reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Katka - nie mów hop . Palin tez myśłała , ze nie urodzi a proszę :tak:. Jeszcze dwa dni do terminu . Siebie też tak pocieszam bo ja mam termin na 14 i też nic się nie dzieje ;-)

Sara - a Ty 14 CC ???

Kciuki za wizytujące dziś .

reklama
Czasami się da- jak ja z moją Marysią:tak:
Myślałam, ze tym razem z Helenką umówię się na 14go, ale nie wiem czy mężul się wyrobi z dachem, a ja z porzadkami- raczej nie:-p Więc ugaduję Helenkę, żeby jeszcze zaczekała:tak::-D

Dziekuje Sara za przypomnienie, uaktualniam tu :dzis wizyta na 15:45. Oby brzuch nie urosl, maly sie obnizyl, oddzielanie czego tam chca od czego pomoglo :-p

Po dzisiejszej kontroli, jedno jest pewne, nie rodzę jeszcze :)
Ewie jest tak dobrze w brzuchu, że nawet panu doktorowi spod ręki głowką uciekała :)
Ktg dobrze, tylko jak się rozszalała w jednym momencie to skala poszybowała w górę, ale średnia 150, więc ok. Szyjka ma nadal 1 cm i rozwarcie na 2 cm (trochę wzrosło). Ogólnie jestem zadowolona, bo spokojna o małą, a zacząć się może w każdej chwili. Lekarz stwierdził, że trochę mi tam pogmerał - przyjemne to to nie było. Najpóźniej mam się zjawić w sobotę na prowokację.
A i stwierdził: Za ładnie Pani wygląda na poród :D taki komplement, że hoho .Mogłby zostać psychologiem dla przeterminowanych ciężarówek :)

Julix - tylko pozazdroscic doktorka :laugh2: bo ja ostatnio uslyszalam, ze chyba spuchnieta jestem :dry:i na tym sie skonczylo

O wlasnie moze i ja przy okazji sie dowiem co z moja szyjka...zapytam czy bedzie mi w stanie powiedziec przed rozpoczeciem tego czegos aby wymacala moze dokladniej:-D

julix- mam nadzieje że coś ruszy do soboty a jeśli nie to przynajmniej wiesz kiedy może sie pojawić, mojej Ewie mniej się w brzuchu u mamy podobało wyszła w 38 ale Ty chyba lepsze warunki oferujesz:-D

Aśka- prawda jest taka ze ani ktg ani badanie nie jest nam w stanie powiedzieć najważniejszego- kiedy wreszcie się dziecko urodzi

Ja tez już po, było bez badanie- po co ja się wczoraj goliłam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, ale podejrzewam że nic więcej bym się nie dowiedziała niż w piątek, na ktg skurcze się pisały ładne 100-80 średnio co 10 min. ale co z tego jak to przepowiadające, czułam je ale bolesne to bardziej miałam krocze podczas tych skurczy niż brzuch, a na wiadomość o odejściu czopa mój lekarz z uśmiechem na twarzy powiedział "to już go tam nie wsadzimy" a juz z poważniejsza miną że mówi to tyle co wiemy ze jestem w 9 mc.
Powiedział jeszcze że może się coś bardziej ruszy i za tydzień się nie spotkamy- oby

Więc chyba umowie się do wróżki po info w sprawie terminu porodu:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez juz po :-D
Coz caly ten "sweep" malooo przyjemny. Wsadzila 2 lub 3 palce i wiercial nimi dookola przez jakies pol minuty , odkejajac blony. ALe za to zadowolona jestem. Czula glowke malego, czyli jest nizej(choc jeszcze nie wstawiony). Szyjka miekka na 1 do 2 cm, jestem na etapie pierwszym mojego porodu, co mnie cieszy.
I teraz tak w ciagu 24-48 godzin jesli bylo to skuteczne powinnam zaczac rodzic, moge odejsc wody , czop. I jesli doczekam sie skurczy co 5 minut jedziemy :tak:Mam zwracac uwage na ruchy dziecka
Jesli nie 19.06 wywolywanie.
Przynajmniej jakies konkrety wreszcie

Dziekuje za kciuki:tak:

Do góry