reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Katka - nie mów hop . Palin tez myśłała , ze nie urodzi a proszę :tak:. Jeszcze dwa dni do terminu . Siebie też tak pocieszam bo ja mam termin na 14 i też nic się nie dzieje ;-)

Sara - a Ty 14 CC ???

Kciuki za wizytujące dziś .

reklama
Czasami się da- jak ja z moją Marysią:tak:
Myślałam, ze tym razem z Helenką umówię się na 14go, ale nie wiem czy mężul się wyrobi z dachem, a ja z porzadkami- raczej nie:-p Więc ugaduję Helenkę, żeby jeszcze zaczekała:tak::-D

Dziekuje Sara za przypomnienie, uaktualniam tu :dzis wizyta na 15:45. Oby brzuch nie urosl, maly sie obnizyl, oddzielanie czego tam chca od czego pomoglo :-p

Po dzisiejszej kontroli, jedno jest pewne, nie rodzę jeszcze :)
Ewie jest tak dobrze w brzuchu, że nawet panu doktorowi spod ręki głowką uciekała :)
Ktg dobrze, tylko jak się rozszalała w jednym momencie to skala poszybowała w górę, ale średnia 150, więc ok. Szyjka ma nadal 1 cm i rozwarcie na 2 cm (trochę wzrosło). Ogólnie jestem zadowolona, bo spokojna o małą, a zacząć się może w każdej chwili. Lekarz stwierdził, że trochę mi tam pogmerał - przyjemne to to nie było. Najpóźniej mam się zjawić w sobotę na prowokację.
A i stwierdził: Za ładnie Pani wygląda na poród :D taki komplement, że hoho .Mogłby zostać psychologiem dla przeterminowanych ciężarówek :)

Julix - tylko pozazdroscic doktorka :laugh2: bo ja ostatnio uslyszalam, ze chyba spuchnieta jestem :dry:i na tym sie skonczylo

O wlasnie moze i ja przy okazji sie dowiem co z moja szyjka...zapytam czy bedzie mi w stanie powiedziec przed rozpoczeciem tego czegos aby wymacala moze dokladniej:-D

julix- mam nadzieje że coś ruszy do soboty a jeśli nie to przynajmniej wiesz kiedy może sie pojawić, mojej Ewie mniej się w brzuchu u mamy podobało wyszła w 38 ale Ty chyba lepsze warunki oferujesz:-D

Aśka- prawda jest taka ze ani ktg ani badanie nie jest nam w stanie powiedzieć najważniejszego- kiedy wreszcie się dziecko urodzi

Ja tez już po, było bez badanie- po co ja się wczoraj goliłam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, ale podejrzewam że nic więcej bym się nie dowiedziała niż w piątek, na ktg skurcze się pisały ładne 100-80 średnio co 10 min. ale co z tego jak to przepowiadające, czułam je ale bolesne to bardziej miałam krocze podczas tych skurczy niż brzuch, a na wiadomość o odejściu czopa mój lekarz z uśmiechem na twarzy powiedział "to już go tam nie wsadzimy" a juz z poważniejsza miną że mówi to tyle co wiemy ze jestem w 9 mc.
Powiedział jeszcze że może się coś bardziej ruszy i za tydzień się nie spotkamy- oby

Więc chyba umowie się do wróżki po info w sprawie terminu porodu:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez juz po :-D
Coz caly ten "sweep" malooo przyjemny. Wsadzila 2 lub 3 palce i wiercial nimi dookola przez jakies pol minuty , odkejajac blony. ALe za to zadowolona jestem. Czula glowke malego, czyli jest nizej(choc jeszcze nie wstawiony). Szyjka miekka na 1 do 2 cm, jestem na etapie pierwszym mojego porodu, co mnie cieszy.
I teraz tak w ciagu 24-48 godzin jesli bylo to skuteczne powinnam zaczac rodzic, moge odejsc wody , czop. I jesli doczekam sie skurczy co 5 minut jedziemy :tak:Mam zwracac uwage na ruchy dziecka
Jesli nie 19.06 wywolywanie.
Przynajmniej jakies konkrety wreszcie

Dziekuje za kciuki:tak:

Do góry