reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Dubeltówka, czyli będziesz robić usg dokładnie w tym samym okresie ciąży co ja :)

Zołza, super maluszek! :)

Mi wczoraj ginka pokazała twarz w 3d, ale szczerze mówic na tym etapie dzidziuś ładniejszy jest z profilu...

Ja kolejne usg mam 20/12 wszystko dzięki pomyłce gin, która prowadzi moją ciążę. Na pierwszej wizycie dała mi skierowanie na usg i powiedziała, żebym zapisała się na 12 tydzień ciąży. W 8 tygodniu miałam kolejną wizytę i wśród skierowań na badania było kolejne skierowanie na usg z adnotacją, zebym zrobiła w okolicy 12-14 tygodnia. Więc zapisałam się na 14 tydzień :) Tyle, ze zrobiłam błąd, bo też zapisałam się na poniedziałek, czyli do tej samej babki, która była wczoraj... Mam nadzieję, ze mnie nie zapamiętała, chociaż taka młoda... sama nie wiem. Nie mam pomysłu co jej powiedzieć, jeśli zapyta dlaczego jestem znowu...

reklama
Dziewczyny, właśnie wróciłam:)
Maluch rośnie jak szalony- ma już 10 cm i termin porodu znów się przyspieszył ostatnio był 01.06- w dzień dziecka, dziś usg pokazało dzień matki 26.05:) Ale bym miała prezent! Najcudowniejszy! Mamy filmik- 5 minut z życia naszego Malucha!!:)
Wg lekarza wszystko ok, dzidzia b. aktywna, szyjka ładnie trzyma.
No i informacja jeszcze do potwierdzenia na następnej wizycie, ale raczej mamy SYNKA:)))) Trochę się zdziwiliśmy, bo coś przeczuwaliśmy dziewuszkę a tu taka niespodzianka- Synuś:) Teraz tylko nie wiemy czy Mieszko czy jednak Antoś:)

aestima to moj tez pewnie ma 10 cm około :) daj antoś będą dwa antki hihi :)
a ja od kilku godzin czuje co jakis czas jakies małe skurcze i nie wiem co to jest :(

reklama
Do góry