reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Hej dziewczyny :) ja sie melduję, ze żyje. Odebrałem wyniki na paciorka i go nie mam więc super ;) trzymam kciuki za wizytujace, ze dzidzie aby układały sie we właściwej pozycji !!!

a wymiary to naprawdę rzecz względna, po pierwsze nie są dokładne, po drugie, tak jak pisze Robaczek, dzieci sie różnią, jedne maja większe główki, inne dłuższe nóżki.. Po co w ogóle to gadać i matkę denerwować..

reklama
Smile4U - też myślę, że niektóre dziewczyny chcą tylko cesarkę, wiec nie ma co panikować. Zaczynam się oswajać ;) a pewnie jak się oswoję to młody zrobi cyk i główkę w dole będzie miał ;)

Mama - mi pan dr tez mierzy wszystko i różnie to bywa z proporcjami. Trzeba pamietac, ze usg tez jest obarczone jakimś błędem, wiec spokojnie. To są tylko wyniki orientacyjne :p

Wisienka – kciukasy, żeby było dobrze &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Madzia – Mikołaj od jakiegoś już czasu ma główkę i udko na podobnym poziomie, a brzuszek 2 tc mniejszy. I 2 lekarzy mówiło, że jest Oki. Teraz rozwój poszczególnych partii jest indywidualny. Jeśli w brzuszku wszystko rozwija się prawidłowo, to spokojnie. Może po prostu ten typ tak ma. Poza tym, Mamatatadziecko ma rację – lekkie przesunięce w mierzeniu, a już wynik może się diametralnie zmienić.

Mamatatadziecko – życzę Ci, żeby jeszcze się przekręcił. A jeśli przyjdzie Ci cc to żeby było łatwo, szybko i mało boleśnie.

Ale naprodukowałyście postów:szok:
Wszystko przeczytałam, ale nie wiem co napisać....za dużo tego :-D

Co do proporcji dziecka, to mój Michaś miał głowę 3tyg większą niż reszta ciała. Urodził się zdrowy jak rydz, tylko wielkość głowy ma po tatusiu! Teraz Maja tez ma różnice między główką a kością udową 3 tyg, lekarz nie mówił mi nic o tym, że to jakaś nieprawidłowość, widać będzie miała długie nogi i małą głowę :zawstydzona/y:

Co do szpitala i tego gdzie rodzić, to wszystko zależy od indywidualnego przypadku, ile ludzi tyle historii, jedni chwalą Infalncką (koleżanka zachwycona), inni nie (moja sąsiadka, 17 godzin rodziła tam naturalnie, zaliczyła 2 nacięcia i pęknięcie). Jedni chwalą Żelazną, inni mówią, że to szpital fabryka..... A ja myślę, że jak dobrze idzie poród to miejsce aż takiego znaczenia nie ma. Według mnie warto mieć swoją dobrą położną, żeby w razie problemów pomogła.

Ja jadę na Żelazną, mam tam zaklepane CC, więc innego szpitala pod rachubę nie biorę. Bliżej mam Instutut Matki i Dziecka (ale złe wspomnienia po 3 tyg na patologii ciąży) a na Żelazną jest tylko odrobinkę dalej, poza tym w Zośce rodziłam Michasia i było ok.

Co do usg ostatnie takie porządne miałam w 32 tygodniu i gin mi mówił, że kolejne jest już nie potrzebne :dry: On wprawdzie na wizycie robi taki krotki przegląd usg, więc pewnie gdyby coś działo się z łożyskiem to by zauważył.

Za tydzien i 1 dzien będę miała już ciążę donoszoną, skonczony 36 tydzien :-D:-) w przyszłą środę mam wizytę i gin mi odstawi fenka :sorry2: Ciekawe czy dotrwam do 16 czerwca bez fenka:cool2::confused: Najwyżej wczesniej urodze, co by mi nawet na rękę było...

Ostatnia edycja:
No to jestem kobiety . Melduję raport z wizyty . Za kciuki jeszcze raz dziękuję :tak:
U nas wszystko ok . KTG w porządku , przepływy w normie , Jaś długaśny będzie - wymiar kości udowej wskazuje już na 40 tydzień !!!! Waga szacunkowa - 3400 gr . No i niestety jak to powiedzał mój gin - "porodem nie pachnie " . Szyjka zamknięta i długa jeszcze . Wizyta za 2 tygodnie , ktg w środę . Kurde będzie byku !!! :eek:

MatkaEwa gratuluję udanej wizyty:))) To ciekawe do ilu Jaś dobije:))) coś czuję, że na czerwiec same byczki z tych naszych chłopaków będą:D

Ja też już po wizytach..
Kardiolog - UKG w porządku. Chociaż badanie było strasznie nieprzyjemne, cycki mnie nieziemsko bolały a on po nich jeździł tą głowicą jak chciał... czuje się zgwałcona normalnie:p W przyszłą środę ostatnia wizyta u kardiologa i omówienie wyników UKG i Holtera.

Ginekolog - wszystko OK (prócz mojej wagi standardowo, ale tym się już nie stresuję). Pierwszy raz miałam dzisiaj KTG i Frankowi się nie spodobało. Zamiast 15 min leżałam tam 40 bo tak się wiercił i zakłócał zapis. Pierwsze 2 min położna w ogóle nie umiała natrafić na serduszko (najgorsze 2 min jakie przeżyłam!) W przychodni ludzi tłum i zamiast o 18:15 weszłam do gabinetu 19:45:wściekła/y: a wizyta trwała aż 3 minuty. Szybkie badanie (podwozie OK, nic się jeszcze nie dzieje) i szybkie USG, mały je skopał i wyszliśmy:)))
Wyniki wszystkich badań są w normie!!! Mam zacząć się częściej sexić, następna wizyta za 2 tygodnie:)

Dziękuję za kciuki!

reklama
MatkaEwa, cieszę się, że wszystko ok :) Myślę, że będziemy razem za 2 tyg na porodówce :) Trzeba zacząć jakiś chłopaków rodzić bo na razie mamy babiniec :) ( no jeden rodzynek Ewelinki jest )

Smile ale się naczekałaś.. ale najważniejsze, że wszystko ok, jeszcze trochę i ciąża będzie donoszona !

Do góry