reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Dziewczyny, ja ze względu na przeszłą zakrzepicę straciłam poprzednie ciąże bardzo wcześnie, ledwo ujrzałam serduszko kilka dni i koniec ... ta ciąża jest od początku na acardzie oraz na duphastonie i luteinie dopochwowej - no i rozwija się ślicznie ... :-)
A w badadniu krwi i tak mam podwyższoną nieco gęstość pomimo leku na rozrzedzenie ...

reklama
Dzięki dziewczyny :) Wiecie to już może o ten brak zdjęcia tak naprawdę nie chodzi. Tylko teraz już się do wszystkiego przyczepię :zawstydzona/y:
Sylwia, to właśnie było usg genetyczne. Serduszko bije - słyszałam :) Niby z opisu usg wszystko ok. Dzidzia względem OM młodsza o 3 dni. Ale jak zapytałam o kość nosową to powiedział, że właśnie chce to jeszcze raz sprawdzić, bo jeszcze nie da się dokładnie zmierzyć, czy nie jest za bardzo widoczna. Jakoś w ten deseń. A teraz jak patrzę na opis to jest napisane, że kość nosowa obecna i prawidłowa. Zwariuję :(

Ja do 12 tc byłam na Duphastonie i Clexane ( zastrzyki w brzuch ), tak profilaktycznie. Ale już lekarz powiedział, że mogę odstawić bo jest ok. Clexane był zamiast Acardu.
Z amniopunkcją to co ma być to będzie. Dla mnie najgorsza jest niewiedza.Jako, że prowadzę b. aktywny tryb życia ( tylko nie dźwigam i chodzę po schodach, bo po prostu nie daję rady, a także chyba więcej śpię i leżę - z laptopem jak teraz ;-) - ) - postanowiłam, zgodnie z niektórymi wskazaniami mimo, iż nie wszyscy tak uważają, na 3 dni zapakować się do łóżka i wstawać tylko do toalety. Przy okazji sobie odpocznę, popracuję troszkę, poczytam...
Tata Młodego/Młodej powiedział, że sobie zupełnie nie wyobraża mnie w takiej roli sugerując, iż będę niemożliwa ;-)

Nie ukrywam, że bardzo się boję tego usg NT :szok: właśnie za przyczynom chorób, które mogą wykryć ... :baffled: pomimo starań pozytywnego myślenia - trudno zachować spokój

Nie ukrywam, że bardzo się boję tego usg NT :szok: właśnie za przyczynom chorób, które mogą wykryć ... :baffled: pomimo starań pozytywnego myślenia - trudno zachować spokój

Gosiaczek - masz jakieś obciażenia w rodzinie??? Prawdopodobieństwo urodzenia dziecka chorego jest niskie wiec się nie martw. Wszystko bedzie dobrze:-)
A kiedy masz to USG genetyczne???

Dziewczynyjestem załamana.Rano miałam krwawienie dość spore i na IP okazało się że mam krwiaka i15 % odklejonego łożyska.Dzidziuś jest zdrowiutki i większy o tydzień, ale wciąż brudzę bardzo. Nie wiem co dalej, bo lekarz powiedział że mam brać luteinę i że krwiak może się wchłonie.Ale co będzie jak się nie wchłonie? Boję się, bardzo się boję o tę ciążę.

Antar przede wszystkim wypoczywaj! Leż, nic nie rób, niech obiad poda ci mąż. A my tu trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze!!! Skąd się biorą takie cholerstwa...

reklama
Antar - leż plackiem i wstawaj tylko za potrzebą. Mam nadzieje, że po luteinie wszystko się uciszy w Twoim organiźmie. Trzymam za Ciebie i Twojego okruszka mocno kciuki!

Do góry