badania za free, jeśli one obejmują program. Np cytomelagia pod ten program nie podchodzi, więc jeśli chciałabym ją robić państwowo, to musiałabym zapłacić. Prywatnie jak już pisałam wcześniej - mam abonament a on obejmuje i wizyty i usg i badania.

reklama
Iza, jaki program??? Ja jestem w programie "Zdrowie, mama i ja" i co prawda lekarka nie zleciła mi cmv sama z siebie, ale kiedy ją poprosiłam, wypisała mi skierowanie i miałam badanie za darmo!

Iza, jaki program??? Ja jestem w programie "Zdrowie, mama i ja" i co prawda lekarka nie zleciła mi cmv sama z siebie, ale kiedy ją poprosiłam, wypisała mi skierowanie i miałam badanie za darmo!

Ja też to miałam na sierowaniu, ale od razu dr zaznaczyła, że to badanie nie obejmuje programu (może dlatego, że w tych papierach, które dostajemy nie ma tam mowy o takich badaniach - sama nie wiem). Jak byłam na pobraniu krwi, położna od razu powiedziała, że to badanie odpłatne - no ale ja je zrobiłam już w Promedisie, więc mi je wykreśliła i tak czy inaczej, nie zapłaciłam za nie złotówki :-)

Fajnie, że masz ten Promedis, nie mniej jednak, to dziwne, że w jednej przychodni robią to badanie za darmo bez mrugnięcia okiem, a w innej każą płacić :crazy: Ależ mnie to wszystko wkurza...

Zołza - ogólnie to ja mam abonament w LuxMedzie, a pod LM podlega Promedis, Medycyna Rodzinna i nie jestem pewna czy nie LIM. Tak więc mogę dzwonić na info do LuxMedu i umawiać się do lekarza gdzie chcę. W Promedisie przyjmuje ten dr, do którego czasami zaglądam, bo zna się na ciążach zagrożonych. Poza tym, naprawdę świetny również jako człowiek. Potrafi zrozumieć niepokój ciężarnej :-) No i sam mi zaproponował, żebym do niego przyszła jeśli pojawią się znowu jakieś badania, za które bym musiała zapłacić - wtedy przepisze mi skierowanie i zrobię badania już w ramach mojego abonamentu, czyli za free :-) I tak uważam, że płacimy takie składki zdrowotne, że coś nam się z tego ubezpieczenia należy. No właśnie, przypomniało mi się, że miałam się przepisać na usg. Ten dr dał mi skierowanie nia usg połówkowe już w grudniu, ale ponieważ dr również dała mi skierowanie i już zrobiłam to badanie w szpitalu, to spokojnie mogę podejrzeć co tam u naszej Małej za pare tygodni :-)

Korzystałaś może z nich? Ja znalazłam namiary na necie i się tam wybieramy na 4D, tylko jak dzidzia będę troszkę "ładniejsza", żeby mój synek się nie wystraszył :-)

Nie korzystałam, ale moje znajome tak i bardzo chwalą. A poza tym znam lekarzy, którzy wykonują tam USG i są naprawdę świetni a to najważniejsze.

reklama
doris - sliczna kruszynka !! :D ja też nie mogę się doczekać poniedziałku i usg 3D :) dałabym kazde pieniądze zeby moc sie z nim lub nią zobaczyć :)

Do góry