reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Iza, dziękuję Ci bardzo! :-) :*

Nie ma za co :-) Ze zdjęć strony wydaje się, że mają tam porządny sprzęt.

Cinamon - gratuluję Ci zdrowego dzieciaczka. Masz już jakieś swoje przejścia i tym się kierujesz przy podejmowaniu decyzji. To jak ja z zakupem detektora tętna. Wydałam pare groszy, ale jestem spokojna, bo kiedy mnie coś niepokoi, przykładam detektor i się uspokajam słysząc bijące serducho. Zgodzę się z Twoim zdaniem, że w tej ciąży dajesz się wykorzystywać... tu już mam na myśli nie tylko lekarza... Dobra z Ciebie dzieczyna, musisz zadbać też o siebie - pamiętaj o tym!

Justynka - ja na NFZ mam badania za free, jeśli one obejmują program. Np cytomelagia pod ten program nie podchodzi, więc jeśli chciałabym ją robić państwowo, to musiałabym zapłacić. Prywatnie jak już pisałam wcześniej - mam abonament a on obejmuje i wizyty i usg i badania.

reklama
Iza, jaki program??? Ja jestem w programie "Zdrowie, mama i ja" i co prawda lekarka nie zleciła mi cmv sama z siebie, ale kiedy ją poprosiłam, wypisała mi skierowanie i miałam badanie za darmo!

Iza, jaki program??? Ja jestem w programie "Zdrowie, mama i ja" i co prawda lekarka nie zleciła mi cmv sama z siebie, ale kiedy ją poprosiłam, wypisała mi skierowanie i miałam badanie za darmo!

Ja też to miałam na sierowaniu, ale od razu dr zaznaczyła, że to badanie nie obejmuje programu (może dlatego, że w tych papierach, które dostajemy nie ma tam mowy o takich badaniach - sama nie wiem). Jak byłam na pobraniu krwi, położna od razu powiedziała, że to badanie odpłatne - no ale ja je zrobiłam już w Promedisie, więc mi je wykreśliła i tak czy inaczej, nie zapłaciłam za nie złotówki :-)

Fajnie, że masz ten Promedis, nie mniej jednak, to dziwne, że w jednej przychodni robią to badanie za darmo bez mrugnięcia okiem, a w innej każą płacić :crazy: Ależ mnie to wszystko wkurza...

Zołza - ogólnie to ja mam abonament w LuxMedzie, a pod LM podlega Promedis, Medycyna Rodzinna i nie jestem pewna czy nie LIM. Tak więc mogę dzwonić na info do LuxMedu i umawiać się do lekarza gdzie chcę. W Promedisie przyjmuje ten dr, do którego czasami zaglądam, bo zna się na ciążach zagrożonych. Poza tym, naprawdę świetny również jako człowiek. Potrafi zrozumieć niepokój ciężarnej :-) No i sam mi zaproponował, żebym do niego przyszła jeśli pojawią się znowu jakieś badania, za które bym musiała zapłacić - wtedy przepisze mi skierowanie i zrobię badania już w ramach mojego abonamentu, czyli za free :-) I tak uważam, że płacimy takie składki zdrowotne, że coś nam się z tego ubezpieczenia należy. No właśnie, przypomniało mi się, że miałam się przepisać na usg. Ten dr dał mi skierowanie nia usg połówkowe już w grudniu, ale ponieważ dr również dała mi skierowanie i już zrobiłam to badanie w szpitalu, to spokojnie mogę podejrzeć co tam u naszej Małej za pare tygodni :-)

Korzystałaś może z nich? Ja znalazłam namiary na necie i się tam wybieramy na 4D, tylko jak dzidzia będę troszkę "ładniejsza", żeby mój synek się nie wystraszył :-)

Nie korzystałam, ale moje znajome tak i bardzo chwalą. A poza tym znam lekarzy, którzy wykonują tam USG i są naprawdę świetni a to najważniejsze.

reklama
doris - sliczna kruszynka !! :D ja też nie mogę się doczekać poniedziałku i usg 3D :) dałabym kazde pieniądze zeby moc sie z nim lub nią zobaczyć :)

Do góry