reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
wiem, robilam na ostatnią chwilkę i bobas miał 8 cm, ale człowiek sie naczyta w necie, że max to 2,5 i potem ma stracha
na wszelki wypadek chcę porownac, moze są dziewczyny, ktore robily NT w 13 tyg

Gosiaczek ja miałam wczoraj robione czyli też 13 tydz. i też moje maleństwo ma 8 cm, NT 1,2 . Ale mieścisz się w normie i lekarz by cie skierował na dalsze badania gdyby cos było nie tak.

oh ja bym nie przezyła tej amniopunkcji....my z mezem mamy taki plan ze eraz kiedys mam 23 latka pierwsza dzidzia potem jak bede miec 25-26 druga (adoptowana lub nasza, chociaż bardziej byśmy się skłaniali ku adopcji)
ale nigdy bym sie po 30 r zycia nie zdecydowała na ciaze bo bym sie po prostu bała, a ja to nerwowa jestem wiec nie ma sensu :)

ale to tylko moje zdanie i nikogo nie potepiam nie oceniam :)

a jesli chodzi zebra o tragiczne wieści - mi mama mówi już dawno żebym was nie czytała,ale ja i tak czytam bo chce....nie da sie takich informacji nie zamiescic...anii na pewno nie chciała nikogo przerażać po prostu chciała się wygadać i to rozumiem :(
no sama nie wiem zamieszczanie inforacji czy wiadomosci biezacych o smierciach czy wypadkach z dziećmi to już głupota..jak ktos chce to sobie znajdzie takie cos na necie a nie musi tutaj tego robić - zwłaszcza ze wiekzosc z nas trzesie sie jak osika o własne dzieciątka :)

Ironia, nie chodzi o Anii, pewnie, że jak którejś z nas coś się dzieje, to moze tu sie wygadać i uzyskać wsparcie. Ale juz ta dzisejsza historia o bliźniakach była moim zdaniem niepotrzebna- nie dotyczy żadnej z nas i po co dodatkowo stresować inne dziewczyny. Je też znam mnóstwo tragicznych przypadków związanych z porodami, śmiercią dzieci, ale nie opisuję ich tu, bo po co?? Ja jak coś takiego usłyszę, to się przejmuję i miałąbym jeszcze straszyć tym inne dziewczyny?

Ironia myślę, że nikomu nie chodziło o wypowiedź aniii.... Ona była jedną z nas i dobrze, że się podzieliła z nami swoją tragedią bo wiemy co się stało, inaczej i tak byśmy sie martwiły. Raczej chodzi o to aby niepotrzebnie nie zamieszczać innych opowieści, "z zewnątrz":)
Myślę, że obecnie jest bardzo wiele kobiet, które na pierwsze dziecko decydują się dopiero po 30 i nie można ich za to winić. Nie każda ma prostą i jasną sytuację, stabilizację życiową i może sobie pozwolić na dziecko. Inne całe lata starają się o pierwszego dzidziusia... Ja gdybym patrzyła na względy finansowe to nigdy nie zdecydowałabym się na dziecko, bo dobrze nie jest:) Ale osobiście nie chcę czekać kilku lat. Myślę, że najważniejsze moje maleństwo będzie miało - bezgraniczną miłość.

nie wiem jak ja to napisalam ale bron boze nie chodzilo mi o anii :)

u nas tez nie zarabi sie mc po 6 tys ale poki jestesmy mlodzi to latwiej nam bedzie przetrwac :) :-)

My gdybyśmy mieli czekac az bedziemy mieć odpowiednie warunki finansowe to hoho:) U nas pracuje tylko mąż, ja studiuję, nie mamy własnego mieszkania... Ale mamy siebie i mnóstwo miłości, którą chcemy obdarować naszego Maluszka:)

reklama
Gosiaczek ja też wczoraj już w 14 tyg jak mi powiedział gin jestem,bo w sumie mam 13 tyg skończone a te 5 dni są już 14 tygodnia i miałam 1,9mm,a ja słyszałam i gin tez mi potwierdził,że norma jest prawie do 2,9,bo juz 3,0 jest źle,wiadomo im mniej tym lepiej

Do góry