reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

sa_raa, powiedz proszę, czy robiłaś test PAPP-A? Jeśli tak, to kiedy będziesz znała wynik?
Nie robiłam testów i nie będę robiła ja mam genetyczne ponieważ mam wrodzona wadę serca.

Olunia ja myślę, że po prostu nie wyraźne zdjęcie! Tak jak dziewczyny piszą lekarz musi Ci powiedzieć jak coś nie gra. Głowa do góry!!

SUPER WIADOMOŚCI Kobietki!!!!

reklama
Cześć wszystkim!
Gratulacje udanych wizyt! Byle tak dalej maminki kochane.
USG genetyczne mam za sobą, dzidzius zdrowiuteńki, ma głowę z ksztaltujacym sie mózgiem :rofl2: brzuszek, z żołądeczkiem i pęcherzem widocznym, czterodzielne serce ze sprawnymi zastawkami, prawidłową dobrze uczepioną pępowinę, dwie rączki nóżki, nosek. Ufff trochę tego ma
Paulunia moje malenstwo jest takie jak twoje bo ma 7 cm, wiek ciąży ustalony został na 13 tyg i 1 dzień, czyli lekarz z 1 usg w 5 tygodniu o 1 dzień sie tylko machnął.
w moim przypadku termin porodu na 14-16 czerwca czyli tak jak juz myślałam, bo wg miesiaczki był nieprawidlowy o 10 dni-owulacje miałam po prostu sporo pózniej niż powinna być.
przezierność karkowa 1,7 cm
lekarka pokazała nam "po tu jest płeć, (no to ja sie ciesze bo dzyndzla widze) ale teraz tak samo tomwyglada u chlopczykow i dziewczynek więc jeszcze za wcześnie ...":eek: Musimy poczekać...

Aaa najciekawsze, mimo ze tydzień temu moja dr stwierdziła ze krwiak nadal obecny to dzisiaj nic nie było... Zglupialam całkiem, co wizytę co innego-jest/nie ma/jest/nie ma:baffled: ale na lepszym sprzęcie juz w Krakowie sie nie da zrobić badania, lekarka z certyfikatami i doświadczeniem w klinice uniwersyteckiej, więc chyba wie co mówi prawda?

Co do 4d w hd to jestem rozczarowana, bardzo krótko to pokazała a poza tym dzidzius malusieńki jeszcze a ja myślałam ze nie wiadomo co obejrze, jak dostanę sie do komputera postaram sie wrzucić zdjęcia i może kawałek filmu jak podołać mi sie uda temu zadaniu :)

na szczęście mieli jakaś promocje i zamiast 250 zapłaciłem 200, w innych gabinetach bez 3d mówili 150 więc nie taka straszna różnica...

Mam nadzieje ze teraz wgralam :)

teraz w sumie na tym zdjeciu pierwszym bardziej widze ten nosek;)

Matka ewa , pomysl z wyslaniem z telefonu okazal sie dobry:) Dziekuje

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 41
  • image.jpg
    image.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
mamoTrójkinie martw sie na pewno wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki i daj znac jak wrócisz
widzę ze nie tylko mnie boli brzuszek:-(
katerinka super wieści, gratuluję udanej wizyty !:-)
olunia śliczna dzidzia ze ślicznym noskiem, moja dzidzia ma podobny nosek, poza tym dziewczyny mają rację,zależy jak zrobione zdjęcie+ lekarz nie może zataić takich informacji+ powiedział ze kość nosowa obecna co z resztą widać na załączonym obrazku więc mamusia nie kombinuj:-)

Hej Kochane ! Byłam dziś na wizycie :-)
Z cisnieniem uspokoiło się narazie to znaczy jak mierzę w domu to nigdy nie mam tak wysokiego jak u lekarza więc narazie nie musze niczego brać uff. Za to zeby było śmiesznej warzę mniej niż podczas poprzedniej wizyty,nie wiem jak to możliwe bo naprawdę sporo jem az mi czasem wstyd:zawstydzona/y:
Dziś miała pierwszy raz robione USG przez brzuch a nie dopochowe. Maleństwo ma już
6,22cm.​
Według lekarza napewno jest większy ponieważ podczas dzisiejszej
wiztyty podkulił nożki i nie dało się go całego zmierzyć. Podczas całego badania
machał raczkami. Popłakałam się i Lekarz podawał mi recznik papierowy zebym
wytarła łzy
:-)
Dodaję zdjecie Mąz stwiwrdził, że wyglada jakby miał różki
DSCF0802.jpg

AŚKA - Kochana, on ma rączki na głowie, tzn. trzyma się za głowę :-). Mam dokładnie takie samo zdjecie z przedostatniego usg :). Gratuluję dobrych wieści.

KATERINKA - gratuluję wspaniałych wiadomości :-). Ja też tak miałam z tym krwiakiem - pojawiał się i znikał. Teraz niby nie ma, ale krwawienia zostały... ciekawe skąd :eek:

Gratulacje. Super wieści. I więcej takich proszę (to apel do dziś wizytujących). Chyba muszę się rozejrzeć za jakimś gin z usg, bo do 8 stycznia nie wytrzymam. Jestem ciekawska!!! Ponad miesiąc czekania :baffled:

reklama
Do góry