reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

mnie gin zapisał na normalną wizytę do siebie w 19tc, a potem zapytał, czy już się ze mną umówił na drugie badanie genetyczne - powiedziałam, że nie, no i okazało się, że jakiś inny lekarz będzie mi je robił (ale w tym samym gabinecie) i będzie to usg genetyczne 4D tydzień po tej standardowej wizycie - nie wiem czy to normalna procedura, no ale w każdym razie jestem już tak umówiona

Ostatnia edycja:
reklama
Mi w szpitalu pani genetyk powiedziała, że wyniki mam świetne i w związku z tym połówkowe mam już zrobić norrmalnie u gina w gabinecie i on to potwierdził. Ma b. dobry sprzęt i nawet genetyczne ( to w 12tyg) u siebie zazwyczaj robi- mnie wysłał do szpitala tylko ze względu na wcześniejsze poronienie.

dziękuję izuś :) rozwiałaś moje wątpliwości w takim razie dzwonię do mojego drugiego gabinetu, bo maja tam lepszy sprzet niz u mojej ginki :) u nas to kosztuje 200 zł :)

aestima - lekarz mówi ze w ktorym tygodniu jestes ?? mi w poniedziałek powiedziała ze 15 tydzien mi idzie, wiec dzis zaczynam 16....ja nie umiem liczyć czy ona?;]

Moim zdaniem mamy skończony 16 tydzień i zaczynamy 17. Jak nas koleżanka spyta który , to możemy mówić że 17 ale jak lekarz spyta to mówimy , że 16, bo dla nich liczą się tylko te skończone:)

moim zdaniem mamy skończony 16 tydzień i zaczynamy 17. Jak nas koleżanka spyta który , to możemy mówić że 17 ale jak lekarz spyta to mówimy , że 16, bo dla nich liczą się tylko te skończone:)
no ale mój mi wczoraj powiedział,że ja mam 14 bo 13 się skończył a 5 dni jest juz 14

Justynka- dobrze CI powiedział. Bo to chodzi o to, że np Ty jesteś w 5 dniu 14 tygodnia, czyli masz 13 tydzień i 5 dni. Rozumiecie? Bo tak naprawdę to jedno i to samo!:)

Witam Dziewczyny
Dobrze, że już zakończyłyście sprzeczki pisemne na temat ciążkich tematów. Ja podobnie jak Larvunia omijam takie posty, żeby się nie nakręcać.
Dziękuję wszystkim za gratulacje.
Zebrra - tak czułam i myślałam o dziewczynce i się sprawdziło :-)
Aestima - będzie Juleczka,
A powiem Wam, że płeć udało się określić lekarzowi dopiero po 20 minutach. Zmieniał głowicę ze trzy razy a mała tak skakała że jak już chciał podejrzeć to ona już była do góry nogami :-). A powiem wam, że mój lekarz (to rewelacyjny specjalista), ma jeszcze jakieś dyplomy i certyfikaty z ultrasonografii więc on jak nie jest pewny to nigdy nie mówi, bo tak jak mi kiedyś powiedział z jego doświadczeniem, nie może sobie pozwolić na pomyłkę. Więc czekałam cierpliwie i po 20 minutach mówi, że dziewczynka!!!!!! na 100%. Choć powiedział, że statystycznie powinien być chłopiec, bo jak stwierdził wczoraj już były 3 dziewczynki i w kolejności powinien być chłopiec (ale to jego takie tylko żarty). No ale po sprawdzeniu jest dziewczynka - Moja Księżniczka!!! :-)

super doris....
:D

ja czuje ze bedzie chłopak taka moja wróżbiarska intuicja :) ciekawe czy sie sprawdzi....ah zamowie usg na 14 01.... nie wiem tylko jak z usg bo 10 mam wizyte i bedzie trzeba zrobic usg zeby zobaczyc tego krwiaka, czy to nie bedzie szkodzic jak bede miec po 4 dniach kolejne...musze zadzwonic i wypytac...

reklama
Doris, wspaniale!
Ja w skrytości ducha zawsze o córeczce marzyłam, ale mam synka (choć nie na 100%) i jestem przeszczęśliwa. Ale za drugim razem będziemy celować w dziewuchę!:)

Do góry