reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

wowzebrra zdjęcie super ci zrobiła mimo złego humoru:-D
co do cytologii,to mi też gin mówił,że tylko dziewice mają I,mi teraz wyszła II z zapaleniem,ale ja od stycznia upławów się pozbyć nie mogę.nic mnie nie swędzi,nic nie piecze,a one są:no:

reklama
dagamit może nadrobi dzidzia w późniejszych miesiącach,a może bedzie malutka.Wiedz że dzieci urodzone w terminie rodza sie z rozna waga od50 do nawet 62cm.A nie wierzyłabym też do konca tym pomiarom,moje ostatnie usg 2 tyg przed porodem(wymiary) duzo roznilo sie od rzeczywistosci.

dla mnie to naprawdę wszystko jedno - może urodzić się malutkie, ważne żeby wszystko było z nim dobrze! no ale teraz, kiedy nawet nie minęła jeszcze połowa ciąży, a dzidzia cały czas nie nadrabia, boję się, że się nagle zatrzyma na stałe...a widzę, że niemal u wszystkich dziewczyn tutaj dzieci są większe niż pokazuje termin OM, nawet jak wcześnej były mniejsze :-/

Dagamit, nic tam się już nie zatrzyma!:) Jesteś już w 16 tyg! Będzie dobrze, zobaczysz.

Poza tym Dagamit niepokoić powinna różnica powyżej 10 dni a nie 3-4. Może owulacja była dzień czy dwa poźniej, a moze po prostu dzidziuś będzie troszkę mniejszy;)

dagamit ale wiesz że bedzie dobrze.Za chwile idziesz do lekarza i napewno wyjdziesz z dobrymi wieśiami.Ten strach nas paralizuje,wmawiamy sobie rozne rzeczy a i tak wychodzimy od lekarzy takie podbudowane bo okazuje sie ze jest ok.
Moja dzidzia jest młodsza niz OM

Zebrra - dobrze że jesteś i jakie wspanaiałe wiadomości!!!!! A jakie piękne zdjęcie!!!!! Gratulacje!!!!

Gosiaczek - moja dzidzia miała 5,5 cm w 12 tyg i 1 dzień - wymiar prawidłowy!!!

Dagamit - mi kiedyś taki stary gin powiedział, że jak dzidzia mniejsza w brzuszku tzn, że to dziewczynka. Chłopaki są większe i szybciej rosną. Więc się nie denerwuj. Moja dzidzia też drobna, są większe jak na ten etap ciąży więc myślę, że to dziewczynka i tej teorii się trzymajmy :-)

dziewczyny wiem, że musi byc dobrze i żadna inna opcja nie wchodzi w grę, ale jak sobie porównuję i oceniam, a do tego dołożę moje traumatyczne przeżycia, to niestety wychodzi wybuchowa mieszanka...oj, chciałabym być już po tym usg za tydzień i usłyszeć dobre wieści :-)
a dziś dzięki za otuchę - postaram się nie panikować :-)

Aestima - to tylko taka teoria starego gina :-). Ale każda teoria jest dobra byle tylko się pocieszyć :-) i nie martwić się, że ktoś ma na danym etapie mniejszą a ktoś większą fasolkę.
Ja mam wizytę 16.XII, co prawda bez USG ale lekarz powiedział, że na chwilę mnie weźmie i powie mi jaka płeć. Chyba się nie doczekam do tego przyszłego czwartku!!!

to możliwe z dziewczynką - tym bardziej że na ostatnim usg wstępnie usłyszeliśmy taką informację o płci :-)
a ja chyba stres mam dlatego taki duży, bo tym razem mamy najdłuższy odstęp między kolejną wizytą - aż 4 tygodnie!! ostatnie genetyczne usg miałam w 12tc, a teraz będzie w 16!

reklama
Dziękuję Dziewczyny :)

Dagamit, wczoraj mnie też ginka pytała czy miałam regularne miesiączki, bo dla niej dzidzia jest starsza, ale potem powiedziała, ze nie zmienia się terminu porodu, dopóki różnica między terminami z OM i USG nie przekracza tygodnia... U mnie wyniosła tydzień, więc informacyjnie wpisała, ze termin na 12.06, ale powiedziała, ze trzymamy się tego z OM.

Do góry