Cześć wszystkim!
Gratulacje udanych wizyt! Byle tak dalej maminki kochane.
USG genetyczne mam za sobą, dzidzius zdrowiuteńki, ma głowę z ksztaltujacym sie mózgiem
brzuszek, z żołądeczkiem i pęcherzem widocznym, czterodzielne serce ze sprawnymi zastawkami, prawidłową dobrze uczepioną pępowinę, dwie rączki nóżki, nosek. Ufff trochę tego ma
Paulunia moje malenstwo jest takie jak twoje bo ma 7 cm, wiek ciąży ustalony został na 13 tyg i 1 dzień, czyli lekarz z 1 usg w 5 tygodniu o 1 dzień sie tylko machnął.
w moim przypadku termin porodu na 14-16 czerwca czyli tak jak juz myślałam, bo wg miesiaczki był nieprawidlowy o 10 dni-owulacje miałam po prostu sporo pózniej niż powinna być.
przezierność karkowa 1,7 cm
lekarka pokazała nam "po tu jest płeć, (no to ja sie ciesze bo dzyndzla widze) ale teraz tak samo tomwyglada u chlopczykow i dziewczynek więc jeszcze za wcześnie ..."
Musimy poczekać...
Aaa najciekawsze, mimo ze tydzień temu moja dr stwierdziła ze krwiak nadal obecny to dzisiaj nic nie było... Zglupialam całkiem, co wizytę co innego-jest/nie ma/jest/nie ma
ale na lepszym sprzęcie juz w Krakowie sie nie da zrobić badania, lekarka z certyfikatami i doświadczeniem w klinice uniwersyteckiej, więc chyba wie co mówi prawda?
Co do 4d w hd to jestem rozczarowana, bardzo krótko to pokazała a poza tym dzidzius malusieńki jeszcze a ja myślałam ze nie wiadomo co obejrze, jak dostanę sie do komputera postaram sie wrzucić zdjęcia i może kawałek filmu jak podołać mi sie uda temu zadaniu
na szczęście mieli jakaś promocje i zamiast 250 zapłaciłem 200, w innych gabinetach bez 3d mówili 150 więc nie taka straszna różnica...