reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Hej dziewczyny :) ja sie melduję, ze żyje. Odebrałem wyniki na paciorka i go nie mam więc super ;) trzymam kciuki za wizytujace, ze dzidzie aby układały sie we właściwej pozycji !!!

a wymiary to naprawdę rzecz względna, po pierwsze nie są dokładne, po drugie, tak jak pisze Robaczek, dzieci sie różnią, jedne maja większe główki, inne dłuższe nóżki.. Po co w ogóle to gadać i matkę denerwować..

reklama
Smile4U - też myślę, że niektóre dziewczyny chcą tylko cesarkę, wiec nie ma co panikować. Zaczynam się oswajać ;) a pewnie jak się oswoję to młody zrobi cyk i główkę w dole będzie miał ;)

Mama - mi pan dr tez mierzy wszystko i różnie to bywa z proporcjami. Trzeba pamietac, ze usg tez jest obarczone jakimś błędem, wiec spokojnie. To są tylko wyniki orientacyjne :p

Wisienka – kciukasy, żeby było dobrze &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Madzia – Mikołaj od jakiegoś już czasu ma główkę i udko na podobnym poziomie, a brzuszek 2 tc mniejszy. I 2 lekarzy mówiło, że jest Oki. Teraz rozwój poszczególnych partii jest indywidualny. Jeśli w brzuszku wszystko rozwija się prawidłowo, to spokojnie. Może po prostu ten typ tak ma. Poza tym, Mamatatadziecko ma rację – lekkie przesunięce w mierzeniu, a już wynik może się diametralnie zmienić.

Mamatatadziecko – życzę Ci, żeby jeszcze się przekręcił. A jeśli przyjdzie Ci cc to żeby było łatwo, szybko i mało boleśnie.

Ale naprodukowałyście postów:szok:
Wszystko przeczytałam, ale nie wiem co napisać....za dużo tego :-D

Co do proporcji dziecka, to mój Michaś miał głowę 3tyg większą niż reszta ciała. Urodził się zdrowy jak rydz, tylko wielkość głowy ma po tatusiu! Teraz Maja tez ma różnice między główką a kością udową 3 tyg, lekarz nie mówił mi nic o tym, że to jakaś nieprawidłowość, widać będzie miała długie nogi i małą głowę :zawstydzona/y:

Co do szpitala i tego gdzie rodzić, to wszystko zależy od indywidualnego przypadku, ile ludzi tyle historii, jedni chwalą Infalncką (koleżanka zachwycona), inni nie (moja sąsiadka, 17 godzin rodziła tam naturalnie, zaliczyła 2 nacięcia i pęknięcie). Jedni chwalą Żelazną, inni mówią, że to szpital fabryka..... A ja myślę, że jak dobrze idzie poród to miejsce aż takiego znaczenia nie ma. Według mnie warto mieć swoją dobrą położną, żeby w razie problemów pomogła.

Ja jadę na Żelazną, mam tam zaklepane CC, więc innego szpitala pod rachubę nie biorę. Bliżej mam Instutut Matki i Dziecka (ale złe wspomnienia po 3 tyg na patologii ciąży) a na Żelazną jest tylko odrobinkę dalej, poza tym w Zośce rodziłam Michasia i było ok.

Co do usg ostatnie takie porządne miałam w 32 tygodniu i gin mi mówił, że kolejne jest już nie potrzebne :dry: On wprawdzie na wizycie robi taki krotki przegląd usg, więc pewnie gdyby coś działo się z łożyskiem to by zauważył.

Za tydzien i 1 dzien będę miała już ciążę donoszoną, skonczony 36 tydzien :-D:-) w przyszłą środę mam wizytę i gin mi odstawi fenka :sorry2: Ciekawe czy dotrwam do 16 czerwca bez fenka:cool2::confused: Najwyżej wczesniej urodze, co by mi nawet na rękę było...

Ostatnia edycja:
No to jestem kobiety . Melduję raport z wizyty . Za kciuki jeszcze raz dziękuję :tak:
U nas wszystko ok . KTG w porządku , przepływy w normie , Jaś długaśny będzie - wymiar kości udowej wskazuje już na 40 tydzień !!!! Waga szacunkowa - 3400 gr . No i niestety jak to powiedzał mój gin - "porodem nie pachnie " . Szyjka zamknięta i długa jeszcze . Wizyta za 2 tygodnie , ktg w środę . Kurde będzie byku !!! :eek:

MatkaEwa gratuluję udanej wizyty:))) To ciekawe do ilu Jaś dobije:))) coś czuję, że na czerwiec same byczki z tych naszych chłopaków będą:D

Ja też już po wizytach..
Kardiolog - UKG w porządku. Chociaż badanie było strasznie nieprzyjemne, cycki mnie nieziemsko bolały a on po nich jeździł tą głowicą jak chciał... czuje się zgwałcona normalnie:p W przyszłą środę ostatnia wizyta u kardiologa i omówienie wyników UKG i Holtera.

Ginekolog - wszystko OK (prócz mojej wagi standardowo, ale tym się już nie stresuję). Pierwszy raz miałam dzisiaj KTG i Frankowi się nie spodobało. Zamiast 15 min leżałam tam 40 bo tak się wiercił i zakłócał zapis. Pierwsze 2 min położna w ogóle nie umiała natrafić na serduszko (najgorsze 2 min jakie przeżyłam!) W przychodni ludzi tłum i zamiast o 18:15 weszłam do gabinetu 19:45:wściekła/y: a wizyta trwała aż 3 minuty. Szybkie badanie (podwozie OK, nic się jeszcze nie dzieje) i szybkie USG, mały je skopał i wyszliśmy:)))
Wyniki wszystkich badań są w normie!!! Mam zacząć się częściej sexić, następna wizyta za 2 tygodnie:)

Dziękuję za kciuki!

reklama
MatkaEwa, cieszę się, że wszystko ok :) Myślę, że będziemy razem za 2 tyg na porodówce :) Trzeba zacząć jakiś chłopaków rodzić bo na razie mamy babiniec :) ( no jeden rodzynek Ewelinki jest )

Smile ale się naczekałaś.. ale najważniejsze, że wszystko ok, jeszcze trochę i ciąża będzie donoszona !

Do góry