reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

silva na wątku czerwcowym opisałam w wielkim skrócie swój poród na bródnie .ale było to 4 lata temu i mogło się zmienić wiele.też co innego jak kobieta trafia już z bólami , rodzi i za 3 dni jest w domu. a co innego jak urodzić nie może i leży tygodniami i nic sie nie dzieje.ogólnie ten szpital kojarzy mi się dobrze tylko dlatego że poznałam tam bardzo fajną dziewczynę która jest teraz moją przyjaciółką.Często wspominamy nasz pobyt w szpitalu, jak płakałyśmy razem i razem się śmiałyśmy. Ona i tak była w gorszej sytuacji bo rodziła bliźniaki w 32 tygodniu i musiała 2 miesiące z dziećmi jeszcze przebywać w szpitalu.

reklama
Najadłam się, to mogę opisać, co tam u mnie po wizycie.
Zaliczyłam badanie na fotelu i słuchanie akcji serduszka :-) Kolejna wizyta za 4 tygodnie /zwolnienie do 9.02/, dostałam skierowanie na badania: morfologia, mocz - bad. ogólne, HCV, toksoplazmoza IgG i IgM oraz test obciążenia glukozą 50. Dobrze, że na glukozę można iść po śniadaniu, może przeżyję. Pani dr przejżała badanie usg. Powiedziała, żeby się nie martwić łożyskiem. Jest ponad 2 cm nad ujściem kanału,a i spokojnie powinno się przesunąć, no i to że jest na przedniej ścianie łożysko też niczego złego nie mówi. Morfologia mi trochę spada, więc dr zaleciła jeść mięso, brać witaminki, jeść owoce.... Zobaczymy jak wyjdą badania za 4 tyg, bo ja jem mięso i owoce :/. Duphaston mogłabym już odstawić, ale mogę wybrać to opakowanie, które mam do końca, Acard biorę nadal. Profilaktycznie biorę Żuravit i ph znowu spadło - jest teraz 5,5 :-) Ogólnie pani dr powiedziała, że jest dobrze i że w obec mnie czuje taki spokój, że wszystko będzie dobrze :-)

Co do porodu - ja póki co stawiam na Żelazną, bo stamtąd mam ginkę, ale gdyby coś się działo, mam jeszcze możliwość w Szpitalu na Szaserów....

reklama
Iza, super, że wszystko ok. Morfologia mi też leci, ale podobno to dosyć normalne - dzieciątka ciągną, co najlepsze, nam zostają resztki ;-)

Do góry