reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Ja wczoraj miałam wizytę. Na ostatniej wizycie Młody był ułożony w poprzek i myślałam, ze teraz się odwróci. Faktycznie odwrócił sie, ale strony mu się pomyliły i głowke ma u góry :). Kolejna wizyta za 3 tygodnie i lekarz kazał mi sie przygotować psychicznie na cc. Mówi, ze młody jest dość duży w 34 tyg. 2550g ma i raczej ma mało miejsca na fikołki.

Juz sama nie wiem co mam myslec i co lepsze ...

reklama
Dziewczyny udanych wizyt i trzyma kciukasy! :-)
Wisienka trzymaj się, wszytsko będzie ok :-) kciuki zaciśnięte mocno :-D
mama2013 wszystko będzie dobrze, może ten lekarz jakiś nadwrażliwy jest. myśl pozytywnie :tak:

mamatatadziecko - kciuki żeby mały sie zwyrtnął jeszcze . Czasami nawet przed samym porodem to się dzieje . Są też takie specjalne ćwiczenia , które pomagają się dziecku ustawić w pozycji wyjściowej . Gratuluję udanej wizyty . A właściwie CC to chyba nie takie najgorsze rozwiązanie .

MatkaEwa, Robaczek- no to widzę, że u Was tylko 2 tygodniowe różnice

U mnie to wygląda tak, że na USG robionym w 34t6d (wg OM) średnia wymiarów zgadza się z tym terminem, ale poszczególne wymiary już nie, bo:
BPD - 37t1d
HC - 35t2d
AC - 33t4d
FL - 33t3d

czyli między główką a nóżkami 4tyg różnicy :-(
W 30tc proporcje wyglądały podobnie, tylko brzuszek był stosunkowo większy... no i tamta lekarka, która robiła tamto USG też zwracała na to uwagę, ale moja dr prowadząca stwierdziła, że takie różnice się zdarzają

No i teraz inny lekarz znowu mówi, że takie proporcje nie są prawidłowe i znowu nie wiem co o tym myśleć.
Całe szczęście, że już jutro mam wizytę u mojej ginki to znowu poruszę ten temat, ciekawe, czy nadal będzie mówić, że tak bywa- mam nadzieję, że tak i, że mnie uspokoi, ale z drugiej strony nie chciałabym, żeby coś zbagatelizowała :sorry2:

mamatatadziecko - tak jak MAtakEwa pisze, sę ćwiczenia, które mogą dziecku pomóc się obrucić.Wiem, że pływanie też pomaga. Myślę, że cc będzie lepszym rozwiązaniem niż rodzić pośladkowo. Ale ,masz jeszcze trochę czasu więc maluch może się jeszcze ułożyć prawidłowo. Trzymam kciuki !

mama2013: wyniki mojego dzidziola też są dysproporcjonalne, np. BPD: 34TC, HC:36TC, AC: 37TC, FL: 33TC a badanie zrobione w 34TC i żaden lekarz w szpitalu nic nie mówił, że coś jest nie tak...

;) też czytałam o tych ćwiczeniach, zastanawam się na ile są one skuteczne :p
z drugiej strony dużo kobiet chce tylko cesarkę :)

będzie co musi być ;)

Anilek- pewnie macie rację i niepotrzebnie o tym wszystkim myślę :happy2:

mamatatadziecko- skoro w tym tyg. udało mu się odwrócić główką do góry, to musi być zwinny ;-) i całkiem możliwe, że uda mu się przekręcić z powrotem :happy2:

Dzięki dziewczyny. Z tymi sterydami to teraz już chyba standard robia i podają jak mozna a nie ma jeszcze końca 38tc. Mi się dopiero zaczął. Też myślałam, ze już są nie potrzebne. Chyba chcą mnie przetrzymac i tyle.

reklama
Wisieńko trzymam kciuki żeby Cię szybko "załatwili" i wypuścili! też myślałam, że ciąża już donoszona więc bez sterydów się obejdzie.... będzie dobrze!!!

Mama kurde to Cię DR nastraszył!!! Na tym USG gdzie ja chodzę nie da się dziecka dokładnie wymierzyć więc moja DR tego nie sprawdza... myślę, tak jak dziewczyny napisały, że te wymiary mogą się różnić. Nie denerwuj się...

MamaTataDziecko możesz próbować ćwiczeń, może coś pomogą! wiesz ja się nastawiam bardzo na SN, ale oczywiście może się zdarzyć że bez CC się nie obejdzie, jak mus to mus... wiele dziewczyn wręcz woli CC od Sn więc może to nie takie straszne... przynajmniej datę będziesz znała wcześniej:)

Do góry