reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Teraz chyba wszystkie tak mamy. I póki nie poczujemy takich regularmych kopniaczków będziemy się stresować. Ja teraz 16.XII nie powinnam mieć USG tylko samą wizytę bo gin powiedział, że USG dopiero w styczniu ale uprosiłam go żeby mi podałm płeć chociaz i się zgodził choć nie wiem czy juz będzie widać bo w przyszły czwartej zacznie mi się 16 tydzień ciąży. Zobaczymy :-)

reklama
zebrra ja mam niezwykle regularne cykle i z dokładnością do 1 dnia mogę powiedzieć kiedy miałam owu - starania przez 3 lata, testy owu, monitoringi to u mnie chleb powszedni - dlatego wiem, że maluch na pewno jest mniejszy i nie dlatego, że miałam później owu...
doris - na tym etapie chyba powinien Ci już powiedzieć coś na temat płci - no chyba że dzidzia nie będzie chciała pokazać :-)

Zebrra wielkie gratulacje dla małego olbrzyma:) Mój brzdąc też jest o tydzień wiekszy:) Lekarka straszna, chyba bym się tam popłakała... niezła jesteś że to z uśmiechem wytrzymujesz. Gdyby mój mąż na taką trafił to byłby problem...

Andariel, Aestima - u mnie też nocka spokojna. Przespałam całą jak kamień, tylko 2 razy na sikanie a poza tym spokój. Wczoraj w ciągu dnia jeszcze mnie trochę żołądek czasem pobolewał i biegunki ciąg dalszy, zobaczymy jak dzisiaj. Czuję, że lepiej:)

Gosiaczku ja miałam I grupę cytologii tuż przed ciążą - robiłam cytologię dzień przed kulminacyjną owulacją. Ale w 10tc ginka zrobiła mi cytologię ponownie, choć jej przypomniałam, że robiła niedawno. Ale ona powiedziała, że zawsze w ciąży powtarza. No i dobrze robi - wyszła mi II grupa i stan zapalny, do tego lekka nadżerka. Skąd to się pojawiło w tak krótkim czasie to ja nie wiem... No nic, nie ma się co przejmować. Dostałam leki przeciwzapalne i zobaczymy co z tego wyniknie.

A mi lekarz robił cytoogię w tamtej ciąży czyli w marcu i wyszła mi właśmnie 1 gr. teraz już nie powtarzał. Do karty ciąży mam wpisaną właśnie tamtą. Powiedział, że zrobimy znów za jakiś czas, chyba muszę mu przypomnieć...

Nie wiem, czy będę potrafiła, ale spróbuję za chwilę wstawić filmik, jak moje dziecko tańczy na głowie ;-) Tymczasem wrzucam fotkę mojego maluszka. Jest zdrowy, przepływy, przezierność i cała reszta w porządeczku :-)
3D_6a.JPG
Kiedy chcieliśmy zobaczyc, jak się rusza, leżał nieruchomo, natomiast kiedy lekarz chciał zmierzyć przepływy, zaczynał szaleć - mały łobuziak ;-) :happy2:

kate jeśli pytasz o opryszczkę to owszem - maść ze sterydem do stosowania miejscowo przez kilka dni + clobaza; zaraz poszukam czy jeszcze mam gdzieś tubkę z lekiem, bo nie pamiętam jak się to zwało;

ja-zołza - i pomyśleć, że nam ta gibkość i zwinność nie zostaje do końca:) akrobata:tak:

edit.
kate - polcortolon krem 0,1%

Ostatnia edycja:
reklama
ja-zolza ale fajny ten filmik:-D,u nas takich nie dają:no:.a czy to zdjęcie to jest w 3d?ja nigdy nie miałam takiego USG i zastanawiam się,czyby nie pojechać do Łodzi na takie....zna ktoś w Łodzi miejsce gdzie można zrobić i nie drogo?

Do góry