reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

dziewczyny dziękuję za pocieszenie, kurde a właśnie dokładnie się podmyłam, i pobrałam siuśki tak jak mówicie z środkowego strumienia, ehhh Luka nie odbiera a ciekawa jestem jak posiew moczu wyszedł, ale przynajmniej wiem że paciorkowca brak uffff byle do wieczora
I oczywiście ja również kciuki zaciskam

reklama
Anula.. Jak leżałam w szpitalu to nie dość,że oczywiście trzeba się było podmyć,oddać środkowy strumień to jeszcze...zakorkować!! Dostałam gaziki żebym wsadziła sobie w "dziurkę" żeby właśnie śluz nie wpadał..

Dziewczyny gratki dobrych wizyty i już takich ładnych dużych dzidziusiów !
Wenusjanka - mi też gin kazała jechać szybko, jak skurcze będę co 10 min bo mówiła, że akcja moze się szybko rozkręcić. A do szpitala mam ok 20 min.

Za wizyty &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Za rodzące &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Za poprawę wyników też &&&&&&&&&&&&&&&&&

Hej kochane wróciiłam od lekarza. Od rana fatalnie się czułam. Wymiotowałam i byłam osłabiona. Okazało się, że mam wysokie ciśnienie i to albo zatrucie, albo poród się zaczyna. Mam dziś mierzyć ciśnienie i się "obserwować" a jutro rano mój gin jest na dyżurze to mam przyjechać do szpitala. Podadzą mi sterydy na płucka dla pewności dla małego a potem mówił, ze chyba cc. Mam nadzieję, że nie bedzie mnie trzymał przez tydzień w szpitalu bo co ja z Milą zrobię?!Powiedział, ze mam przyjechać jak do porodu wiec licze na to, że wyjdę przed bozym ciałem z Antosiem.

Witam,
ja niestety po wczorajszym USG dołączam do grona zaniepokojonych :-( W prawdzie nie z powodu łożyska jak niektóre z nas, ale coś mało proporcjonalnie mi to dzieciątko rośnie :-(Niby najważniejsze, że rośnie, ale lekarz zwrócił uwagę, że takie proporcje nie są prawidłowe, oczywiście to nie musi o niczym świadczyć, ale jednak się martwię :-(

Powiedzcie mi czy u Was występują różnice pomiędzy główką/brzuszkiem/kością udową? Jeśli tak to jakiego rzędu są to różnice? :confused:

Trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za dzisiejsze wizyty i wszystkie potrzebujące tych kciuków :-)

Wiśienka- ojej, to trzymam kciuki, żebyś szybko i bezproblemowo urodziła w takim razie i wracaj szybko z Antosiem do domu :-)
A to w 37tc są jeszcze potrzebne sterydy? Myślałam, że na tym etapie ciąży już nie podają :confused:

Wisieńka no to kciukasy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&. Też myślałam , ze sterydy już nie potrzebne.
mama2013 - co to za straszenie !!!! Ja nie mam w tej ciąży wydruków wymiarów poszczególnych ( lekarz to zapisuje sobie w karcie ) . Ale sprawdziłam wydruki jak byłam w ciąży z Wojtkiem i już Ci podaję :tak:. Dysproporcje są a synek zdrów jak ryba :
Tydzień 32 z OM
BPD 90.8 mm co odpowiada 34 W + 3 T
FL 61.2 mm co odpowiada 31 W + 0 T
AC 281.1 mm co odpowiada 32W + 0T

Mam nadzieję ,ze jakoś to pomoże w uspokojeniu Ciebie :tak:

reklama
Witam,
ja niestety po wczorajszym USG dołączam do grona zaniepokojonych :-( W prawdzie nie z powodu łożyska jak niektóre z nas, ale coś mało proporcjonalnie mi to dzieciątko rośnie :-(Niby najważniejsze, że rośnie, ale lekarz zwrócił uwagę, że takie proporcje nie są prawidłowe, oczywiście to nie musi o niczym świadczyć, ale jednak się martwię :-(

Powiedzcie mi czy u Was występują różnice pomiędzy główką/brzuszkiem/kością udową? Jeśli tak to jakiego rzędu są to różnice? :confused:

Trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za dzisiejsze wizyty i wszystkie potrzebujące tych kciuków :-)

Mój Hubi główkę ma na 36 tc, brzuszek i nóżki na 37 a ja jestem w 38.
Gin wszystko dobrze obejrzała, bo się też zaniepokoiła. Stwierdziła, że wszystko prawidłowo rośnie - główka jest całą ciążę mniejsza niż pozostała część ciałka i powiedziała tylko, że każde dziecko jest inne, i jedno potrzebuje większej czapeczki jedno mniejszej.

Wisienka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry