reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

wowzebrra zdjęcie super ci zrobiła mimo złego humoru:-D
co do cytologii,to mi też gin mówił,że tylko dziewice mają I,mi teraz wyszła II z zapaleniem,ale ja od stycznia upławów się pozbyć nie mogę.nic mnie nie swędzi,nic nie piecze,a one są:no:

reklama
dagamit może nadrobi dzidzia w późniejszych miesiącach,a może bedzie malutka.Wiedz że dzieci urodzone w terminie rodza sie z rozna waga od50 do nawet 62cm.A nie wierzyłabym też do konca tym pomiarom,moje ostatnie usg 2 tyg przed porodem(wymiary) duzo roznilo sie od rzeczywistosci.

dla mnie to naprawdę wszystko jedno - może urodzić się malutkie, ważne żeby wszystko było z nim dobrze! no ale teraz, kiedy nawet nie minęła jeszcze połowa ciąży, a dzidzia cały czas nie nadrabia, boję się, że się nagle zatrzyma na stałe...a widzę, że niemal u wszystkich dziewczyn tutaj dzieci są większe niż pokazuje termin OM, nawet jak wcześnej były mniejsze :-/

Dagamit, nic tam się już nie zatrzyma!:) Jesteś już w 16 tyg! Będzie dobrze, zobaczysz.

Poza tym Dagamit niepokoić powinna różnica powyżej 10 dni a nie 3-4. Może owulacja była dzień czy dwa poźniej, a moze po prostu dzidziuś będzie troszkę mniejszy;)

dagamit ale wiesz że bedzie dobrze.Za chwile idziesz do lekarza i napewno wyjdziesz z dobrymi wieśiami.Ten strach nas paralizuje,wmawiamy sobie rozne rzeczy a i tak wychodzimy od lekarzy takie podbudowane bo okazuje sie ze jest ok.
Moja dzidzia jest młodsza niz OM

Zebrra - dobrze że jesteś i jakie wspanaiałe wiadomości!!!!! A jakie piękne zdjęcie!!!!! Gratulacje!!!!

Gosiaczek - moja dzidzia miała 5,5 cm w 12 tyg i 1 dzień - wymiar prawidłowy!!!

Dagamit - mi kiedyś taki stary gin powiedział, że jak dzidzia mniejsza w brzuszku tzn, że to dziewczynka. Chłopaki są większe i szybciej rosną. Więc się nie denerwuj. Moja dzidzia też drobna, są większe jak na ten etap ciąży więc myślę, że to dziewczynka i tej teorii się trzymajmy :-)

dziewczyny wiem, że musi byc dobrze i żadna inna opcja nie wchodzi w grę, ale jak sobie porównuję i oceniam, a do tego dołożę moje traumatyczne przeżycia, to niestety wychodzi wybuchowa mieszanka...oj, chciałabym być już po tym usg za tydzień i usłyszeć dobre wieści :-)
a dziś dzięki za otuchę - postaram się nie panikować :-)

Aestima - to tylko taka teoria starego gina :-). Ale każda teoria jest dobra byle tylko się pocieszyć :-) i nie martwić się, że ktoś ma na danym etapie mniejszą a ktoś większą fasolkę.
Ja mam wizytę 16.XII, co prawda bez USG ale lekarz powiedział, że na chwilę mnie weźmie i powie mi jaka płeć. Chyba się nie doczekam do tego przyszłego czwartku!!!

to możliwe z dziewczynką - tym bardziej że na ostatnim usg wstępnie usłyszeliśmy taką informację o płci :-)
a ja chyba stres mam dlatego taki duży, bo tym razem mamy najdłuższy odstęp między kolejną wizytą - aż 4 tygodnie!! ostatnie genetyczne usg miałam w 12tc, a teraz będzie w 16!

reklama
Dziękuję Dziewczyny :)

Dagamit, wczoraj mnie też ginka pytała czy miałam regularne miesiączki, bo dla niej dzidzia jest starsza, ale potem powiedziała, ze nie zmienia się terminu porodu, dopóki różnica między terminami z OM i USG nie przekracza tygodnia... U mnie wyniosła tydzień, więc informacyjnie wpisała, ze termin na 12.06, ale powiedziała, ze trzymamy się tego z OM.

Do góry