reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Dziewczyny, ja ze względu na przeszłą zakrzepicę straciłam poprzednie ciąże bardzo wcześnie, ledwo ujrzałam serduszko kilka dni i koniec ... ta ciąża jest od początku na acardzie oraz na duphastonie i luteinie dopochwowej - no i rozwija się ślicznie ... :-)
A w badadniu krwi i tak mam podwyższoną nieco gęstość pomimo leku na rozrzedzenie ...

reklama
Dzięki dziewczyny :) Wiecie to już może o ten brak zdjęcia tak naprawdę nie chodzi. Tylko teraz już się do wszystkiego przyczepię :zawstydzona/y:
Sylwia, to właśnie było usg genetyczne. Serduszko bije - słyszałam :) Niby z opisu usg wszystko ok. Dzidzia względem OM młodsza o 3 dni. Ale jak zapytałam o kość nosową to powiedział, że właśnie chce to jeszcze raz sprawdzić, bo jeszcze nie da się dokładnie zmierzyć, czy nie jest za bardzo widoczna. Jakoś w ten deseń. A teraz jak patrzę na opis to jest napisane, że kość nosowa obecna i prawidłowa. Zwariuję :(

Ja do 12 tc byłam na Duphastonie i Clexane ( zastrzyki w brzuch ), tak profilaktycznie. Ale już lekarz powiedział, że mogę odstawić bo jest ok. Clexane był zamiast Acardu.
Z amniopunkcją to co ma być to będzie. Dla mnie najgorsza jest niewiedza.Jako, że prowadzę b. aktywny tryb życia ( tylko nie dźwigam i chodzę po schodach, bo po prostu nie daję rady, a także chyba więcej śpię i leżę - z laptopem jak teraz ;-) - ) - postanowiłam, zgodnie z niektórymi wskazaniami mimo, iż nie wszyscy tak uważają, na 3 dni zapakować się do łóżka i wstawać tylko do toalety. Przy okazji sobie odpocznę, popracuję troszkę, poczytam...
Tata Młodego/Młodej powiedział, że sobie zupełnie nie wyobraża mnie w takiej roli sugerując, iż będę niemożliwa ;-)

Nie ukrywam, że bardzo się boję tego usg NT :szok: właśnie za przyczynom chorób, które mogą wykryć ... :baffled: pomimo starań pozytywnego myślenia - trudno zachować spokój

Nie ukrywam, że bardzo się boję tego usg NT :szok: właśnie za przyczynom chorób, które mogą wykryć ... :baffled: pomimo starań pozytywnego myślenia - trudno zachować spokój

Gosiaczek - masz jakieś obciażenia w rodzinie??? Prawdopodobieństwo urodzenia dziecka chorego jest niskie wiec się nie martw. Wszystko bedzie dobrze:-)
A kiedy masz to USG genetyczne???

Dziewczynyjestem załamana.Rano miałam krwawienie dość spore i na IP okazało się że mam krwiaka i15 % odklejonego łożyska.Dzidziuś jest zdrowiutki i większy o tydzień, ale wciąż brudzę bardzo. Nie wiem co dalej, bo lekarz powiedział że mam brać luteinę i że krwiak może się wchłonie.Ale co będzie jak się nie wchłonie? Boję się, bardzo się boję o tę ciążę.

Antar przede wszystkim wypoczywaj! Leż, nic nie rób, niech obiad poda ci mąż. A my tu trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze!!! Skąd się biorą takie cholerstwa...

reklama
Antar - leż plackiem i wstawaj tylko za potrzebą. Mam nadzieje, że po luteinie wszystko się uciszy w Twoim organiźmie. Trzymam za Ciebie i Twojego okruszka mocno kciuki!

Do góry